Τρίτη 19 Μαΐου 2009

To Amazon Πληρώνει τους Μπλόγκερ


Εκτός από τους εκδότες εφημερίδων, το Amazon καλεί και τους απανταχού μπλόγκερ να στέλνουν τα post τους στην πρωτότυπη συσκευή ανάγνωσης Kindle DX και μάλιστα με το αζημίωτο -30% επί των μηνιαίων συνδρομών που φτάνουν τα 2 δολάρια.

Το Amazon εγκαινίασε στις 13 Μάη την υπηρεσία kindle publishing for blogs που πληρώνει τους μπλόγκερ -από όλο τον κόσμο- για συνδρομές στις αναρτήσεις τους.

Tο kindle έχει έναν πειραματικό Web browser που επιτρέπει στον χρήστη να σερφάρει στο Ίντερνετ, και ως εκ τούτου να επισκεφτεί και μπλογκ. Ωστόσο, οι συνδρομητές λαμβάνουν αυτόματα και ασύρματα τις νέες αναρτήσεις των μπλογκ που τους ενδιαφέρουν. Οι συνδρομές κοστίζουν έως και 2 δολάρια.

Συγκριτικά οι μηνιαίες συνδρομές σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας κοστίζουν από 10 έως και 14 δολάρια. Εντυπωσιακό είναι ότι οι συνδρομές σε περιοδικά κοστίζουν συχνά λιγότερο από την συνδρομή στα μπλογκ, όπως το Time ή τo Newsweek αντί 1,5 δολαρίου.

Το Amazon αποδίδει στους μπλόγκερ μόλις το 30% της συνδρομής, δηλαδή 0,60 δολάρια για τα ακριβότερα μπλογκ (τη στιγμή που η Apple για παράδειγμα αποδίδει το 70% στους developer που διαθέτουν τις εφαρμογές τους για το iPhone μέσω του διαδικτυακού της καταστήματος).

Βέβαια, το εισόδημα των μπλόγκερ από την πώληση συνδρομών μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά υψηλό, αν σκεφτεί κανείς ότι ανά χίλιες συνδρομές το ετήσιο εισόδημα του μπλόγκερ φτάνει τα 7.200 δολάρια.

Ανάμεσα στα μπλογκ για το Internet και την Τεχνολογία που ήδη πωλούν συνδρομές στο kindle store είναι το Gizmodo, Slashdot, Ars Technica, TechCrunch, Lifehacker, O'Reilly Radar και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: