Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Sony Vaio TT... πως λέμε Audi ΤΤ...


Τώρα που ο χόρός έχει πάρει μπρος και τα πατώματα έχουν ανάψει, η Sony έρχετε να ταράξει κυριολεκτικά τα νερά με τη νέα σειρά Vaio. Πρόκειται για μια σειρά που αφορά netbooks (βέβαια είναι σχετικό το πόσο αυτό πόυ θα δείτε παρακάτω θεωρείται netbook) και που στόχο, σε αντίθεση με όλους τους άλλους κατασκευαστές, έχει όσους έχουν γερά πορτοφόλια ή πολύ gadgeto-τρέλα!


Μιλάμε λοιπόν για "netbooks" που έχουν 11.1-inch 1366×768 LED backlit LCD οθόνη (τρομερή ανάλυση σχετικά με όλους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές), dvd και lbue-ray player που στα ακριβά μοντέλα μπορεί να γίνει και dvd/blue-ray burner, core 2 duo επεξεργαστή και η RAM τους ξεκινάει από τα 2 GB. Τιμή αναμένετε ακόμη, μαζί με την άφιξή τους σε λίγες μέρες!

Προς το παρόν πάρτε μια γεύση από την εμφάνιση αυτών των καταπληκτικών "μωρών"

Sony Ericsson XPERIA X1


Νομίζω ήρθε η ώρα να δούμε ακόμα ένα κινητό, αυτή τη φορά από την Sony Ericsson... Πρόκειται για το πρώτο κινητό της Sony Ericsson, που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Windows Mobile. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά μεγάλο κινητό, σε διαστάσεις αλλά και δυνατότητες. Με το κινητό αυτό σιγουρεύεστε πως θα έχετε σήμα παντού, αφού είναι quad band, ότι θα έχετε internet με το ενσωματωμένο wifi, ότι θα ξέρετε πάντε που βρίσκεστε αλλα θα μπορείτε να κάνετε και πολλά άλλα. Για πρώτη φορά η Sony Ericsson αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό της Microsoft και το αποτέλεσμα είναι αρκετά "δυνατό".

Μεγάλη οθόνη και άνετη ανάλυση, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, πλήρες πληκτρολόγιο qwerty και μάλιστα φωτισόμενο, usb σύνδεση, ωραία κάμερα στα 3.1 MP, ενσωματωμένο φλας, μεταλικό σώμα και ο κατάλογος πάει λέγοντας. Για τους φανατικούς των Windows mobile phones αποτελεί μια πάρα πολύ καλή λύση.

Βέβαια οι καλές προτάσεις πάντα έρχονται και στο ανάλογο κόστος. Μη ξεχνιώμαστε, στην αγορά των gadgets και της τεχνολογίας ισχύει σε γενικές γραμμές ο κανόνας του ότι πληρώσεις παίρνεις. Οπότε για εσάς που το γλυκοκοιτάτε, απλά να τονίσω πως η τιμή του δεν είναι διούλου ευκαταφρόνητη, αφού σα συσκευή αγγίζει τα 700€!

Κύρια χαρακτηριστικά XPERIA™ X1:

Δίκτυο HSDPA/HSUPA, UMTS 850/900/1700/1900/2100 MHz
Quad-band GSM 850/900/1800/1900 MHz
EDGE
Οθόνη Οθόνη ΤFT 3", 65.536 χρωμάτων
Ανάλυση Wide VGA: 800 x 480 pixels
Κάμερα Αισθητήρας 3,2 megapixel
Ψηφιακό ζουμ 3x, Φως φωτογράφισης, Αυτόματη εστίαση
Εγγραφή βίντεο
Λειτουργίες πολυμέσων Media player
Ραδιόφωνο FM
Αναπαραγωγή βίντεο, Video streaming
Internet Explorer® Mobile, Πηγές ειδήσεων RSS, E-mail
Συνδεσιμότητα aGPS
WLAN
Bluetooth stereo (A2DP)
USB
Υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD (εσωτερική μνήμη 400 MΒ)
Χρόνος αναμονής / χρόνος ομιλίας Αναμένεται επιβεβαίωση
Διαστάσεις (χιλ.) 110 x 17 x 53
Βάρος (γρ.) 145
Παρεχόμενα αξεσουάρ Αναμένεται επιβεβαίωση

Πάντως σε γενικές γραμμές μια είναι η φράση που ταιριάζει σε αυτό το post.... Τρέμε iPhone!

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Samsung i900 Omnia


Χμμμ... για να δούμε.. καλό ή κακό; με μια πρώτη ματιά πάντως σίγουρα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και όμορφο! Μιλάμε για το Samsung i900 Omnia, Πρόκειται για ένα καινούριο κινητό από την Samsung με σκοπό να κοντράρει το iPhone. Ναι καλά ακουσατε, να το κοντράρει! Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο έρχεται με αξιώσεις και με πολύ "δυνατά" χαρακτηρηστικά, τα οποία βλέπετε στην παρακάτω λίστα:

  • Windows Mobile 6.1 Professional
  • 8GB Internal (ROM) 16GB model also available.
  • 128MB RAM.
  • 3.2” WQVGA Touchscreen (240 x 400 pixels)
  • Quad-Band 850/900/1800/1900MHz, HSDPA (7.2 Mbits)
  • Bluetooth 2.0
  • WiFi 802.11g
  • 5 megapixel (auto-focus) camera, with face and smile recognition
  • LED Flash
  • GPS
  • microSDHC (up to 16GB)
  • TV Out
  • FM Radio with RDS
  • TouchWiz User Interface
  • 1440mAh battery
  • 112mm (L) x 56mm (W) x 12.5mm (H)

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με ένα κινητό με μεγάλη οθόνη αφής, πολύ καλή camera (που έχει και φλας) με μεγάλο αισθητήρα και μπόλικα καλούδια. Με λειτουργικό Windows Mobile 6.1 και ενσωματτωμένο GPS, αλλά και ραδιόφωνο. Με TV-out! για να συνδέετε και να δείχνετε τις φωτογραφίες σας στην τηλεόραση απεθείας! Πολλές δυνατότητες σύνδεσης, όπως bluetooth και Wifi. Καλή χωρητικότητα 8-16 GB αλλά και δυνατότητα επέκτασής της με microSDHC.

Όπως βλέπετε προκειται για μια συσκευή που αρχικά και μόνο από τα χαρακτηρηστικά τηςφαντάζει σαν "κόσμημα". Βέβαια το "σαν" είναι απαραίτητη μάλλον λέξη σε αυτή την περίπτωση. Με RAM μόλις 128MB, παρόλο που τα Windows 6.1 είναι αρκετά ελαφριά, η συσκευή μάλλον θα δυσκολευτεί να αποτελέσει ένα multitasking μηχανηματάκι χειρός. Η ανάλυση της οθόνης είναι 240 x 400 pixels που είναι λίγο διαφορετικό από το κλασικό 240 x 320 pixels και ίσως να δημιουργήσει προβλήματα με κάποιες εφαρμογές που τυχόν θελήσει να εγκατάστησει κανείς. Αντί για κλασικό mini-Usb καλώδιο, χρησιμοποιεί το δικό του καλώδιου που μπορεί να θεωρηθεί σχετικά αρντηικό σημείο. Επίσης μέσα στα αρνητικά του πρέπει να αναφέρουμε πως παρόλο που έρχετε με γραφίδα, δεν έχει χώρο στο ίδιο το κινητό για την αποθύκευσή της, που σημαίνει πως πρέπει να την κουβαλάτε χωριστά από το κινητό!

Βέβαια για να δώσουμε ένα ελαφρυντικό, οι άνθρωποι της Samsung φροντίσαν ώστε το interface της παρούσας συσκευής να είναι τόσο απλό και άνετο που να χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότρο τη γραφίδα. Παρόλα αυτά όμως σε κάποια σημεία βοηθάει πολύ η χρήση της.

Η τιμή του δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς ξεκινάει από τα 550€ περίπου (η έκδοση των 8GB)οπότε παρόλο που είναι μια όμορφη συσκευή με πολλές δυνατότητες, ίσως να μη συγκινήσει τους φίλους του iPhone και της HTC.

Επαναφέρετε το BIOS του Acer Aspire One


Για όσους από εσάς έχουν αποχτήσει το Acer Aspire One (ΑΑ1) ίσως βρεθείτε μπροστά σε διάφορα προβλήματα αν δοκιμάσετε να του "βάλετε χέρι"... Παραδείγματος χάρη, αν πείτε να δοκιμάσετε να κάνετε boot από κάποιο Usb με Linux, τότε ίσως να βρεθείτε με ένα "νεκρο" ΑΑ1 μετά την επανεκκίνηση.

Η Acer έχει ένα ενσωματωμένο σύστημα για επαναφορά του BIOS ακόμα και όταν το ΑΑ1 δεν ανταποκρίνετε ή δε ξεκινάει με τίποτα. Είναι μόνο για περίπτωση ανάγκης και να ξέρετε πως μπορεί να χάσετε την εγγύηση και γι αυτό το χρησιμοποιείτε με ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!

Ακολουθήστε λοιπόν τις παρακάτω οδηγίες...

Πρώτα πάρτε ένα Usb stick και κάντε format σε FAT.
Κατεβάστε το τελευταίο BIOS και τοποθετήστε το flashit.exe και το BIOS στο root directory του stick> Μετονομάστε το BIOS σε ZG5IA32.FD (αυτό είναι σημαντικό). Μη βγάλετε το stick από τη θύρα.

Σβείστε το ΑΑ1 και σιγουρευτείτε πως είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα και πως έχει και την μπαταρία συνδεδεμένη. Κρατήστε πατημένα τα Fn+Esc και μετά πατήστε το power button ώστε να ανάψει το ΑΑ1. Αφήστε τώρα τα Fn+Esc. Σε λίγα δευτερόλεπτα το κουμπί λειτουργίας πρέπει να αρχίσει να αναβοσμήνει. Πατήστε μια φορά το power button (κουμπί λειτουργίας). Το ΑΑ1 θα αρχίσει τη διαδικασία για ενημέρωση (flash) του BIOS. ΜΗ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ! Μετά από λίγο το Power button θα σταματήσει να αναβοσβήνει και το ΑΑ1 θα κάνει επανεκκίνηση. Περιμένετε μέχρι την επανεκκίνηση.

Το BIOS θα έχει ενημερωθεί και όλες οι ρυθμίσεις του θα πρέπει να έχουν επανέλθει στις εργοστασιακές.

Αν για κάποιο λόγο κάνετε κάποιο λαθος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και δεν κάνει επανεκκίνηση από μόνο του, περιμένετε 5 λεπτά πριν το κλείσετε, για να σιγουρευτείτε πως δεν διακόπτετε τη διαδικασία της ενημέρωσης του BIOS.

Επαναλαμβάνω πως για όποιον αποφασίσει να εφαρμόσει τα παραπάνω, ο ίδιος φέρει όλη την ευθύνη. Σε μένα έπιασε μια χαρά μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξεκινήσω από SD card το Linpus Linux. Αν ποτέ έρθετε αντιμέτωποι με ένα σχεδόν "νεκρό" Aspire One και δε θέλετε να περιμένετε την εξυπηρέτηση της Acer Hellas και προτιμάτε να δείτε μόνοι σας τι μπορείτε να κάνετε, τότε μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Netbook με ούτε 70€!!!!!


Και εκεί που είχα απελπιστεί στο προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις τιμές των netbooks, έρχεται η Hivision, μια κινέζικη εταιρεία να με κάνει να χαμογελάσω. Είναι η πρώτη εταιρεία που δίνει πραγματικά, υποφορητούς σε τιμή μικρότερη των 100$!!!

Ναι καλά διαβάσατε! 100$! Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αληθινό. Έχοντας "χτωχά" σχετικά χαρακτηρηστικά, που όμως είναι άψογα για την τιμή του (μη ξεχνιώμαστε, σε € είναι λιγότερα από 70!!!) ξεχωρίζει γιατί είναι προσητό σε κάθε πορτοφόλι. Βέβαια αν θα δείτε το βίντεο παρακάτω θα δείτε πως η Hivision κατασκευάζει και netbooks με καλύτερα χαρακτηρηστικά και ασφαλώς μεγαλύτερο κόστος, αλλά η αρχική σκέψη για ένα πραγματικά φτηνό υποφορητό συστηματάκι έχει υλοποιηθεί και μάλιστα αρκετά ικανοποιητικά!

Τεχνικά χαρακτηρηρηστικά:
  • CPU: MiPS 400MHz
  • Display: 7″, 800×480 resolution
  • Ram: 64MB or 128MB
  • Storage: 1GB flash nand
  • Networking: Wifi, ethernet
  • Memory card reader: SD/SDHC
  • Three USB ports
  • Price: $98
  • OS: Snappy Linux

Δείτε λοιπόν αυτό το φτηνό gadget-άκι να "σκάει μούρη" στα ράφια από τις αρχές του Οκτώβρη και που ξέρετε, ίσως να έχουμε μια νέα αποχή που ξεκίνησε το OLPC project. Ίσως να αγοράζετε στο προσεχές μέλλον ένα τέτοιο pc στα παιδιά σας για να πηγαίνουν σχολείο. Εγώ πάντως θα το έκανα με ευχαρήστηση!!!

LG X110


Όχι που η LG δε θα έμπενε και αυτή στο χορό. Ήρθε λοιπόν και η σειρά της, να "αντιγράψει" της υπόλοιπες εταιρείες και να παραουσιάσει με τη σειρά της ένα netbook. Βέβαια για να πω και τον καλό λόγο μου, έχει προσθέσει και αυτή το λυθαράκι της στην όλη υπόθεση. Έχουμε λοιπόν το X110! Πρόκειται για ένα υποφορητό που μοιάζει σε μεγάλο βαθμό (ωωω τι περιέργο) με το MSI Wind. Σε γενικές γραμμές τα χαρακτηρηστικά του δε διαφέρουν και πολύ από αυτά των υπολοίπων netbooks με Intel Atom Ν270 επεξεργαστή, 1 GB RAM και 10 ίντσες οθόνη. Έχει σχετικά μεγάλο σκληρό που φτάνει τα 160 GB και μια κλασική camera 1.3 MPixels.

Χμμμ... τι το ιδιαίτερο θα μου πείτε; Εδώ η LG έρχεται να δείξει κάτι λίιιγο διαφοερτικό, ώστε να τραβήξει και αυτή με τη σειρά της τον κόσμο. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο netbook που έρχεται με ενσωματτωμένο 3G Module για ασταμάτητο internet. Τώρα που το 3G άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα και στην Ελλάδα, ίσως να αποτελεί καλή λύση για όποιον θέλει να είναι συνεχώς online. Από τεχνικής άποψης, θα δείτε στον πίνακα παρακάτω τι περιέχει.

Χαρακτηριστικά
Μοντέλο X110-L.A711HS
Λειτουργικό Windows XP Home
Μέγεθος Οθόνης 10,0 inches
Τύπος Οθόνης 10,0 inches WSVGA LED
Τεχνολογία Οθόνης LED
Επεξεργαστής Intel Atom N270 1.60GHz
Μνήμη 1024MB DDR2
Τύπος Μνήμης DDR2
Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου 160GB
Τύπος Σκληρού Δίσκου SATA
Κατασκευαστής Κάρτας Γραφικών Intel
Μοντέλο Κάρτας Γραφικών GMA 950
Κάμερα 1.3 Megapixels
Ήχος SRS WOW HD, Trusurround XT
Ηχεία 2 ενσωματωμένα ηχεία
ΔικτύωσηBluetooth 2.0 with EDR Ethernet 10/100 UMTS/HSDPA 3G Module Wireless Lan (802.11a/b/g)
Θύρες Card Reader 4-in-1 Ethernet RJ-45 x 1 Headphone out x 1 Microphone in x 1 USB 2.0 x 3 VGA out x 1
Μπαταρία Li-Ion
Πρόσθετα WiFi / Bluetooth / Webcamera
Βάρος 1,20 kg
Διαστάσεις 261,8 x 180 x 31 mm
Λοιπά Χαρακτηριστικά SRS Trusurround HD, LG Magnifier.

Στην όλη υπόθεση έχω να εκφράσω ένα μεγάλο παράπονο που δεν επαυθύνεται μόνο στην LG αλλά σε όλες τις εταιρείες που αποφάσισαν να βγάλουν στην παραγωγή "φτηνά" netbooks. Ένας δε θα βρεθεί να ξεχωρίσει από άποψη τιμής; Ούτε ένας; Και αυτό το μηχανηματάκι δίνεται στην τιμή των 399€.... Μα τόσο πια σε όλους τους κατασκευαστές το κόστος είναι ένα; Ούτε όμηλο να είχαν φτιάξει και να αποφασιζαν να πουλάν τα προϊόντα τους στην ίδια τιμή όλοι. ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!! Τέλως πάντων... μη τους κράζω κιόλλας... άλλωστε τόσο όμορφα και εύχρηστα υποφορητά μας δίνουν!!!

Ενημέρωση για το LG X110-L.A711HS εδώ. Δείτε unboxing και πληροφορίες σχετικά με το πότε έρχεται στην Ελλάδα μαζί με νέες φωτογραφίες

JAGA K530I TV PHONE


Ένα πολύ ωραίο gadget-άκι, κάτι σαν 3 σε ένα που σκοπό έχει την ψυχαγωγία σας. Πρόκειται για ένα κινητό, με σχετικά περίεργα για τα κλασικά δεδομένα χαρακτηρηστικά. Έχουμε λοιπόν ένα "κινητό" με ενσωματωμένη τηλεόραση και ραδιόφωνο. Δε χρειάζεται κεραία και επιπρόσθετα έχει και οθόνη αφής. Παίρνει κλασικά επέκταση μνήμης, ενώ δε του λείπει και ξμια τυπική camera των 1.3 MPixel. Μιλάμε για πραγματικό Multimedia κινητό εδώ. Έχει bluetooth ενώ μπορεί να πάρει και επέκταση μνήμης με microSD και συνδέεται για συγχρονισμό και με το pc. Αααα... ξέχασα... παίρνει και τηλέφωνο :P

Μπορείτε να το βρείτε από 195€ ενώ υπάρχουν και προσφορές κατα καιρούς όπως αυτή του e-shop με 150€. Καλή τιμή για τόσα μαζεμένα "καλούδια" σε ένα κινητό έτσι;

Διαστάσεις (mm):111 x 53 x 15
Βάρος (γραμ.):87
Χρόνος Ομιλίας:5 ώρες
Xρόνος Αναμονής:250 ώρες
Έχρωμη Οθόνη:2.6 ιντσών TFT αφής 262.000 χρώματα (240 x 400)
MMS:Ναί
Κάρτα Μνήμης:microSD (TransFlash)
Mobile Internet:WAP 2.0, GPRS class 12
Ασύρματη επικοινωνία: Βluetooth 2.0
Camera:1.3 megapixel
Ring Tones:Πολυφωνικοί ήχοι κλήσης
Java:Ναί
GPRS:Ναί
Εξτρα :Dual band 900, 1800 MHz, Προβολή αναλογικών καναλιών, ραδιόφωνο FM με ανοιχτή ακρόαση, οθόνη αφής 2.6 ιντσών, πρόγραμμα αναπαραγωγής MP3, εγγραφή και αναπαραγωγή βίντεο, μηνύματα SMS και MMS, ανοιχτή ακρόαση, επαφές τηλεφωνικού καταλόγου (300), δυνατότητα επέκτασης μνήμης έως 2GB μέσω κάρτας microSD (TransFlash). Στην συσκευασία παρέχεται κάρτα μνήμης microSD (TransFlash) 512 MB, ακουστικά, καλώδιο σύνδεσης με Η/Υ.

1 χρόνος εγγύηση

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Multirama-HT Xpress Book - Intel Atom 1.6 GHz - 10" wide


Πριν λίγο καιρό υπήρξε κόσμος που ρωτούσε σχετικά με το netbook που κατασκευάζει η Multirama, το XT-Exrpess Book. Πήγα, το είδα; από κοντά, έπεξα και λίγο μαζί του και σας παραθέτω εδώ τη γνώμη μου. Πρόκειται λοιπόν για ένα όμορφο μηχανηματάκι, με χαρακτηρηστικά όπως φαίνονται παρακάτω. Ελαφρυ σχετικά, πιάνεται με το ένα χέρι αρκετά εύκολα και είναι αρκετά βολικό. Από θέμα θερμοκρασίας και φασαρίας δε μπόρεσα να δω τι ακριβώς κάνει αφού στο κατάστημα που τον είδα ήταν πάνω σε ράφι διάτρητο και είχε αρκετή φασαρία για να καταλάβω αν το ανεμηστηράκι του κάνει πολύ θόρηβο ή όχι. Επειδή στα τεχνικά χαρακτηρηστικά οι άνθρωποι της Multirama δε φρόντισαν να γράψουν για την camera, σας λέω προκαταβολικά πως έχει κλασικά camera όπως όλα τα "ξαδερφάκια" του.

Διαστάσεις (ΠxΒxΥ)

26.0 cm x 21,8 cm x 31.5 cm

Βάρος

1,0 κιλό

Γλώσσα

Ελληνικά

Τεχνολογία

Intel Atom

Τύπος συστήματος

Φορητός υπολογιστής

Ενσωματωμένες συσκευές

Μικρόφωνο

Επεξεργαστής

Intel Atom 1,6 GHz

Μνήμη cache

512 KB L2 Cache

Μνήμη RAM

1 GB (installed) / 3 GB (max) - DDR II SDRAM - 667 MHz

Μονάδα ανάγνωσης καρτών μνήμης

3 in 1

Σκληρός δίσκος

160 GB - Serial ATA-150

Σκληρός δίσκος (2ος)

Δεν διατίθεται

Οπτική μονάδα

Δεν διατίθεται

Ενσωματωμένος ελεγκτής γραφικών

Intel 945GSE

Τεχνολογία εκχώρησης μνήμης

Δεν διατίθεται

Έξοδος ήχου

Κάρτα ήχου

Τηλεπικοινωνία

Δεν διατίθεται

Δίκτυο

Κάρτα δικτύου - Ethernet, 10/100

Κάρτα ασύρματης διασύνδεσης δικτύου

Intel Wireless WiFi Link

Συσκευή εισόδου

Πληκτρολόγιο, επιφάνεια αφής

Πηγή τροφοδοσίας

AC 120/230 V ( 50/60 Hz )

Μπαταρία

Ιόντων λιθίου

Λειτουργικό σύστημα

Microsoft Windows XP Home Edition

Εγγύηση κατασκευαστή

Εγγύηση 3 ετών


Πάντως σε μια σύγκριση με το MSI Wind το οποίο του μοιάζει καταπληκτικά, μπορώ να πω ότι δύσκολη η επιλογή. Να προτιμήσει κανείς το όνομα (βλέπε MSI) ή την γρήγορη τεχνική υποστήριξη σε τυχόν πρόβλημα και την μεγάλη εγγύηση από τα καταστήματα της Multirama που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε πόλη της Ελλάδας; Δείτε και τα τεχνικά του MSI Wind για να δείτε ότι μιλάμε για σχεδόν το ίδιο pc.

  • Επεξεργαστής: Intel Atom N270 1.6GHz.
  • Οθόνη: 8,9'' TFT LCD, με ανάλυση 1024 x 600.
  • Μνήμη: 1.0 GB DDR2 667MHz.
  • Σκληρός Δίσκος: 80 GB SATA.
  • Οπτικός Δίσκος: Δεν περιλαμβάνεται.
  • Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.
  • Κάρτα γραφικών: Intel GMA 950.
  • Ενσύρματη επικοινωνία: Eνσωματωμένη διασύνδεση δικτύου Ethernet 10/100.
  • Ασύρματη επικοινωνία: WiFi 802.11 b/g.
  • Διασυνδέσεις: 1x VGA port, 3x USB 2.0, 1x είσοδος μικροφώνου, 1x είσοδος line in, 1x RJ45, 1x έξοδος ακουστικών.
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Web Camera, Card reader 4 in SD/MMC/MS/MSpro, πληκτρολόγιο με Ελληνικούς χαρακτήρες, Touchpad, Kesington κλείδωμα.
  • Ήχος: Eνσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία (High Definition Audio).
  • Διαστάσεις (W x D x H): 260 x 180 x 19-31,5 mm.
  • Βάρος: 1,0 Kg.
  • Μπαταρία: 3 κελιών ιόντων Λιθίου (Li-Ion) με αυτονομία περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά σε κανονική λειτουργία.
  • Χρώμα: Μαύρο.
  • Λογισμικό: Windows XP Home Αγγλική/Ελληνική/Γερμανική/Ολλανδική/Γαλλική έκδοση, με δυνατότητα επιλογής στην πρώτη εκκίνηση του φορητού. Προσοχή, η επιλογή της επιθυμητής έκδοσης διαγράφει τις υπόλοιπες.
  • Τσάντα Μεταφοράς: Περιλαμβάνεται.
  • Εγγύηση: 1 χρόνος on site.
  • Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

    Πόσο μικρό μπορεί να είναι ένα ποντικι;


    Και όμως! Και μικρό... πολύ μικρό μπορεί να είναι, αλλά και περίεργο! Με την εμφάνιση και την ταχύτατη εξάπλωση των netbooks με τις μικρές διαστάσεις και βάρος, ήταν λογικό να υπάρξει η ανάγκη για ένα πολύ μικρό mouse. Ψάχνωντας λοιπόν για ένα τέτοιο mouse, σαν συνοδό για το Aspire One, έπεσα σε ένα πραγματικά μικρό ποντίκι. Βέβαια το πόσο βολικό θα μπορούσε να είναι, φαντάζομαι είναι τελείως υποκειμενικό.

    Πρόκειται για ένα mouse που φτάνει τα 1600 dpi ανάλυση, με αυτονομία 21 μέρες (αλλά και δυνατότητα σύνδεσης μέσω καλωδίου usb) μετά από κάθε φόρτιση (έτσι ισχυρίζεται ο κατασκευαστής τουλάχιστο) και εμβέλεια 7 μέτρων. Με διαστάσεις 68 x 38 x 28mm και βάρος μόλις 32 γραμμάρια, είναι ίσως το μικρότερο ποντίκι που έχετε δει.

    Συνδέεται μέσω usb και ο δέκτης του είναι τοσο μικρός που δε θα χρειάζεται να τον βγάλετε ποτέ από τη θύρα. Μπορείτε να το βρείτε εδω μαζί με drivers για XP και Vista.

    Τελωνειακή βλακεία και βενζινάδικη ξεφτίλα

    Σας δίνω εδώ ένα πολύ ωραίο άρθρο από το www.pestaola.gr που μπορώ να πω πως πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω ή να διορθώσω. Είναι άσχετο με gadgets (εκτός αν αυτά είναι βενζινοκίνητα πχ αυτοκίνητο, μηχανή κτλ) αλλά αξίζει την ροσοχή όλων μας. Σας το δίνω αυτούσιο, όπως ακριβώς το διάβασα και γω στο blog.

    gas dollar barrel

    Συνεχίζεται η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων και το ντόμινο εφφέ που ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζει την κίνηση στους δρόμους και έχει αναγκάσει μερικούς βενζινοπώλες να σηκώσουν ταμπέλες για έλλειψη βενζίνης. Κατανοώ την το πρόβλημα των τελωνειακών και την διαμαρτυρία για την ένταξη στον κρατικό προϋπολογισμό, ενός ειδικού λογαριασμού τους αλλά δεν τη δέχομαι. Αναρωτιέμαι μάλιστα που ήταν όλοι αυτοί οι κύριοι που μόνο για την πάρτυ τους νοιάζονται, όταν η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει σε 1 μήνα κάτω από τα 100 δολλάρια το βαρέλι αλλά η τιμή της βενζίνης παραμένει σταθερή. Μάλλον έκαναν την δουλειά τους χωρίς να τους καίγεται καρφί, ενώ τώρα όλοι εμείς πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες από την συλλογική βλακεία και ανευθυνότητα των διαμαρτυριών τους.

    Το κράτος δεν κάνει τίποτα ή αργεί τρομερά γιατί τσιμπάει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης από τα καύσιμα και θέλει να παρουσιάσει έσοδα στο τέλος του χρόνου. Είναι η ίδια ξεφτίλα με την νοοτροπία των βενζινοπωλών που απλά το παίζουν νταβατζήδες επειδή τους επιτρέπεται. Σε ένα γρήγορο flashback 2 χρόνια πριν διαβάζω ότι “Οι εταιρείες πετρελαιοειδών, εκμεταλλευόμενες την προαναγγελία της αύξησης του ΕΦΚ ήδη από το καλοκαίρι προέβησαν σε μεγάλες αποθεματοποιήσεις για να επωφεληθούν από τη διαφορά του φόρου, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση κατά 36% των τελωνειακών εσόδων τον Ιούνιο.” Όλα αυτά το 2006, κάτι που απλά σημαίνει ότι υπάρχουν αποθέματα και το κράτος μαζί με τις εταιρείες γνωρίζουν τις λεπτομέρειες.

    Τι θα γίνει είναι γνωστό και το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Οι συνδικαλιστές της βλακείας θα συνεχίσουν να ζητάνε, η κυβέρνηση θα λέει όχι, τα ΜΜΕ θα μεγενθύνουν τις διαστάσεις του προβλήματος. Το παιχνίδι θα συνεχιστεί με πολλά θέλω, λίγα όχι μέχρι την στιγμή που θα περάσει κάποια ειδική διάταξη για να μπαλώσει την κατάσταση. Θα σκάσουν χαμόγελα και από τις δυο πλευρές για ακόμα μια αγωνιστική επιτυχία και σωστό επικοινωνιακό και εργασιακό χειρισμό, την ίδια ώρα που εγώ θα αντιμετωπίζω κίνηση εκεί που ήλπιζα να μην βρω ποτέ, άδεια πρατήρια και τιμή βενζίνης που είναι εξωφρενικά υψηλή αν υποθέσουμε οτι ακολουθεί την τάση της παγκόσμιας αγοράς.

    oil price graph

    Κύριοι συνδικαλιστές τελωνειακοί και λοιποί, αν έχετε τα κότσια ας κάνετε ότι κατάφεραν σχεδόν 3.000 σεναριογράφοι στην χώρα του καπιταλισμού με 300.000.000 κατοίκους, πρόεδρο τον Bush και κόντρα το Hollywood. Έμειναν σχεδόν 3 μήνες χωρίς δουλειά αλλά γονάτισαν μια τεράστια βιομηχανία που ικανοποίησε τα αιτήματα τους. Αν δεν πιστεύετε στον εαυτό σας, τα αιτήματα και τις ανάγκες του κλάδου σας, είναι ώρα να φάτε το κινεζικής καταγωγής κόκκαλο με μελαμίνη και χρώμιο που θα σας πετάξουν και να πάτε σπίτια σας για να ζήσετε εσείς όπως επιλέξετε (με την μίζα των 20 ευρώ) και να ζήσω καλύτερα εγώ.

    Titanas
    Happy blogging

    Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

    Super Tiny Keyboard


    Έχετε χώρο στο γραφείο σας; Δεν έχετε; τότε αυτό είναι το κατάλληλο gadget για σας. Μιλάμε για ένα πολύ πολύ μικρό πληκτρολογιο usb. Μιλάμε για ένα πληκτρολόγιο 56 πλήκτρων και διαστάσεων 170 x 73 x 15mm. Να δούμε τι άλλο θα δούμε να βγάζουν. Πάντως με τη νέα "μόδα" των υπερμικρών Netbooks και με τη συνεχόμενη εμφάνιση νέων μοντέλων, μπορεί ένα τέτοιο πληκτρολόγιο να φανεί χρήσιμο. Αν διαλογιστεί κανείς πως ήδη κυκλοφορούν στην αγορά υπολογιστές όπως το Reon Digital Everun

    ή το UBiQUiO 711

    τότε καταλαβαίνει πως η εμφάνιση ενός τετοιου πληκτρολογίου ήταν φυσικό επακόλουθο. Τώρα αν μπορούσαν οι κατασκευαστές του να το βγάλυν και σε έκδοση bluetooth, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για κινητά. Φανταστείτε να γράφετε τα μηνύματά σας με αυτό :P

    Μπορείτε να το βρείτε στην τιμή των $25 εδώ

    Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

    Car mp3 fm transmitter


    Σήμερα ξεκινάμε τη μέρα μας με κάτι παλιό, αλλά πρακτικό και πλέον πολύ καλά οργανωμένο. Σχόλια δε θα κάνω πολλά μιας και στην προκειμένη περίπτωση οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Πρόκειται λοιπόν για μικρές συσκευούλες, οι οποίες μπάινουν στην ανάφτρα του αυτοκινήτου σας και χρησιμεύουν σαν μικροί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

    Και τι να λέει θα μου πείτε; Όχι απλά "τι να λέει"! Αλλά λέει πολλά σε περιπτώση που δε θέλετε να αλλάξετε το παλιό σας ραδιο-CD ή ακόμα και ραδιο-κασσετόφωνο. Οι συσκευές αυτές αναλαμβάνουν από το συνδεθούν απλά και να φορτίσουν κάποιο iPod ή Zune ή άλλο mp3-player που έχετε, μέχρι να παίξουν τα mp3s σας από ένα απλό usb-stick. Βέβαια αν ήταν απλοί players δε θα είχα λόγο να ασχολούμαι. Αυτές οι συσκευές δε σταματάνε απλά στο να παίξουν μουσική. Την εκπέμπουν στα FM σε διάφορες συχνότητες της επιλογής σας και εσείς μπορείτε απλά να ακούτε τα αγαπημένα σας mp3s απλά ανοίγοντας το ραδιόφωνο στην κατάλληλη κάθε φορά συχνότητα.

    Αρκετά καλή επιλογή πιστεύω προκειμένου να γλυτώσετε μερικά ευρουλάκια αφού το απλό ραδιο-CD του αυτοκινήτου σας μπορεί να θέλει ολόκληρη διαδικασία για να αλλαχθεί ή να κοστίζει μια περιουσία και να λειπάστε να το αλλάξετε, ή ακόμα να μην έχετε βαθυά τσέπη που να αντέχει ένα καινούριο ραδιο-MP3 player. Άλλα από αυτά συνδέονται με απλό βύσμα ακουστικών, άλλα απευθείας με το iPod σας ή το Zune, άλλα έχουν θύρα usb (και μάλιστα παίζουν και mp3 από το stick απευθείας), άλλα έχουν memory card slots και τέλος πολλά από αυτά προσφέρουν συνδυασμό κάποιων εκ των παραπάνω!

    Μπορείτε να βρείτε διάφορες τέτοιες συσκευές στο ebay ψάχνοντας για "Car mp3 fm transmitter". Η πληθώρα απλά είναι πολύ μεγάλη και μάλιστα πολλά από αυτά έρχονται και με τα δικά τους τηλεκοντρόλ!

    Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

    Aspire One Fan Control


    Αν κάποιοι από εσάς έχετε αγοράσει το Acer Aspire One, τότε ίσως σας έχει φανεί λίγο ενοχλητικός ο ανεμιστήρας του. Θα έχετε παρατηρήσει πως δε κλίνει σχεδόν ποτέ (ποτέ όμως)... Αν θέλετε να βελτιώσετε λίγο την κατάσταση αυτή και να βάλετε ένα fan control πάτε εδώ για τους χρήστες Windows XP ή Vista. Οι Linux-άδες μπορείτε να πάτε εδώ.

    Θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον patch-άκι. Προσέξτε μόνο μην αλλάξετε την επιλογή Fan On πάνω από 70 βαθμούς γιατί μπορεί να το παρακάνετε.

    Άμα δεν το πω θα σκάσω!!!

    Η άποψή μου για τα netbooks ολοένα και αλλάζει!

    3 μέρες στην Αθήνα στο συνέδρειο της Haicta το Aspire One με συνόδευσε πολλές ώρες (Ας είναι καλά το wireless του γεωπονικού πανεπιστημίου). Μπορώ να πω πως με έβγαλε ασπροπρόσωπο.

    Χτες μπήκα στο λεωφορείο για να γυρίσω από Θεσσαλονίκη στην Ξάνθη. Μόλις λοιπόν ξεκινήσαμε, έβγαλα το Aspire One από την τσάντα (τι βολικό πράγμα να κουβαλάς τα πάντα σε μια τσάντα και να ζυγίζει λιγότερο από 2 κιλα!!!). Έβγαλα και τα ακουστικά και "έπιασα δουλειά". Μουσικούλα, και Matlab ανοιχτό, μαζί με μπόλικα pdf αρχεία. 2 ώρες και 20 λεπτά. Τόσο κάναμε για να μπούμε στην πολη της Ξάνθης. Δεν κατάλαβα πως φτάσαμε. Αντί για κανονικό φορητό, το μικρούλι Acer ήταν βολικότατο στο ταξίδι. Έγραψα μια χαρά ότι χρειαζόμουν, άκουγα τη μουσική μου και μου έμεινε και 14% μπαταρία μπαίνοντας στην Ξάνθη. Φυσικά είχα το wifi κλειστό για να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία, αφού μου ήταν αχρείαστο στο λεωφορείο.

    Πραγματικά είναι από τα gadgets που έχω καταφχαριστηθεί μέχρι τώρα!! Με έχει βολέψει απίστευτα.

    Παλιότερα έλεγα ότι να netbooks είναι "άχρηστα". Πλέον λέω ότι έχω να χρησιμοποιήσω τον κανονικό φορητό μου 3 βδομάδες!!! Το netbook με ακολουθεί παντού. Δικαίως λοιπόν η αγορά γεμίζει σιγά σιγά με φτηνά τέτοια μηχανηματάκια. Ανυπομονώ λοιπόν να δω τι επιφυλάσει το μέλλον και πόσο μπορούν να πέσουν οι τιμές στην Ελλάδα.

    Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

    Lexar Shoot-n-Sync Wi-Fi SD Card Powered by Eye-Fi


    Βαρεθήκατε να τραβάτε, να ψάχνετε και να "ψάχνεστε" γενικώς με καλώδια και ότι συνεπάγεται αυτό; Τότε εδώ έχω να σας δείξω ένα πολύ καλό gadgetάκι που θα σας λύσει τα χέρια και θα σας συνοδεύσει ίσως σε κάθε σας εξόρμηση. Σας παρουσιάζω λοιπόν την SD Card της Lexar με ενσωματωμένο Wifi. Θα μου πείτε να το κάνουμε τι; Η απάντηση είναι εύκολη... απλά βάλτε τη στη φωτογραφική μηχανή σας και ενεροποιείστε το wifi στην κάρτα και στο pc σσς. Πλέον θα βλέπετε την κάρτα στο δύκτιο και θα μπορείτε να πάρετε τις φωτογραφίες σας εύκολα και γρήγορα, χωρίς κάλωδια και χωρίς να ψάχνεστε, ακόμα και στην περίπτωση που είστε σε κάποιο φίλο/η σας και δεν έχει card reader ή δε κουβαλάτε το καλώδιο της μηχανής. Το μόνο που χρείάζεται είναι να έχει το pc wifi... (όλοι σχεδόν οι φορητοί πλέον έχουν :P )

    Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

    USB Flash Drive Wrist Band


    Το USB Flash Drive Wrist Band είναι μια συσκευή αποθήκευσης με στυλ! Είναι κατασκευασμένο από ελαστικό πλαστικό υψηλής ποιότητας σε διάφορα μοντέρνα χρώματα. Απλά φορέστε το σαν βραχιόλι και όποτε χρειαστείτε μεταφορά δεδομένων, το ξεκουμπώνετε και το τοποθετείτε σε μια USB θύρα σαν ένα οποιοδήποτε κοινό USB Flash Drive! Είναι ανθεκτικό στις δονήσεις και την υγρασία και ο τρόπος στηριξής του, ιδανικός για να μην το χάνετε και να το έχετε κοντά όποτε το χρειαστείτε.

    Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

    Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

    Κολλημένοι με το Star Wars;

    Είστε από αυτούς που βλέπανε Star Wars μικροί και γινόσασταν ένα με την τηλεόρασή σας; Μήπως σας έχουν λείψει οι παλιές καλές εποχές; Να που υπάρχουν καλά νέα για σας...

    Αν και είναι σίγουρο πως αν υπήρχε ο R2-D2 θα είχε πολύ περισσότερες θήρες Usb, αυτό το Gadgetάκι έρχετε να ομορφήνει λίγο τον χώρο σας και να σας δόσει 4 θήρες. Το κεφάλι του κινείται, ενώ ένα μικρό μεγαφωνάκι του δίνει τη δυνατότητα να κάνει και ηχητικά εφέ για να σας θυμίζει ακόμα πιο έντονα το αγαπημένο σας ρομποτάκι από τις επικές εκείνες ταινίες!

    Μπορείτε να το προπαραγγείλετε εδώ, ενώ θα βρείτε ακόμα και τον Darth Vader ο οποίος μπορεί να σας δόσει κι αυτός κάποιες θήρες και να ομορφήνει και αυτός το χώρο σας!