Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Sony Ericsson G700



Σε μία εποχή όπου οι οθόνες αφής έχουν αναδειχθεί σε σύμβολο ευχρηστίας και διαφορετικότητας οι «παραδοσιακοί» κατασκευαστές υποχρεούνται να αναθεωρήσουν τις απόψεις και τη στρατηγική τους ώστε να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς. Η Sony Ericsson ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες του χώρου που παρουσίασε κινητά με οθόνη αφής αξιοποιώντας τις ικανότητες της πλατφόρμας UIQ και την ευελιξία του λειτουργικού συστήματος Symbian OS. Ωστόσο κανένα από αυτά δεν κατάφερε να κατακτήσει το ευρύ κοινό, που μάλλον δίστασε να εξερευνήσει τις προηγμένες και έξυπνες δυνατότητές τους - οι οποίες άλλωστε σχεδιαστεί ώστε να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των ιδιαίτερα απαιτητικών χρηστών. Η ιαπωνοσουηδική εταιρεία όμως αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στην προαναφερθείσα πλατφόρμα, η οποία ίσως να της επιτρέψει να «ανακτήσει» το χαμένο έδαφος και παράλληλα να κάνει μία θριαμβευτική είσοδο στην απρόβλεπτη αγορά των touch-friendly συσκευών. Το πρώτο βήμα έγινε με τη βελτίωση όλων σχεδόν των παρεχόμενων δυνατοτήτων της πλατφόρμας ώστε αυτές να γίνουν όσο το δυνατό πιο φιλικές προς τον χρήστη. Παράλληλα, αύξησε το μέγεθος σχεδόν κάθε στοιχείου του γραφικού περιβάλλοντος εργασίας ώστε να επιτρέψει την χρήση του χωρίς να είναι απαραίτητο το stylus (ή γραφίδα). Τέλος πρόσθεσε αρκετές νέες εφαρμογές ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση σχεδόν σε κάθε παρεχόμενη λειτουργία. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να ήταν άκρως εντυπωσιακό, καθώς η όψη της πλατφόρμας UIQ άλλαξε ριζικά - φυσικά προς το καλύτερο.



Στην παρούσα φάση σας παρουσιάζουμε το Sony Ericsson G700 το οποίο είναι ένα ακόμη μικρό "θαύμα". Απλό και στιβαρό, χωρίς "περιττά" πορτάκια και "συρταράκια", συνεπώς ακόμη πιο ανθεκτικό, έχει να παρουσιάσει κάτι καινούριο στον κόσμο των κινητών. Αποτελεί μια νέα πρόταση για τον τομέα των κινητών αφού είναι κάτι μεταξύ smartphone και απλού κινητού. Με χαρακτηριστικά όπως τα παρακάτω
Κύρια χαρακτηριστικά G700:
Δίκτυο 3G: UMTS 2100 MHz
Tri-band GSM 900/1800/1900 MHz
Οθόνη Οθόνη αφής TFT 262.144 χρώματα
Ανάλυση: 240 x 320 pixels
Κάμερα Αισθητήρας 3,2 megapixel
Ψηφιακό zoom 3x, Φως φωτογράφισης, Σταθεροποιητής εικόνας
Εγγραφή βίντεο
Σταθεροποιητής βίντεο
Multimédia Media player (υποστήριξη MP3, AAC)
Ραδιόφωνο FM
Προβολή βίντεο, Video streaming
Web browser, E-mail client
Συνδεσιμότητα Bluetooth stereo (A2DP)
Υποστήριξη USB
Υποδοχή για κάρτες μνήμης Memory Stick Micro™ (M2™) (εσωτερική μνήμη 160ΜΒ)
Χρόνος αναμονής / χρόνος ομιλίας GSM: Ως 380 ώρες / ως 12 ώρες
UMTS: Ως 380 ώρες / ως 4 ώρες
Διαστάσεις (χιλ.) 106 x 49 x 13
Βάρος (γρ.) 99

και τιμή μόλις στα 300€ το κινητό αυτό έρχεται για να ταράξει λίγο τα νερά στον τομέα των "απλών" συσκευών. Είναι βολικό, γρήγορο στη χρήση αλλά κυριώς παραμένει απλό κινητό. Απεθύνεται κυρίως σε κοινό που βρίσκει τα windows mobile phones αρκετά πολύπλοκα αλλά και τα υπόλοιπα κινητά "ελειπή" ως προς την απλότητα που μπορεί να προσφέρει μια οθώνη αφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: