Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Motorola H270 & HTC Touch HD


Μετά το HD έπρεπε να ακολουθήσουν διάφορα καλούδια κυρίες και κύριοι για να συνοδέψουν το τρομερό αυτό κινητό... Τώρα θα μου πείτε "μα καλά, συνδυάζεις πανάκριβο κινητό με πάμφθηνο (μόλις 18€) Bluetooth Handsfree;".

Κι όμως κυρίες και κύριοι όχι απλά τα συνδυάζω, αλλά είμαι και υπέρ-ευχαριστημένος! Μετά την πρώτη φόρτιση του H270, το συνέδεσα αμέσως με το κινητό. Έχουν περάσει 5 μέρες συνεχούς σύνδεσης (το H270 το κλείνω μόνο το βράδυ γιατί στον ύπνο μου να βρω και να σηκώσω το τηλέφωνο χρησιμοποιόντας το handsfree απλά "δεν παίζει!") και ακόμα δε λέει να μου ζητήσει να φορτίσω τη μπαταρία! Όσο για το κινητό... διαφορά στην απόδοση της μπαταρίας ζήτημα να έχω δει ένα 10%! Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης αποτελεί το γεγονός πως και το handfree headset και το κινητό φορτίζουν με τους ίδιους φορτιστές. Έτσι σας περισσεύει να πάρετε έναν μαζί σας στο γραφείο ή το αυτοκίνητο και να αφήσετε και έναν στο σπίτι ώστε να μη μείνετε ποτέ από μπαταρία!

Η απόδοση στις κλήσεις είναι άψογη και ακούω τους πάντες και τα πάντα πεντακάθαρα! Το αρνητικό στην περίπτωση αυτή είναι πως μερικές φορές αντί να ακούγεται η κλήση και στο ακουστικό, ακούγεται μόνο στο κινητό (κλείνει το ακουστικό για εξοικονόμηση ενέργειας). Επίσης, είναι περιττό νομίζω να πω πως ένα τόσο φτηνό bluetooth handsfree είναι φυσιολογικό να μην υποστηρίζει A2DP πρωτόκολλο, που σημαίνει πως αν θέλετε να ακούσετε μουσική στο ακουστικό σας, μάλλον θα απογοητευτείτε. Εδώ βέβαια έρχονται οι xda-developers να σας υπενθυμίσουν πως κρατάτε στα χέρια σας ένα Windows mobile και πως στα windows μπορούν να γίνουν πολλά και θαυμαστά προγράμματα! Έτσι με το το παρακάτω προγραμματάκι μπορείτε έυκολα και γρήγορα απλά αντιγράφοντάς το στη συσκευή σας και εκτελόντας το να εναλλάσετε γρήγορα την ηχητική έξοδο του HD μεταξύ ενσωμματωμένου ηχείου και Bluetooth Handsfree! Αρκετά εύχρηστο και πρακτικό. Μόνο μην περιμένετε να ακούσετε καμία τρομερή ποιότητα, αφού το ακουστικό δεν κατασκευάστηκε για να παίζει μουσική!

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το H390 με μόνη τη διαφορά του ότι προσωπικά δε βρίσκω το λόγο τα δυο headsets να έχουν τόση διαφορά στην τιμή!

Για εντυπώσεις, θετικά και αρνητικά του HTC Touch HD κάντε κλικ εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: