Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Τα Sims επιστρέφουν


Η Electronic Arts, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και διανομής βιντεοπαιχνιδιών, κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα την τρίτη συνέχεια των «Sims», του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού, προσθέτοντας αυτή την φορά μία ψυχολογική διάσταση στον τίτλο.

Φέροντας την υπογραφή του Γουίλ Ράιτ, γνωστού από το «Spore», το βιντεοπαιχνίδι που έδινε τη δυνατότητα στους παίχτες να δημιουργήσουν ένα ζωντανό οργανισμό από το μηδέν με βάση τη θεωρία της Εξέλιξης, το νέο «Sims» παρέχει τη δυνατότητα προσομοίωσης πτυχών των ανθρωπίνων σχέσεων όπως η εργασία, το μεγάλωμα παιδιών και οι συναισθηματικές σχέσεις.

Κεντρικό σημείο της εμπειρίας που θα προσφέρει το Sims 3, είναι η δυνατότητα των παιχτών να δίνουν στους χαρακτήρες που δημιουργούν χαρακτηριστικά προσωπικότητας, που θα καθορίζουν μάλιστα την εξέλιξη του ψηφιακού χαρακτήρα. «Ο παίκτης επιλέγει μέχρι πέντε χαρακτηριστικά στην αρχή του παιχνιδιού, τα οποία θα έχουν σημαντική επίδραση στον τρόπο που τα Sims αντιδρούν, ειδικά σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με τα άλλα Sims», σχολίασε η Μαίρη-Τζέιν Τσουν, βοηθός παραγωγός του παιχνιδιού.

Μεταξύ των εξήντα συνολικά χαρακτηριστικών που θα συνοδεύουν τους χαρακτήρες, περιλαμβάνονται η γενναιότητα, η καχυποψία, η δειλία, αλλά και τα αγαπημένα χρώματα, φαγητά και είδη μουσικής. «Κάθε Sim θα έχει διαφορετικούς στόχους με βάση την προσωπικότητα του. Αν δημιουργήσεις ένα χαρακτήρα με την προσωπικότητα του Μπαράκ Ομπάμα, πιθανότατα θα θέσει στόχο να γίνει ηγέτης του ελεύθερου κόσμου», επεσήμανε η Μέλανι Λαμ, βοηθός παραγωγού.

Ένα ακόμη νέο στοιχείο του παιχνιδιού είναι οι κοινωνικές συναναστροφές, με τα Sims να εξερευνούν τη γειτονιά που μένουν, να συνομιλούν με τους γείτονες ή να πηγαίνουν στην πόλη για ψώνια. «Η δημιουργία μιας πόλης με ζωή μας πήρε πολύ χρόνο», ανέφερε η Λαμ. «Κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του τεχνητή νοημοσύνη. Ένα Sim μπορεί να παντρευτεί ή να κάνει παιδιά, είναι ένας συνεχώς μεταβαλλόμενος κόσμος, όπου οι σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία».

Όπως και στην πραγματικότητα, ο κόσμος των Sims περιλαμβάνει κοινωνικά δίκτυα του web, όπως το Facebook και το YouTube. Επιπλέον, το παιχνίδι διαθέτει δικό του εργαλείο διαχείρισης βίντεο, δίνοντας τη δυνατότητα στους παίχτες να δημιουργούν και να μοιράζονται βίντεο που δημιουργούν στο παιχνίδι.

Η Electronic Arts ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την αποχώρηση του Γουίλ Ράιτ, σε μια σειρά άσχημων ανακοινώσεων για την εταιρεία, ειδικά μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών για οκτώ συνεχή τρίμηνα. Η εταιρεία έχασε την πρώτη θέση των εταιρειών ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών από την Activision Blizzard, η οποία ανακοίνωσε και αυτή τα σχέδια της για περικοπή 11% του εργατικού δυναμικού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: