Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Ιδέες και λύσεις

Πολλοί gadgetάκηδες αντιμετωπίζουν αργά ή γρήγορα το ίδιο πρόβλημα. "Τι να κάνω το παλιό μου...... τώρα που πήρα καινούριο;" Για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε με αυτό, θα προσπαθήσουμε να προτείνουμε μικρές και εύκολες λύσεις για οτιδήποτε βρεθεί μπροστά μας.

Λοιπόν... είμαι κάτοχος ενός QTec S100. Για όσους δε γνωρίζουν πρόκειται για ένα από τα πρώτα windows mobile phones με οθόνη 2.8 ίντσες. Πρόκειται για το πρώτο μικροκαμμωμένο κινητό αυτής της κατηγορίας. Κάποιοι από εσάς ίσως να έχετε κάτι παλιότερο, πιο καινούριο ή τέλος πάντων κάποιο "αχρηστο" παλιό κινητό με μεγάλη οθόνη που να παίρνει μια κάρτα μνήμης ή έστω να συνδέεται με pc. Τώρα θα αναρωτιέστε τι να το κάνουμε το παλιό κινητό; Μια έηυπνη ιδέα λοιπόν είναι να μετατρέψετε το κινητό αυτό σε Photo Frame. Ενδεικτικά αναφέρω πως σε αυτό το S100 που αναφέρομαι και που έχει Windows Mobile 3, το να μετατραπεί σε photo frame, είναι πιο απλό από όσο φανταζεστε. Για να βοηθήσουμε λίγο παραπάνω και να πούμε και τι χρειάζεται, έχουμε και λέμε:
1. Παλιό κινητό
2. Καλώδιο Usb ή έστω κάποιο καλώδιο σύνδεσης με το pc ή μια κάρτα μνήμης για το κινητό και έναν card reader
3. Τροφοδοσία (είτε το φορτιστή του κινητού, είτε αν μπορεί να πάρει ρεύμα από το pc με κάποιο usb cable ή αλλου τύπου καλώδιο, το καλώδιο αυτό)
4. 1-2€ για αγορά βάσης (εκτός αν σας περισσεύουν περισσότερα για να αγοράσετε κάτι πιο ακριβό
5. Ίσως κανένα software έξτρα (όταν δεν πρόκειται για Windows Mobile Phone)

Πάμε λοιπόν να δουμε βήμα βήμα
1. Κινητό που να μη χρειάζεστε, και κατά προτίμηση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη
2. Εδώ πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να περάσουμε και να αποθηκεύσουμε στο κινητό τις φωτογραφίες. Στο δικό μας παράδειγμα έχουμε ένα κινητό Qtek S100 που παίρνει κάρτα μνήμης οπότε πήραμε την MMC που είχαμε ξαχασμένη εκεί με τα 512MB αποθηκευτικού χώρου και τις περάσαμε από τον φορητό (σχεδόν όλοι οι φορητοί έχουν πλέον card reader) τις φωτογραφίες μας
3. Ξεθάψαμε τον φορτιστή του κινητού, ώστε να μπορούμε να το έχουμε συνέχεια στην πρίζα και αναμένο.
4. Πήγαμε σε ένα σούπερ μάρκετ στα είδη γραφείου και πήραμε μια βάση για επαγγελματικές κάρτες. Έτσι αποκτήσαμε μια βάση για το νέο μας Photo Frame. Εδώ βάζετε την προσωπική σας άποψη και διαλέγετε ότι ταιριάζει σε εσάς. Θα μπορούσατε ίσως να χρησιμοποιήσετε μια βάση κινητού. Εμείς διαλέξαμε αυτήν γιατί η συσκευή μας μπορεί να προβάλει τα εικόνες σε οριζόντια προβολή, οπότε ταιριάζει μια χαρά για να τοποθετήσουμε τη συσκευή οριζόντια.

5. Σε Windows Mobile Phone δε χρειάζεται τίποτα. Στην δικιά μας περίπτωση απλά ανάψαμε το κινητό, πήγαμε στο πρόγραμμα που είναι προεγκατεστημένο για την προβολή εικόνων και πατήσαμε να κάνει slideshow

Αυτό ήταν... το κινητό είναι ρυθμισμένο να μη κλείνει την οθόνη όταν είναι στο ρεύμα, συνεπώς μένει συνεχώς αναμμένο και προβάλει τις φωτογραφίες τη μια μετά την αλλή. Αν μπείτε και στις ρυθμίσεις του προγράμματος προβολής, μπορείτε να ρυθμίσετε και με τι εφέ, σειρά και με τι καθυστέρηση θα αλλάζουν μεταξύ τους οι φωτογραφίες.

Όπως βλέπετε γνώσεις δε χρειάστηκαν ιδιαίτερες και με μόλις 1,5€ αποκτήσαμε ένα ομορφότατο Photo Frame, που μπορεί να μη συναγωνίζεται τα εμπορικά "ξαδερφάκια" του, αλλά είναι μια χαρά βολικότατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: