Λοιπόν, μπορεί εγώ να κατέληξα στο Aspire One, πολλοί από εσάς όμως πιστεύω τείνεται έντονα προς το Eee pc 900. Οπότε με τη σειρά μου να σας ενημερώσω, όσο μπορώ, για να μη λέτε μετά ότι σας πιάσαν "Κώτσους"!
Λοιπόν μέσα στις διάφορες εκδόσεις που θα δείτε θα βρείτε και κάποιες βασικές διαφορές στο μέγεθος του SSD σκλιρού που έχουν αυτά τα "μηχανάκια". Προσέξτε λοιπόν το παρακάτω. Αν ο σκληρός είναι 16 GB, είτε το λειτουργικό είναι Windows είτε Linux, τότε να ξέρετε πως μπορεί να απογοητευτείτε. Όλες οι συγκριτικές δοκιμές λένε πως είναι τραγικα αργοί σκληροί! Μπορεί λοιπόν τα 16 GB να σας φαίνονται πιο δελεαστικά από την άλλη έκδοση του Eee pc με Windows που έχει 12 Gb σκληρό, αλλά η διαφορά στην ταχύτητα αυτών των δυο είναι μεγάλη. Ο 12άρης ο σκληρός είναι χωρισμένος σε ένα κομμάτι με 4 GB που πετάει σε όλες τις μετρήσεις και ένα απλό 8 GB. Το ίδιο συμβαίνει και με την έκδοση Linux των 20 GB που όμως το δεύτερο κομμάτι είναι 16 GB.
Επειδή κυκλοφορεί πάρα πολύ η έκδοση 16G σας λέω να το ψάξετε πρώτα λίγο. Μπείτε στ e-shop.gr, δείτε ότι η έκδοση με τα 12 GB των Windows είναι λίγο πιο ακτιβή από το 16G... Χρήστες στο internet αναφέρουν πως για το Linux ο αργός 16άρης SSD δεν αποτελεί πρόβλημα. Για τα Windows όμως που κάνουν συνεχείς εγγραφές στο σκληρό αλλάζει το πράγμα.
Αυτά τα ολίγα από εμένα... θα επιστρέψω με ένα-δυο όμορφα reviews...
Έλένα Παπαρίζου: Τα Χριστούγεννα είναι δύσκολη εποχή για μένα
Πριν από 14 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου