Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

HTC Touch HD - Μια βδομάδα μαζί!!!


Μια ολόκληρη εβδομάδα έκλεισε στα χέρια μου το φοβερό "μωρό" της HTC. Ο λόγος πάντα για το Touch HD ή Blackstone όπως είναι γνωστό έξω! Πρόκειται σύμφωνα με τους xda developers το κορυφαίο smartphone που κυκλοφορεί γενικώς. Ίσως κάποιοι να το λένε και iPhone killer αλλά νομίζω ότι όταν συγκρίνουμε τέτοιες συσκευές μεταξύ τους ο καθένας βάζει και διαφορετικές προτεραιότητες οπότε και έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Επειδή λοιπόν συγκρίσεις έχουν γίνει ατελείωτες στο internet και μια γρήγορη ματιά στο google θα σας βγάλει ένα σωρό αποτελέσματα (το ίδιο και με τις τεχνικές περιγραφές), εγώ εδώ θα παραθέσω την άποψή μου και την μέχρι τώρα εμπειρία μου με το κινητό αυτό.

1. Πρώτον, όταν λέμε για ότι έχει τη μεγαλύτερη οθόνη που κυκλοφορεί το εννοούμε! Ακόμα και δίπλα σε ένα iPhone η διαφορά είναι ορατή στο μέγεθος της οθόνης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος!

2. Το μέγεθος έχει ένα ελλάτωμα... η αίσθηση στα χέρια μου είναι πως κουβαλάω κάτι βαρύ... όχι πιο βαρύ από ένα iPhone... αλλά και πάλι σε σχέση με ένα απλό HTC touch (που είχα μέχρι τώρα) η διαφορά και των δυο στο βάρος είναι πολύ μεγάλη

3. Η μπαταρία η οποία συμβάλει και αυτή στο συνολικό βάρος είναι υπέραρκετή για να κρατήσει με έντονη χρήση ζωντανό το κινητό σας για 2 ολόκληρες μέρες!!! Με μέτρια χρήση σήμερα βρίσκομαι στο μέσο της 4ης μέρας και αντέχει ακόμα! Βέβαια για την Wind στην οποία είμαι συνδρομητής έρπεπε να αλλάξω τις ρυθμίσεις καινα του πω πως θα βρίσκει μόνο GPRS σήμα!

4. Η αίσθηση αφής.... απλά άψογη!!! Ότι καλύτερο μαζί με το iPhone έχω πιάσει στα χέρια μου!!! Μόνο του ελλάτωμα η έλλειψη multitouch.

5. Εν τέλει είμαι από αυτούς που θα ήθελαν έστω τα στοιχειώδη πλήκτρα στη συσκευή. Η έλλειψή τους με ξένισε αρκετά στην αρχή αλλά το συνήθισα αρκετά γρήγορα. Πλέον δε το σκέφτομαι.

6. Ο αιθητήρας G, που ευθύνεται για την αυτόματη περιστροφή των εικόνων όταν γυρνάμε τη συσκευή, λειτουργεί μόνο για το internet και τις φωτογραφίες, αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα με δωρεάν εφαρμογές.

7. Ταχύτατος επεξεργαστής και πολύ καλή μνήμη.

8. Δεν έχει πλήκτρο για λήψη φωτογραφιών... αυτό δε μου άρεσε. Μπορεί όμως να κάνει λήψη video και μάλιστα πολύ καλή!

9. Τα mini-usb καλώδια που συνδέονται πάνω του είναι λίγο διαφορετικά από τα κλασικά καλώδια, αλλά και τα δεύτερα αν τα πιέσετε λίγο κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά! Απλά στην αρχή νομίζει κανείς ότι δε θα συνδεθούν λόγω ελάχιστα διαφορετικού σχήματος.

10. Μετά από πολλές εγκαταστάσεις προγραμμάτων που έχω κάνει όταν χρειάστηκε να κάνω soft-reset έπρεπε να βγάλω το καπάκι... γιατί HTC μας το κανες αυτο;!

11. Δε χρειάζεται drivers ή εγκατάσταση για να περαστούν δεδομένα στην κάρτα.

12. Και με ανοιχτό wifi μέσα στο σπίτι η μπαταρία είχε σχεδόν την ίδια απόδοση, αφού μπαίνοντας σε safe-mode μετά από μερικά δευτερόλεπτα η συσκευή κλείνει και το wifi... επανέρχεται απίστευτα γρήγορα.

13. Στην καρτέλα με τον καιρό οι πόλεις της Ελλάδας που υπάρχουν είναι μόνο 3... με έξτρα δωρεάν και πάλι software διορθώνεται στο μπαμ μπαμ κι αυτό...

14. Για όποιον είχε παλιότερης μορφής Windows Mobile, η εμπειρία με το Touch-Flo 3D είναι απλά δύσκολο να περιγραφεί με λόγια... απλά δε θα βρείτε κάτι καλύτερο σε Windows Mobile αυτή τη στιγμή!

15. Αν δεν κάνετε εγκατάσταση τα κατάλληλα προγράμματα και codecs δεν υποστηρίζει από μόνο του διάφορες γνωστές μορφές video.

16. Ανάγει τη χρήση του Youtube σε άλλο επίπεδο! Και του Facebook μέσω κινητής συσκευής!

17. Δε θα βρείτε ακόμα πολλά παιχνίδια που να υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση καθώς και το g-sensor.

18. Σαν mp3 player είναι πάρα πολύ καλό... με το πλεονέκτημα του ότι μπορείται να συνδέσετε ότι ακουστηκά θέλετε ακόμα καλύτερο... και με το γεγονός ότι ακόμα και οποιοδήποτε ηχοσύστημα με Line-in μπορεί να συνδεθεί εύκολα πάνω του, μετατρέπει το Touch HD σε άψογο mp3 player!

19. 3.8 ίντσες οθόνης + Touch flo 3D + HTC keyboard = η γραφήδα αποτελεί πλέον διακοσμητικό στοιχείο... σπάνια βγαίνει από τη θήκη της...

20. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη θήκη.. Ήδη έχω παραγγείλει άλλη από το ebay.

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος! Στιβαρό και σοβαρό κινητό... καλός βοηθός με υπερπλήρη ατζέντα... pdf, doc και xls reader... με δικό του πρόγραμμα για να κόβεις και να ράβεις τα mp3... απίστευτη οθόνη... 5mpixel μηχανή... καλή μπαταρία... πολύ καλός media player... άψογος browser (ίσως παρόλα αυτά το μόνο ελλειπές του στοιχείο ως προς το iPhone)... gps ενσωμματωμένο... 8gb sd card μαζί... τρομερό και φοβερό τρόπο χειρισμού μέσω Touchflo 3D... ααα... ξέχασα... κάνει και κλείσεις σα τηλέφωνο!!!!

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κινητό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: