Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

LG X110


Όχι που η LG δε θα έμπενε και αυτή στο χορό. Ήρθε λοιπόν και η σειρά της, να "αντιγράψει" της υπόλοιπες εταιρείες και να παραουσιάσει με τη σειρά της ένα netbook. Βέβαια για να πω και τον καλό λόγο μου, έχει προσθέσει και αυτή το λυθαράκι της στην όλη υπόθεση. Έχουμε λοιπόν το X110! Πρόκειται για ένα υποφορητό που μοιάζει σε μεγάλο βαθμό (ωωω τι περιέργο) με το MSI Wind. Σε γενικές γραμμές τα χαρακτηρηστικά του δε διαφέρουν και πολύ από αυτά των υπολοίπων netbooks με Intel Atom Ν270 επεξεργαστή, 1 GB RAM και 10 ίντσες οθόνη. Έχει σχετικά μεγάλο σκληρό που φτάνει τα 160 GB και μια κλασική camera 1.3 MPixels.

Χμμμ... τι το ιδιαίτερο θα μου πείτε; Εδώ η LG έρχεται να δείξει κάτι λίιιγο διαφοερτικό, ώστε να τραβήξει και αυτή με τη σειρά της τον κόσμο. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο netbook που έρχεται με ενσωματτωμένο 3G Module για ασταμάτητο internet. Τώρα που το 3G άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα και στην Ελλάδα, ίσως να αποτελεί καλή λύση για όποιον θέλει να είναι συνεχώς online. Από τεχνικής άποψης, θα δείτε στον πίνακα παρακάτω τι περιέχει.

Χαρακτηριστικά
Μοντέλο X110-L.A711HS
Λειτουργικό Windows XP Home
Μέγεθος Οθόνης 10,0 inches
Τύπος Οθόνης 10,0 inches WSVGA LED
Τεχνολογία Οθόνης LED
Επεξεργαστής Intel Atom N270 1.60GHz
Μνήμη 1024MB DDR2
Τύπος Μνήμης DDR2
Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου 160GB
Τύπος Σκληρού Δίσκου SATA
Κατασκευαστής Κάρτας Γραφικών Intel
Μοντέλο Κάρτας Γραφικών GMA 950
Κάμερα 1.3 Megapixels
Ήχος SRS WOW HD, Trusurround XT
Ηχεία 2 ενσωματωμένα ηχεία
ΔικτύωσηBluetooth 2.0 with EDR Ethernet 10/100 UMTS/HSDPA 3G Module Wireless Lan (802.11a/b/g)
Θύρες Card Reader 4-in-1 Ethernet RJ-45 x 1 Headphone out x 1 Microphone in x 1 USB 2.0 x 3 VGA out x 1
Μπαταρία Li-Ion
Πρόσθετα WiFi / Bluetooth / Webcamera
Βάρος 1,20 kg
Διαστάσεις 261,8 x 180 x 31 mm
Λοιπά Χαρακτηριστικά SRS Trusurround HD, LG Magnifier.

Στην όλη υπόθεση έχω να εκφράσω ένα μεγάλο παράπονο που δεν επαυθύνεται μόνο στην LG αλλά σε όλες τις εταιρείες που αποφάσισαν να βγάλουν στην παραγωγή "φτηνά" netbooks. Ένας δε θα βρεθεί να ξεχωρίσει από άποψη τιμής; Ούτε ένας; Και αυτό το μηχανηματάκι δίνεται στην τιμή των 399€.... Μα τόσο πια σε όλους τους κατασκευαστές το κόστος είναι ένα; Ούτε όμηλο να είχαν φτιάξει και να αποφασιζαν να πουλάν τα προϊόντα τους στην ίδια τιμή όλοι. ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!! Τέλως πάντων... μη τους κράζω κιόλλας... άλλωστε τόσο όμορφα και εύχρηστα υποφορητά μας δίνουν!!!

Ενημέρωση για το LG X110-L.A711HS εδώ. Δείτε unboxing και πληροφορίες σχετικά με το πότε έρχεται στην Ελλάδα μαζί με νέες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: