Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Κατανεμημένη Επίθεση της Σουηδικής Κορόνας από τον anakata

piratybayfounders.jpg

Ένας από τους ιδιοκτήτες του Pirate Bay βρήκε έναν μάλλον ενδιαφέρον όσο και προκλητικό τρόπο για να χρεώσει τη δικηγορική εταιρεία που υπερασπίστηκε τις δισκογραφικές εταιρείες τουλάχιστον τόσο όσο έκρινε η δικαιοσύνη ότι θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος και οι συνιδιοκτήτες σε πρόστιμο για συνέργεια σε πειρατεία.

Ο Γκότφριντ Σβάρτχολμ γνωστός στο Διαδίκτυο ως anakata καλεί τους χρήστες του Διαδικτύου να στείλουν ένα εξαιρετικά μικρό δωράκι έκαστος, ένα Internet avgift ή «ιντερνετικό παράβολο» όπως λέγεται, στην δικηγορική εταιρεία που εκπροσώπησε τις δισκογραφικές εταιρείες στην επίμαχη δίκη πριν από ένα μήνα.

Σκοπός της αποστολής 1 σουηδικής κορόνας (0,09 ευρώ) στην εταιρεία Danowsky’s από δεκάδες χιλιάδες χρήστες δεν είναι φυσικά η πληρωμή του προστίμου -αυτό όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες του Pirate Bay δεν θα το πληρώσουν ποτέ. Αντίθετα, ο χειρισμός και η επεξεργασία των συναλλαγών αυτών θα κοστίσει στην εταιρεία περισσότερο, εξηγεί ο anakata.

"Distributed Denial of SEK attack"

Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι ανάλογο με τις επιθέσεις «κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών», DDoS. Όμως αντί για αιτήματα σύνδεσης στον υπολογιστή-στόχο, οι χρήστες θα στέλνουν ασταμάτητα πενταροδεκάρες σε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Η πρακτική αυτή θα κοστίσει στον αποδέκτη, καθώς οι τραπεζικοί όροι προβλέπουν ότι πέραν των 1000 τέτοιων αποστολών, επιβάλλεται χρέωση 2 SEK. Ως εκ τούτου, κάθε αποστολή 1 SEK θα κοστίζει 1 SΕΚ στην δικηγορική εταιρεία που εκπροσώπησε την Διεθνή Ένωση Παραγωγών Ηχογραφημάτων IFPI. H Danowsky & Partners Advokatbyrå θα ήταν αναγκασμένη να χειριστεί μια μια τις συναλλαγές αυτές, ξοδεύοντας όχι μόνο χρήμα αλλά και χρόνο.

Το αποκορύφωμα δε θα ήταν, να κάνουν οι χρήστες χρήση του δικαιώματός τους να ζητήσουν μαζικά την επιστροφή της κατάθεσής τους...

Στις 17 Απριλίου σουηδικό δικαστήριο επέβαλλε ποινή μονοετοούς φυλάκισης και πρόστιμο 35 και πλέον εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων στους τέσσερις ιδιοκτήτες του Pirate Bay. Ένας από τους τέσσερις δήλωσε αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας τους δικαστηρίου: «Είναι ειλικρινά περίεργο ότι καταδικαστήκαμε και ακόμα πιο περίεργο το ότι καταδικαστήκαμε συλλογικά. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου μιλά για οργανωμένο έγκλημα.

» [...] Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε και δεν πρόκειται να πληρώσουμε. Ακόμα και αν είχα τα χρήματα θα προτιμούσα να κάψω ό,τι έχω και δεν έχω και δεν θα τους έδινα ούτε τις στάχτες.»

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια: