Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Logitech Dinovo Mini



Ναι όπως πολύ καλά καταλάβατε, πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο, το οποίο έχει πολύ μικρές διαστάσεις, είναι ασύρματο εκμεταλευόμενο την τεχνολογία bluetooth και βολεύει σε απίστευτο βαθμό.
Είναι ένα qwerty πληκτρολόγιο, το οποίο η Logitech έχει φροντίσει να προσαρμώσει όσο το δυνατόν καλύτερα για Windows Vista και μέλιστα για χειρισμό του Media center. Το πληκτρολόγιο αυτό λοιπόν, το οποίο με μια φόρτιση βγάζει περίπου 1 μήνα λειτουργίας, έχει 2 modes. Το πρώτο μας δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε το dinovo mini σαν πληκτρολόγιο με touchpad (στο δεξί πάνω μέρος), ενώ στο δεύτερο mode το touchpad μετατρέπεται σε πλήκτρα πλοήγησης για το media center το οποίο επίσης με τη σειρά του ανοίγει με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού.

Το πληκτρολόγιο αυτό (και από προσωπική χρήση) είναι μικρό, βολικό και αναλαμβάνει να χειριστεί πλήρως τη διασκέδασή μας σε περίπτωση που αντί για ένα απλό dvd player έχουμε συνδεδεμένο στην τηλεόραση κάποιο pc ή σε περίπτωση που έχουμε κάποιο projector συνδεδεμένο στο pc και είμαστε μακριά από το δεύτερο. Τα πλήκτρα του μας βοηθάνε να χειριστούμε την ένταση της φωνής με ένα απλό κλικ, να παύσουμε και να ξαναξεκινήσουμε την αναπαραγωγή video και audio, αλλά και να πληκτρολογήσουμε κείμενα (όχι βέβαια ακριβώς όπως ένα κανονικό keyboard) σχετικά γρήγορα και πολύ μα πολύ πιο βολικά από ότι ένα ποντικί με τη χρήση του virtual keuboard.
Η εγκατάσταση είναι απλούστατη και γρήγορη, και κάποιος συνηθισμένος στη χρήση πληκτρολογίου φορητών υπολογιστών δε θα δυσκολευτεί να το συνηθίσει. Στο κάτω μέρος, μαζί με την μπαταρία, υπάρχει χώρος στον οποίο μπορεί αν αποθηκευτεί το usb bluetooth stick που έρχεται μαζί με το πληκτρολόγιο.
Το πληκτρολόγιο είναι λίγο ακριβό (περίπου στα 140-150 €) αλλά είναι μια πρόωρη γεύση του πως θα είναι τα μελλοντικά τηλεχειριστήρια τηλεοράσεων που θα συνδέονται στο internet και που θα κάνουν και άλλα πράγματα εκτός από το να προβάλουν το σήμα καναλιών. Μια καλή λύση για όσουν στήνουν Multimedia systems στα σαλόνια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: