Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Asus EEE pc



Ξεκίνησε και έγινε sold-out η πώληση, προς το παρόν σε Γερμανία και Αυστρία, του περίφημου μωρού της Asus ΕeePC 4G . Ένα laptop που εκπνεύστηκε ο κατασκευαστής του από το laptop των 100 δολαρίων του Νικόλα Νεγρεπόντε.

Το ΕeePC 4G είναι ένα «δυνατό» κόνσεπτ της Asus για φορητό «κινητό» φθηνό PC με δυνατότητα διασύνδεσης στο Web. To όνομά του «Eee» σημαίνει easy, και ότι πρέπει για συγκεκριμένες εφαρμογές χαμηλών απαιτήσεων.

Όπως σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi από την άνεση του καναπέ μας. Τους επόμενους μήνες το ΕeePC 4G θα είναι διαθέσιμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Asus υπολογίζει ότι μέσω στο 2008 θα πουλήσει από 3 έως 5 εκατομμύρια τέτοια φορητά PC. To μηχανάκι έχει οθόνη 7 ιντσών, μνήμη 512ΜΒ και 4GB μνήμη φλας.

Σκληρός δίσκος δεν υπάρχει, ενώ το λειτουργικό σύστημα είναι Linux. Η τιμή του δε είναι 299 ευρώ.

Όλοι θέλουμε από ένα και δεν είναι λίγοι αυτοί που το έχουν παραγγείλει on-line από τη Γερμανία, ενώ η Asus υπολογίζει ότι στην έκθεση CeBIT 2008 (που θα γίνει το Μάρτιο) θα πλασάρει και πολλά αξεσουάρ και εφαρμογές γύρω από το ΕeePC 4G.



Είναι τόσο μικρό, φτηνό και "πιασάρικο" που έχουν κυκολοφορήσει πάρα πολλά modifications, καθώς και how-to στο internet για διάφορες αλλάγές πάνω του, όπως για ενσωμάτωση οθώνης αφής και χίλια δυο άλλα πειράγματα. Δέχεται windows xp χωρίς κανένα πρόβλημα και όσο και αν τα χαρακτηρηστικά του σας φαίνονται "μικρά", δεν έχετε παρά να δείτε μερικά βιντεάκια στο youtube για να δείτε την απίστευτη ταχύτητα με την οποία ξεκινάνε τα windows. Είναι μια πάρα πολύ καλή λύση υποφορητού συστήματος, καθώς και ένα φτηνό αλλά ποιοτικό pc για μικρούς και μεγάλους.



Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του στα 500€ το ASUS Eee PC 900. Αυτό έρχεται με 1GB RAM και σκληρό δίσκο SSD των 20GB. Η βασική του όμως διαφορά είναι η 9 ιντσών οθώνη του.



Το αρχικό Asus EEE pc έχει χαρακτηριστηκά που φαίνονται παρακάτω.

− Οθόνη: 7’’ (Ανάλυση: 800×480)

− CPU & Tσιπσετ: Intel

− Στάνταρτ λειτουργικό σύστημα: Linux

− Δικτύωση μέσω Ethernet: 10/100 ενσωματωμένη

− WLAN 802.11b/g ενσωματωμένο

− Μνήμη: 512 MB DDR2 RAM

− SSD (Solid State Disc) Φλας: 4 GB

− Web κάμερα 0.3 Megapixel ενσωματωμένη

− Hi−Definition Audio, Στερεοφωνικός, μικρόφωνο

− Μπαταρία: 4 Στήλες (5200 mAh)

− Βάρος: 920 γραμμάρια

- 3xUSB, 1 memory card reader

− Διαστάσεις: 22,5 x 16,5 x 3,5 cm

− Φινίρισμα: Μαύρο και λευκό

Για του απανταχού gadgetάκηδες λοιπόν... Αρπάξτε ένα, και πάρτε το ακόμα και στην παραλία μαζί σας. Άλλωστε 300€ κάνει, γιατί να βάζετε σε κίνδυνο το ακριβό laptop σας και όχι το EEE pc;

Δεν υπάρχουν σχόλια: