Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Τελωνειακή βλακεία και βενζινάδικη ξεφτίλα

Σας δίνω εδώ ένα πολύ ωραίο άρθρο από το www.pestaola.gr που μπορώ να πω πως πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω ή να διορθώσω. Είναι άσχετο με gadgets (εκτός αν αυτά είναι βενζινοκίνητα πχ αυτοκίνητο, μηχανή κτλ) αλλά αξίζει την ροσοχή όλων μας. Σας το δίνω αυτούσιο, όπως ακριβώς το διάβασα και γω στο blog.

gas dollar barrel

Συνεχίζεται η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων και το ντόμινο εφφέ που ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζει την κίνηση στους δρόμους και έχει αναγκάσει μερικούς βενζινοπώλες να σηκώσουν ταμπέλες για έλλειψη βενζίνης. Κατανοώ την το πρόβλημα των τελωνειακών και την διαμαρτυρία για την ένταξη στον κρατικό προϋπολογισμό, ενός ειδικού λογαριασμού τους αλλά δεν τη δέχομαι. Αναρωτιέμαι μάλιστα που ήταν όλοι αυτοί οι κύριοι που μόνο για την πάρτυ τους νοιάζονται, όταν η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει σε 1 μήνα κάτω από τα 100 δολλάρια το βαρέλι αλλά η τιμή της βενζίνης παραμένει σταθερή. Μάλλον έκαναν την δουλειά τους χωρίς να τους καίγεται καρφί, ενώ τώρα όλοι εμείς πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες από την συλλογική βλακεία και ανευθυνότητα των διαμαρτυριών τους.

Το κράτος δεν κάνει τίποτα ή αργεί τρομερά γιατί τσιμπάει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης από τα καύσιμα και θέλει να παρουσιάσει έσοδα στο τέλος του χρόνου. Είναι η ίδια ξεφτίλα με την νοοτροπία των βενζινοπωλών που απλά το παίζουν νταβατζήδες επειδή τους επιτρέπεται. Σε ένα γρήγορο flashback 2 χρόνια πριν διαβάζω ότι “Οι εταιρείες πετρελαιοειδών, εκμεταλλευόμενες την προαναγγελία της αύξησης του ΕΦΚ ήδη από το καλοκαίρι προέβησαν σε μεγάλες αποθεματοποιήσεις για να επωφεληθούν από τη διαφορά του φόρου, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση κατά 36% των τελωνειακών εσόδων τον Ιούνιο.” Όλα αυτά το 2006, κάτι που απλά σημαίνει ότι υπάρχουν αποθέματα και το κράτος μαζί με τις εταιρείες γνωρίζουν τις λεπτομέρειες.

Τι θα γίνει είναι γνωστό και το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Οι συνδικαλιστές της βλακείας θα συνεχίσουν να ζητάνε, η κυβέρνηση θα λέει όχι, τα ΜΜΕ θα μεγενθύνουν τις διαστάσεις του προβλήματος. Το παιχνίδι θα συνεχιστεί με πολλά θέλω, λίγα όχι μέχρι την στιγμή που θα περάσει κάποια ειδική διάταξη για να μπαλώσει την κατάσταση. Θα σκάσουν χαμόγελα και από τις δυο πλευρές για ακόμα μια αγωνιστική επιτυχία και σωστό επικοινωνιακό και εργασιακό χειρισμό, την ίδια ώρα που εγώ θα αντιμετωπίζω κίνηση εκεί που ήλπιζα να μην βρω ποτέ, άδεια πρατήρια και τιμή βενζίνης που είναι εξωφρενικά υψηλή αν υποθέσουμε οτι ακολουθεί την τάση της παγκόσμιας αγοράς.

oil price graph

Κύριοι συνδικαλιστές τελωνειακοί και λοιποί, αν έχετε τα κότσια ας κάνετε ότι κατάφεραν σχεδόν 3.000 σεναριογράφοι στην χώρα του καπιταλισμού με 300.000.000 κατοίκους, πρόεδρο τον Bush και κόντρα το Hollywood. Έμειναν σχεδόν 3 μήνες χωρίς δουλειά αλλά γονάτισαν μια τεράστια βιομηχανία που ικανοποίησε τα αιτήματα τους. Αν δεν πιστεύετε στον εαυτό σας, τα αιτήματα και τις ανάγκες του κλάδου σας, είναι ώρα να φάτε το κινεζικής καταγωγής κόκκαλο με μελαμίνη και χρώμιο που θα σας πετάξουν και να πάτε σπίτια σας για να ζήσετε εσείς όπως επιλέξετε (με την μίζα των 20 ευρώ) και να ζήσω καλύτερα εγώ.

Titanas
Happy blogging

Δεν υπάρχουν σχόλια: