Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Όπερα γραμμένη μέσω Twitter θα ανεβάσει η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου - Το internet στην υπηρεσία της τέχνης!!!

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου καλεί στους χρήστες του Twitter να γίνουν, συλλογικά, συγγραφείς του λιμπρέτου μίας όπερας, την οποία θα παρουσιάσει όταν ετοιμαστεί.

Το γνωστό μικρομπλόγκ Twitter λειτουργεί με σύντομες αναρτήσεις που συνήθως δεν υπερβαίνουν τους 140 χαρακτήρες. Έτσι, ο κάθε χρήστης συνήθως συνεισφέρει «αναρτώντας» έναν στίχο.

Στο συνολικό έργο, θα κληθούν επαγγελματίες για τη μουσική, όπως και για τη σκηνοθεσία του, εξηγεί το Reuters.

Οι κριτικοί τέχνης είδαν με φιλύποπτο μάτι την κίνηση της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου.

Κάποιοι έκαναν λόγο για αναζήτηση εύκολης δημοσιότητας λίγο πριν από την έναρξη της θεατρικής σεζόν, την ώρα μάλιστα που ο αριθμός των θεατών ακολουθεί την κατιούσα τα τελευταία χρόνια.

http://blog.writersdigest.com/norules/content/binary/mm_twitter.jpg

Αλλοι πάλι επεσήμαναν ότι δεν πρόκειται για την πρώτη απόπειρα συλλογικής παραγωγής έργων μέσω Διαδικτύου, και ότι το εγχείρημα κατά πάσα πιθανότητα θα έχει την ίδια (αμφίβολη) επιτυχία των «συλλογικών μυθιστορημάτων».

Παρ' όλα αυτά η «συλλογική όπερα» προχωρά. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν έτοιμη η πρώτη σκηνή της πρώτης πράξης και σε αυτή είχαν συνεισφέρει 350 χρήστες.

Στο τέλος της πρώτης πράξης, ο ήρωας έχει απαχθεί από ένα σμήνος πουλιών και βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν πύργο. Κάπου στην ιστορία έχει κάνει την εμφάνισή της και μία ομιλούσα γάτα.

Για περισσότερα, ή για συμμετοχή στο εγχείρημα, κάντε κλικ εδώ.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια: