Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

LG X110-L.A711HS - Fujitsu Siemens Amilo Mini U3520 - επιτέλους


Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, επιτέλους ήρθε. To LG X110-L.A711HS επιτέλους έκανε την εμφάνισή του στα ράφια των μαγαζιών, και ήρθε ο καιρός γι αυτούς που θέλουν να διαλέξουν δώρο γιορτών να μπουν στο ψάξιμο. Πλέον η αγορά έχει αρχίσει να γεμίζει από κλώνους! Πάντως η πρώτη εντύπωση από το λίγο που το έπιασα στα χέρια μου είναι ότι πρόκειται για αρκετά στιβαρό μηχανηματάκι, με πολύ ωραία οθόνη και αρκετά βολικό πληκτρολόγιο. Ανάλυση σχετικά με τις δυνατότητές του δε θα μπω στον κόπο να κάνω αφού έχει γίνει εκτνέστερη περιγραφή σε παλιότερα άρθρα καθώς και λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει τίποτα αξιοσημείωτο (σε σχέση με όλους τους ανταγωνιστές που δείχνουν πάνω κάτω απλά ίδιοι σε δυνατότητες) σαν τεχνικά χαρακτηρηστικά.

Παρόλα αυτά είναι πολύ όμορφο (βέβαια περί ορέξεως.....) και σχετικά αθόρυβο, σε σύγκριση με το Acer Aspire One που έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ εγώ. Αυτό που απογοητεύει είναι το γεγονός ότι το 3G Module είναι προεραιτικό και έξτρα σε τιμή, η οποία είναι αρκετά τσιμπιμένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό! 400€ για κάτι που το βρίσκεις με 340€ στην Acer, είναι πολλά! Μάλιστα δεν υπάρχει φτηνότερη έκδοση. Αυτό δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση για την LG που αποφάσισε να βγάλει μόνο του το μικρό αυτό, την ώρα που ακόμα και η MSI παρουσιάζει συνεχώς μικρότερα και φτηνότερα μοντέλα από το βασικό της, ενώ μπορεί κανείς να βρει netbook (8,9 ιντσών) ακόμα και με 250€!

Πάντως και αυτό και το Fujitsu Siemens Amilo Mini U3520 αν και αργήσαν, είναι ευπρόσδεκτα, και ας μην έχουν να παρουσιάσουν κάτι το πραγματικά ιδιαίτερο. Το Mini U3520 έρχεται σε έκδοση 8,9 ιντσών και αυτό με ίδια χαρακτηρηστικά με όλα τα υπόλοιπα, με μόνη πρωτοτυπιά το ενσωμματωμένο bluetooth. Και αυτό στα 400€!

Είμαι περίεργος να δω πότε θα βρεθεί ένας που σε αυτή τη fix πια τιμή θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό (προς το καλύτερο πάντα) από Intel Atom N260 1,6GH, 1GB RAM, 60-160GB HDD, (WiFi 802.11a/b/g) (βάλτε και n ρε παιδιά, έλεος!!!), οθόνη με ανάλυση 1024 x 600 (και μάλιστα κανείς με touchscreen εργοστιασική που θα κόστιζε μόλις 20-30€ παραπάνω σε αυτά τα μεγέθη), 3 USB ports και βασική μπαταρία που αντέχει μόλις 2 και κάτι ώρες! Ή ακόμα θα ήθελα να δω κάποιον που θα ρίξει την τιμή σε αυτά τα χαρακτηρηστικά που ήδη όλοι τα έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ! Είναι σα να κανούν απλά σύγκριση στην εμφάνιση, γιατί στην ουσία όλοι τα ίδια πράγματα δίνουν. Λες και πάμε να αγοράσουμε παντελόνια και μας ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση και όχι το περιεχόμενο. Να δούμε, θα καταλάβουν οι υπεύθυνοι μαρκετινκγ όλων αυτών των εταιρειών πως πουλάνε υπολογιστές και όχι ρούχα, για να επικεντρωθούν στο περιεχόμενο και όχι στο περιτύλιγμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: