Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Xperia ή HTC Touch HD; Ειδού η απορία!


Αν είστε από αυτούς που ψάχνονται για να αγοράσουν κινητό τηλέφωνο που να μην είναι απλά μια συσκευή αλλά ένας αξιόπιστος και καλός σύντροφος για κάθε σας δραστηριότητα, τότε πολύ πιθανό να καταλύξατε στο iPhone ή σε κάποιο Windows mobile phone. 2 από τα πλεον γνωστά Windows Mobile Phones που κυκλοφορούν εκεί έξω στις μέρες μας είναι το Xperia και το Touch HD. Συζητήσεις απί συζητήσεων μεταξύ χρηστών και "ειδικών" έχουν γίνει για να συγκρίνουν αυτά τα 2 και να βρουν ποιο είναι καλύτερο.

Εδώ θα κάνουμε κάτι άλλο. Θα κάνουμε μια σύγκριση αυτών των 2 καταπληκτικών συσκευών σε διάφορα σημεία και μετά, οι ανάγκες του καθενός είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν στην αγορά του καταληλότερου κινητού! Πάμε λοιπόν να δούμε τα υπέρ και τα κατά, όπως τα έχω δει μετά από προσωπική επαφή και χρήση και των 2!

1. Εμφάνιση... κάτι το τελείως υποκειμενικό! Προσωπικά θεωρώ καλύτερο το Touch HD αλλά περί ορέξεως... Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι πως το Xperia μου φαίνεται κάπως "παλιό" σε design αφού η οθόνη που είναι κάπως πατημένη προς τα μέσα μου θυμίζει το παλιό μου Qtek S100! Βασικό ελλάτωμα αυτής της κατασκευής είναι πως η οθόνη δε καθαρίζει εύκολα στις γωνίες!

2. Μέγεθος οθόνης... νομίζω ότι αν τα βάλετε δίπλοα δίπλα η οθόνη του Xperia θα σας φανεί πολύ μικρή σε σχέση με του HD! Άλλωστε άλλο 3.2 και άλλο 3.8 ίντσες μέσα στην παλάμη σας! Ασφαλώς βλέπει κανείς άνετα ταινία και στα 2.. αφού η ανάλυση των 800*480 είναι επαρκής και στα 2!

3. Και τα 2 παίρνουν ότι είδους ακουστικά θέλει κανείς, οπότε δε μας χαλάει κανένα από τα 2!

4. Η μπαταρία του Xperia είναι σαφώς καλύτερη από του HD! Σε αυτό τον τομέα η Sony είναι αρκετά καλύτερη, αφού η μπαταρία αντέχει σχεδόν 50%-100% περισσότερο!

5. Από επεξεργαστή πάνε καλά και τα 2... αλλά το Xperia έχει περισσότερη RAM. Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, αφού προκύπτει από την έλειψη εμπειρίας της Sony Ericsson της οποίας δε της αρκούσε η μνήμη που χρησιμοποιεί το HD και γι αυτό αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει περισσότερη!

6. Αν βολεύεστε με πλήκτρα... νομίζω δε χρειάζεται να πούμε ποιο από τα 2 να διαλέξετε! Το joypad του xperia είναι καταπλητκικό!

7. Από την άλλη υπάρχει και το software καθώς και το user interface... HTC και πάλι HTC (κατά τη δική μου άποψη πάντα). Το Touch HD δεν έχει joypad γιατί απλά λόγω interface δε το έχει ανάγκη! Η χρήση της γραφίδας είναι κάτι που γίνεται σπάνια. Από την άλλη στο Xperia βρέθηκα συχνά με τη γραφίδα στο χέρι! Η HTC εδώ δείχνει την ανωτερότητά της (βέβαια κανένα από τα 2 δεν είναι iPhone, αλλά το HD πλησιάζει πολύ!)

8. Κάμερα... νομίζω ότι δεν χρειάζεται σχόλιο πως εδώ η Sony Ericsson είναι ένα επίπεδο πάνω! Με διαφορά καλύτερη φωτογραφική, αφού τη διαφορά δε την κάνουν μόνο τα Megapixel αλλά και ο φακός που στο xperia είναι ίδιος με αυτό των φωτογραφικών της Sony Ericsson!

9. Το Xperia παρουσιάζει κάποια bugs τα οποία για μια έμπειρη εταιρεία όπως η HTC μοιάζουν παιδαριώδη! Όμως όλα λύνονται αν βρεις τα καλύτερα εργαλεία!

10. Αν και με απλή ματιά το Xperia φαίνεται πολύ πιο μικρό, πιάνοντάς το στα χέρια είναι πιο βαρύ από το HD, πιο "χοντρο" και λόγω των μηχανικών κομματιών του δίνει μια αίσθηση λιγότερης στιβαρότητας.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο στο να διαλέψετε ενα πό τα 2!!!
Δείτε και ένα βίντεο για περισσότερες πληροφορίες...

1 σχόλιο:

Νίκος Διονυσόπουλος είπε...

Αγαπητέ ManiacGr,


θα σε ενδίεφερε να έχουμε μια επικοινωνία για νέα και ειδήσεις γύρω απο τα κινητά τηλέφωνα της Sony Ericsson;

pls contact me at ndionysopoulos@gmail.com