Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η Ελλάδα ανεβάζει ταχύτητα!


Πρόσφατα οι Έλληνες ανακαλύψαν τη χαρά του να απολαμβάνεις γρήγορο internet. Η χρήση του θεωρείται πλέον απαραίτητη για ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων και πλέον έχει πάψει να απευθύνεται μόνο σε νεαρές ηλικίες!

Πρόσφατη ερώτηση στους αναγνώστες του blog έδειξε πως οι μισοί (50%) των χρηστών που το επισκεύτονται διαθέτουν γραμμής της τάξης των 24 Mbps ενώ μόλις το 2% του συνόλου των χρηστών εξακολουθούν να "σέρνονται" στο διαδύκτυο με απλή PSTN γραμμή. Το 17% τον Ελλήνων δεν έχει ακόμη πάρει απόφαση να περάσει σε μεγαλύτερες ταχύτητες του 1 Mbps ενώ μόλις το 13% έχει γραμμή 2 Mbps! Από την άλλη λίγοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν ταχύτητες μεταξύ 2 kai 24 Mbps αφού το ποσοστό τους ανέρχεται μόλις σε 10%. Το θεαματικό είναι πως η πολυδιαφημισμένη κάποτε ISDN γραμμή πλέον δε φιλοξενεί σχεδόν καθόλου κόσμο ενώ παράλληλα έχουν εξαφανιστεί τελείως και οι συνδέσεις στα 384 Kbps.

Μπορεί πλέον να πει κανείς πως ακόμα και στην Ελλάδα με το "προβληματικό" μέχρι πρόσφατα internet πως οι χρήστες έχουν αρχίσει να μαθαίνουν τα πλεονεκτήματα του να βρίσκεται κανείς online με γρήγορες ταχύτητες και η ζήτηση για γρήγορο internet έχει ανέβει σε ψηλά επίπεδα!
Έτσι ακολουθεί μια απλή αποροία για τους αναγνώστες του παρόντος blog... "Είστε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες internet που σας παρέχει ο πάροχός σας;" Αυτή η ερώτηση είναι το θέμα της επόμενης ψηφοφορίας μέχρι το Μάιο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: