Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Nokia E71

Να μιλήσουμε για... κινητά. Κινητά που μόνο καφέ δε φτιάχνουν! Ας τα πούμε κινητά. Ο λόγος στο παρόν άρθρο για το Nokia E71. Ναι η Nokia ζήλεψε από την επιτυχία της Blackberry και είπε να το ρίξει στα smartphones και αυτή. Φανταστείτε λοιπόν για να αρχίσει να παράγει και ο "κολοσσός" Nokia μια ποικιλία από τέτοιου είδους κινητά, τι έχουμε να δούμε στο μέλλον. Πρόκειται λοιπόν για ένα κινητό με πλήρες qwerty πληκτρολόγιο, που έρχεται με λειτουργικό Symbian OS. Τώρα, για όποιον δε το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ και βιάζεται να το κακολογήσει, έχω να πω πως είναι το πιο σταθερό λειτουργικό σε κινητά που υπάρχει. Απλά δε κολλάει ποτέ! Ή έστω σχεδόν ποτέ (είχα καταφέρει να κολλήσω το Nokia 9100 που είχα κάποτε)!

Το παρόν λοιπόν quad band κινητό έρχεται με πληθώρα χαρακτηρηστικών, όπως bluetooth, wifi, ενσωματωμένο A-GPS και άλλα πολλά (μέχρι και ενσωματωμένο ραδιόφωνο βρε :P) που φαίνονται πιο αναλυτικά παρακάτω (από το e-shop.gr):

Διαστάσεις (mm):114 x 57 x 10
Βάρος (γραμ.):127
Χρόνος Ομιλίας:10.3 ώρες
Xρόνος Αναμονής:410 ώρες
Έχρωμη Οθόνη:2.36 ιντσών TFT 16 εκατ. χρώματα (240 x 320 pixel
MMS:Ναί
Κάρτα Μνήμης:microSD (TransFlash), ενσωματωμένη έως 110 MB
Mobile Internet:WAP 2.0, GPRS / EGPRS Class A, HSDPA
Ασύρματη επικοινωνία: Βluetooth 2.0, θύρα υπερύθρων (IrDA), WLAN
Camera:3.2 megapixel, ψηφιακό ζουμ, LED flash
Ring Tones:Πολυφωνικοί ήχοι, MP3
Java:Ναί
GPRS:Ναί
Εξτρα :
Quad band EGSM 850, 900, 1800, 1900 MHz και WCDMA 2100, Λειτουργικό σύστημα Symbian OS έκδοση 9.2 σε πλατφόρμα Series 60 έκδοση 3.1, ενσωματωμένο GPS, δεύτερη κάμερα QCIF για κλήσεις βίντεο, υποστήριξη IMAP4, Mail for Exchange, POP3, SMTP, Προβολή, άνοιγμα και επεξεργασία συνημμένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με Quickoffice (έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις), PDF Viewer, ZIP Manager, απομακρυσμένη αναζήτηση επαφών, υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων, MMS, SMS, εφαρμογή Download! για λήψη πρόσθετων εφαρμογών, υποστήριξη για το Nokia Intellisync Wireless Email, ενσωματωμένο WLAN (IEEE 802.11b/g), Micro-USB μέγιστης ταχύτητας, πρόγραμμα περιήγησης Web, υποστήριξη JavaScript 1.3 και 1.5, υποστήριξη Flash Lite 3.0, HSDPA class 6, maximum speed 3.6 Mbps/384 kbps (DL/UL), φωνητική κλήση, φωνητικές εντολές, ηχογράφηση φωνής, υποστήριξη VoIP, εφαρμογή ανάγνωσης με μετατροπή κειμένου σε ομιλία, βελτιωμένες φωνητικές εντολές με φωνητική κλήση ανεξαρτήτως ομιλητή (SDND, SIND), ενσωματωμένο μεγάφωνο ανοιχτής συνομιλίας, Push to talk (PoC), στερεοφωνικό ραδιόφωνο FM, Music player, Media player, υποδοχή 2.5 mm Nokia AV. Η συσκευασία περιλαμβάνει στερεοφωνικά ακουστικά HS-47, καλώδιο μεταφοράς δεδομένων CA-101, θήκη μεταφοράς και λουράκι CP-277, CD-ROM, οδηγίες χρήσης.

2 χρόνια εγγύηση από την Nokia


Αν και 2 χρόνια τώρα δηλώνω φανατικός των windows mobile κινητών, οφείλω να ομολογήσω πως η Nokia με το 9100 δε με είχε απογοητεύσει ποτέ. Και για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να τονίσω πως είναι το μόνο κινητό που δεν έχω πουλήσει ή πετάξει γιατί το θέλω για μια πιθανή "ώρα ανάγκης". Μέσα στα παλιότερα αρνητικά που είχε η Nokia ήταν πως για να συνδεθεί οποιοδήποτε κινητό της με το pc και να γίνει ανταλλαγή δεδομένων πχ mp3 ή οτιδήποτε άλλο, έπρεπε να εγκατασταθούν οπωσδήποτε drivers. Πλέον στα καινούρια της κινητά, έχει δώσει τη δυνατότητα να λειτουργούν και ώς απλά usb-drives μετατρέποντας τα αυτομάτως σε αποθηκευτικά μέσα. Αυτό είναι ένα μεγάλο υπέρ για την παρούσα συσκευή, αφού θα ήταν μεγάλο αρνητικό να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο αποθήκευσης. Κάτι άλλο δεν έχω να προσθέσω εδώ, εκτός από το γεγονός ότι η τιμή της συσκευής κυμαίνεται γύρω στα 400-430€ που είναι πολύ καλή τιμή για μια συσκευή που δεν της λείπει τίποτα!

Ααα... και κάτι ακόμα για όσους ξεκινάν τώρα να ψάχνονται με αυτό το θέμα. Αν νομίζεται ότι το Symbian OS δεν έχει εφαρμογές και ότι θα δυσκολευτείται να βρείτε προγράμματα τότε είστε γελασμένοι, αφού οι ομάδες χρηστών που έχουν Nokia είναι πολλές! Μα πάρα πολλές!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: