Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Hands on Acer Aspire One


Κυρίες και κύριοι το «μωρό» μου επιτέλους ήρθε. Ναι το παρόν κείμενο συντάσσεται από το νέο Acer Aspire One. Αν και τα πρώτα κλικ σε αυτό το μικρούλι φαίνονται σχετικά δύσκολα, οφείλω να ομολογήσω πως το πληκτρολόγιό του συνηθίζεται σχετικά εύκολα. Η κατασκευή είναι στιβαρότατη (περίεργο για pc των 300-400€ εεε;) και από εμφάνιση σκίζει!!! Μικρό, ελαφρύ και «δυνατό», νομίζω είναι μια καλή κριτική για το μηχανηματάκι αυτό. Το Office 2003 ανοίγει σε χρόνο απίστευτο, ενώ από θέμα ισχύος οφείλω να ομολογήσω πως καταφέρνει να «τρέξει» ακόμα και τα βαριά προγράμματα, όπως το Matlab r2008a με ταχύτητα που με εξέπληξε και μάλιστα να κάνει compile τα project μου αρκετά γρήγορα (ο core 2 duo στα 2.1GH με 4GB Ram που έχω στο σπίτι θέλει περίπου 9 δευτερόλεπτα για να κάνει compile ενώ το Aspire one 150X τα καταφέρνει σε 12-13 δευτερόλεπτα!!)


Συνεχίζοντας την κρίση πρέπει να πω πως οι πρώτες δοκιμές για βίντεο έδειξαν πως και ακόμα σε αναλύσεις όπως 1280Χ548 (Το μεγάλης ανάλυσης trailer της Blizzard για το νέο expansion του WOW) το Aspire One αποδίδει μια χαρά. Και mkv αρχεία σε ανάλυση 720p δε μασάει μια. Full HD βίντεο δε δοκίμασα ακόμα, αλλά θα σας πω λίαν συντόμως τι πουλιά πιάνει και εκεί. Επίσης το παρόν κείμενο γράφεται στο χωριό μου όπου η λέξη ιντερνέτ απλά είναι άγνωστη οπότε και για τις επιδόσεις του σε αυτό τον τομέα θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση στο προσεχές μέλλον.

Δυο τελευτα ία σχόλια σε αυτή την πρώτη παρουσίαση το φοβερού αυτού «μωρού» είναι τα εξής:
1. Το touchpad που όλοι «θάβουν» έχει αδικηθεί πολύ. Είναι άνετο, και τα πλήκτρα αριστερά και δεξιά βολεύουν πολύ όταν έχετε το laptop στα ποδιά σας ή όταν είστε ξαπλωμένοι.
2. Το backspace με προβλημάτισε λίγο μέχρι να το συνηθίσω γιατί αντί να πατάω αυτό, πατούσα το = συνεχώς. Η θέση είναι λίγο πιο αριστερά από τα συνηθισμένα και στην αρχή ξενίζει, αλλά το συνήθισα και αυτό σχετικά εύκολα.

Αυτά τα ολίγα από εμένα. Σύντομα θα επιστρέψω με πιο αναλυτική περιγραφή.

Για αναλυτικό review κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: