Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Violet RFID Mirror - "Φως άναψε!"


Έχετε δει εκείνη τη διαφήμιση με το Passat και το αγοράκι που γυρνάει στο σπίτι και περιμένει τα πάντα να λειτουργούν αυτόματα όπως στο αμάξι; Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν, αν ο υπολογιστής καταλάβαινε ότι καθήσατε στην καρέκλα και άρχιζε να παίζει μόνο μουσική, ενώ μόλις απομακρινόσασταν να έμπαινε σε κατάσταση αναμονής; Αν καταλάβαινε πως μόλις αφήσατε δίπλα του ένα φλιτζάνι καφέ και άνοιγε από μόνος του την αγαπημένη σας online εφημερίδα ή blog;

Τι; Νομίζετε ότι πρόκειται για σενάρια απιστιμονικής φαντασίας; Και όμως σας γελάσανε! Το RFID mirror είναι μια συσκευή που υπάρχει διαθέσιμη στην αγορά και μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα στα οποία έχετε κολλήσει τα ειδικά αυτοκολητάκια που έρχονται μαζί της. Μετά από αυτό, είναι αρκετά έυκολο να "καταλάβει" τι είναι αυτό που ήρθε κοντά στον υπολογιστή και να αντιστοιχίσει μια κίνηση ή μια σειρά εντολών με το αντικείμενο αυτό.

Είναι μια USB συσκευούλα, που κατά την άποψή μου είναι ο ορισμός του gadget! Υπάρχει διαθέσιμη στο εμπόριο, κοστίζει μόλις 60$ και μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Βάλτε τη φαντασία σας απλά να λειτουργήσει και σκεφτείτε τι πράγματα θέλετε να γίνονται αυτόματα όταν πλησιάζετε κάποια αντικείμενα στο pc σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: