Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Sony Ericsson G700



Σε μία εποχή όπου οι οθόνες αφής έχουν αναδειχθεί σε σύμβολο ευχρηστίας και διαφορετικότητας οι «παραδοσιακοί» κατασκευαστές υποχρεούνται να αναθεωρήσουν τις απόψεις και τη στρατηγική τους ώστε να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς. Η Sony Ericsson ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες του χώρου που παρουσίασε κινητά με οθόνη αφής αξιοποιώντας τις ικανότητες της πλατφόρμας UIQ και την ευελιξία του λειτουργικού συστήματος Symbian OS. Ωστόσο κανένα από αυτά δεν κατάφερε να κατακτήσει το ευρύ κοινό, που μάλλον δίστασε να εξερευνήσει τις προηγμένες και έξυπνες δυνατότητές τους - οι οποίες άλλωστε σχεδιαστεί ώστε να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των ιδιαίτερα απαιτητικών χρηστών. Η ιαπωνοσουηδική εταιρεία όμως αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στην προαναφερθείσα πλατφόρμα, η οποία ίσως να της επιτρέψει να «ανακτήσει» το χαμένο έδαφος και παράλληλα να κάνει μία θριαμβευτική είσοδο στην απρόβλεπτη αγορά των touch-friendly συσκευών. Το πρώτο βήμα έγινε με τη βελτίωση όλων σχεδόν των παρεχόμενων δυνατοτήτων της πλατφόρμας ώστε αυτές να γίνουν όσο το δυνατό πιο φιλικές προς τον χρήστη. Παράλληλα, αύξησε το μέγεθος σχεδόν κάθε στοιχείου του γραφικού περιβάλλοντος εργασίας ώστε να επιτρέψει την χρήση του χωρίς να είναι απαραίτητο το stylus (ή γραφίδα). Τέλος πρόσθεσε αρκετές νέες εφαρμογές ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση σχεδόν σε κάθε παρεχόμενη λειτουργία. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να ήταν άκρως εντυπωσιακό, καθώς η όψη της πλατφόρμας UIQ άλλαξε ριζικά - φυσικά προς το καλύτερο.



Στην παρούσα φάση σας παρουσιάζουμε το Sony Ericsson G700 το οποίο είναι ένα ακόμη μικρό "θαύμα". Απλό και στιβαρό, χωρίς "περιττά" πορτάκια και "συρταράκια", συνεπώς ακόμη πιο ανθεκτικό, έχει να παρουσιάσει κάτι καινούριο στον κόσμο των κινητών. Αποτελεί μια νέα πρόταση για τον τομέα των κινητών αφού είναι κάτι μεταξύ smartphone και απλού κινητού. Με χαρακτηριστικά όπως τα παρακάτω
Κύρια χαρακτηριστικά G700:
Δίκτυο 3G: UMTS 2100 MHz
Tri-band GSM 900/1800/1900 MHz
Οθόνη Οθόνη αφής TFT 262.144 χρώματα
Ανάλυση: 240 x 320 pixels
Κάμερα Αισθητήρας 3,2 megapixel
Ψηφιακό zoom 3x, Φως φωτογράφισης, Σταθεροποιητής εικόνας
Εγγραφή βίντεο
Σταθεροποιητής βίντεο
Multimédia Media player (υποστήριξη MP3, AAC)
Ραδιόφωνο FM
Προβολή βίντεο, Video streaming
Web browser, E-mail client
Συνδεσιμότητα Bluetooth stereo (A2DP)
Υποστήριξη USB
Υποδοχή για κάρτες μνήμης Memory Stick Micro™ (M2™) (εσωτερική μνήμη 160ΜΒ)
Χρόνος αναμονής / χρόνος ομιλίας GSM: Ως 380 ώρες / ως 12 ώρες
UMTS: Ως 380 ώρες / ως 4 ώρες
Διαστάσεις (χιλ.) 106 x 49 x 13
Βάρος (γρ.) 99

και τιμή μόλις στα 300€ το κινητό αυτό έρχεται για να ταράξει λίγο τα νερά στον τομέα των "απλών" συσκευών. Είναι βολικό, γρήγορο στη χρήση αλλά κυριώς παραμένει απλό κινητό. Απεθύνεται κυρίως σε κοινό που βρίσκει τα windows mobile phones αρκετά πολύπλοκα αλλά και τα υπόλοιπα κινητά "ελειπή" ως προς την απλότητα που μπορεί να προσφέρει μια οθώνη αφής.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Asus EEE pc



Ξεκίνησε και έγινε sold-out η πώληση, προς το παρόν σε Γερμανία και Αυστρία, του περίφημου μωρού της Asus ΕeePC 4G . Ένα laptop που εκπνεύστηκε ο κατασκευαστής του από το laptop των 100 δολαρίων του Νικόλα Νεγρεπόντε.

Το ΕeePC 4G είναι ένα «δυνατό» κόνσεπτ της Asus για φορητό «κινητό» φθηνό PC με δυνατότητα διασύνδεσης στο Web. To όνομά του «Eee» σημαίνει easy, και ότι πρέπει για συγκεκριμένες εφαρμογές χαμηλών απαιτήσεων.

Όπως σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi από την άνεση του καναπέ μας. Τους επόμενους μήνες το ΕeePC 4G θα είναι διαθέσιμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Asus υπολογίζει ότι μέσω στο 2008 θα πουλήσει από 3 έως 5 εκατομμύρια τέτοια φορητά PC. To μηχανάκι έχει οθόνη 7 ιντσών, μνήμη 512ΜΒ και 4GB μνήμη φλας.

Σκληρός δίσκος δεν υπάρχει, ενώ το λειτουργικό σύστημα είναι Linux. Η τιμή του δε είναι 299 ευρώ.

Όλοι θέλουμε από ένα και δεν είναι λίγοι αυτοί που το έχουν παραγγείλει on-line από τη Γερμανία, ενώ η Asus υπολογίζει ότι στην έκθεση CeBIT 2008 (που θα γίνει το Μάρτιο) θα πλασάρει και πολλά αξεσουάρ και εφαρμογές γύρω από το ΕeePC 4G.



Είναι τόσο μικρό, φτηνό και "πιασάρικο" που έχουν κυκολοφορήσει πάρα πολλά modifications, καθώς και how-to στο internet για διάφορες αλλάγές πάνω του, όπως για ενσωμάτωση οθώνης αφής και χίλια δυο άλλα πειράγματα. Δέχεται windows xp χωρίς κανένα πρόβλημα και όσο και αν τα χαρακτηρηστικά του σας φαίνονται "μικρά", δεν έχετε παρά να δείτε μερικά βιντεάκια στο youtube για να δείτε την απίστευτη ταχύτητα με την οποία ξεκινάνε τα windows. Είναι μια πάρα πολύ καλή λύση υποφορητού συστήματος, καθώς και ένα φτηνό αλλά ποιοτικό pc για μικρούς και μεγάλους.



Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του στα 500€ το ASUS Eee PC 900. Αυτό έρχεται με 1GB RAM και σκληρό δίσκο SSD των 20GB. Η βασική του όμως διαφορά είναι η 9 ιντσών οθώνη του.



Το αρχικό Asus EEE pc έχει χαρακτηριστηκά που φαίνονται παρακάτω.

− Οθόνη: 7’’ (Ανάλυση: 800×480)

− CPU & Tσιπσετ: Intel

− Στάνταρτ λειτουργικό σύστημα: Linux

− Δικτύωση μέσω Ethernet: 10/100 ενσωματωμένη

− WLAN 802.11b/g ενσωματωμένο

− Μνήμη: 512 MB DDR2 RAM

− SSD (Solid State Disc) Φλας: 4 GB

− Web κάμερα 0.3 Megapixel ενσωματωμένη

− Hi−Definition Audio, Στερεοφωνικός, μικρόφωνο

− Μπαταρία: 4 Στήλες (5200 mAh)

− Βάρος: 920 γραμμάρια

- 3xUSB, 1 memory card reader

− Διαστάσεις: 22,5 x 16,5 x 3,5 cm

− Φινίρισμα: Μαύρο και λευκό

Για του απανταχού gadgetάκηδες λοιπόν... Αρπάξτε ένα, και πάρτε το ακόμα και στην παραλία μαζί σας. Άλλωστε 300€ κάνει, γιατί να βάζετε σε κίνδυνο το ακριβό laptop σας και όχι το EEE pc;

HERCULES DJ Console Mk2



Μια παλιά σχετικά συσκευούλα, η οποία αναβαθμίστηκε, αναπροσαρμόστικα και πλέον είναι εξίσου διαδεδομένη στους απανταχού djs όσο και το ipod. Πρόκειται για μια usb κάρτα ήχου, η οποία συνοδεύεται από το κατάλληλο software φυσικά. Έχει μεγάλη ποικηλία από εφέ και με τη βοήθεια του pc μπορεί να κάνει ότι θα έκανε κανείς και με 2 επαγγελματικά cd players και ένα μήκτη. Με δυνατότητα να χειριστεί κανείς τα jog wheels είτε σα βυνήλιο, είτα σαν cd αλλά και με τη χρήση του master tempo, μπορεί κανείς να "βγάλει" τέλειες αλλαγές, αρκεί πάντα να ξέρει πως βγαίνει μια αλλαγή...



Εκτός από το pc το μηχανηματάκι αυτό συνδεέται και με άλλες συσκευές ήχου, αλλά χωρίς να μπορεί να εφαρμόσει εφε ήχου γι αυτές τις συσκευές. Οι έξοδει είναι κλασικοί rca και παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθεί μικρόφωνο αλλά και όπως ήταν φυσικό ακουστηκά για να μπορεί κανεις να ακούει και να ρυθμίσει το επόμενο κομμάτι του.
Το HERCULES DJ Console Mk2 αποτελεί λοιπόν μια σχετικά οικονομική λύση για το μέσω dj, με καλό ήχο και τιμή που ξεκινά από τα 180€. Στην Ελλάδα μπορείτε να το βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο www.skroutz.gr.
Ψάξτε λιγάκι και στο youtube. θα εκπλαγείτε από το τι μπορεί να κάνει κανείς με το συγκεκριμένο μηχανηματάκι!!!

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Logitech Dinovo Mini



Ναι όπως πολύ καλά καταλάβατε, πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο, το οποίο έχει πολύ μικρές διαστάσεις, είναι ασύρματο εκμεταλευόμενο την τεχνολογία bluetooth και βολεύει σε απίστευτο βαθμό.
Είναι ένα qwerty πληκτρολόγιο, το οποίο η Logitech έχει φροντίσει να προσαρμώσει όσο το δυνατόν καλύτερα για Windows Vista και μέλιστα για χειρισμό του Media center. Το πληκτρολόγιο αυτό λοιπόν, το οποίο με μια φόρτιση βγάζει περίπου 1 μήνα λειτουργίας, έχει 2 modes. Το πρώτο μας δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε το dinovo mini σαν πληκτρολόγιο με touchpad (στο δεξί πάνω μέρος), ενώ στο δεύτερο mode το touchpad μετατρέπεται σε πλήκτρα πλοήγησης για το media center το οποίο επίσης με τη σειρά του ανοίγει με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού.

Το πληκτρολόγιο αυτό (και από προσωπική χρήση) είναι μικρό, βολικό και αναλαμβάνει να χειριστεί πλήρως τη διασκέδασή μας σε περίπτωση που αντί για ένα απλό dvd player έχουμε συνδεδεμένο στην τηλεόραση κάποιο pc ή σε περίπτωση που έχουμε κάποιο projector συνδεδεμένο στο pc και είμαστε μακριά από το δεύτερο. Τα πλήκτρα του μας βοηθάνε να χειριστούμε την ένταση της φωνής με ένα απλό κλικ, να παύσουμε και να ξαναξεκινήσουμε την αναπαραγωγή video και audio, αλλά και να πληκτρολογήσουμε κείμενα (όχι βέβαια ακριβώς όπως ένα κανονικό keyboard) σχετικά γρήγορα και πολύ μα πολύ πιο βολικά από ότι ένα ποντικί με τη χρήση του virtual keuboard.
Η εγκατάσταση είναι απλούστατη και γρήγορη, και κάποιος συνηθισμένος στη χρήση πληκτρολογίου φορητών υπολογιστών δε θα δυσκολευτεί να το συνηθίσει. Στο κάτω μέρος, μαζί με την μπαταρία, υπάρχει χώρος στον οποίο μπορεί αν αποθηκευτεί το usb bluetooth stick που έρχεται μαζί με το πληκτρολόγιο.
Το πληκτρολόγιο είναι λίγο ακριβό (περίπου στα 140-150 €) αλλά είναι μια πρόωρη γεύση του πως θα είναι τα μελλοντικά τηλεχειριστήρια τηλεοράσεων που θα συνδέονται στο internet και που θα κάνουν και άλλα πράγματα εκτός από το να προβάλουν το σήμα καναλιών. Μια καλή λύση για όσουν στήνουν Multimedia systems στα σαλόνια τους.