Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

JABRA BT8040 - Μικρό, αλλά δυνατό!


Μετά από μια σύντομη χρήση του προηγούμενου bluetooth ακουστικού, ήρθε η ώρα να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στο ακουστικό που χρησιμοποιώ με το Touch HD! Από χτες λοιπόν ήρθε το JABRA BT8040 που περίμενα! Θα μου πείτε, αν το προηγούμενο δούλευε καλά, τότε προς τι η αλλαγή;

Η απάντηση είναι απλή... το JABRA BT8040 είναι συμβατό με το πρωτόκολλο A2DP που είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά ήχου από το κινητό, ή ακόμα και τον υπολογιστή, στο bluetooth ακουστικό. Κυκλοφορούν διάφορα bluetooth συμβατά με A2DP αλλά όλα μα όλα είναι κλιψάκια στα οποία συνδέονται ακουστικά με καλώδια... "εεε αν είναι να μπλέκομαι με καλώδια, τότε τι να το κάνω το bluetooth με A2DP; Βάζω απευθείας τα κλασικά ακουστικά με τα καλώδια στο κινητό και ησυχάζω!".. αυτή ήταν η δικιά μου άποψη.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, διαπίστωσα πως δεν υπάρουν πολλές συσκευές που να καλύπτουν τις απαιτήσεις μου, αφού θεωριτικά, όταν ακούει κανείς μουσική, θέλει να την ακούει στερεοφωνικά και από τα 2 αυτιά. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο αν είστε πάνω σε ποδήλατο και εξαιτίας του δεν ακούτε κόρνες και άλλα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς και σπαστικό γιατί πάλι θα πρέπει να μαζεύετε και να ξετιλήγετε καλώδια!

Και εδώ έρχεται το JABRA BT8040! Είναι μικρό, μπαίνει όπως όλα τα κλασικά bluetooth στο ένα αυτί, στηρίζεται άνετα από μόνο του, έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, είναι συμβατό με A2DP, ΔΕΝ χρειάζεται καλώδια και σας δίνει αι δυνατότητα να αυξήσετε/μειώσετε την ένταση της μουσικής χωρίς να ακουμπήσετε το κινητό σας! Έρχεται με το φορτιστή του, αλλά και με ένα καλώδιο για να το φορτίζετε μέσω οποιασδήποτε usb του υπολογιστή σας. Έντάξει, είναι λίγο "τσιμπημένο" (από 65€ και πάνω) αλλά είναι και ένα από τα λίγα στο είδος του!

Μετά από μια μέρα ατελείωτων δοκιμών, μπορώ να πω πως είμαι υπέρ-ευχαριστημένος!
Θέλετε να μάθετε κι άλλα; Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά:
  • Χρόνος ομιλίας: έως 6 ώρες.
  • Χρόνος αναμονής: 200 ώρες.
  • Τεχνολογία Bluetooth version 2.0 + EDR
  • Συνδέσεις multipoint για επαφή με δύο συσκευές ταυτόχρονα.
  • Εξαιρετικός ήχος: Χρησιμοποιεί την τεχνολογία DSP που μειώνει τον θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου και προσαρμόζει αυτόματα την ένταση του ήχου.
  • Ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής από κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή και συσκευή Mp3 μέσω A2DP.
  • Τζελ ακουστικών Jabra 'Generation III'. Για να φοριέται απευθείας στο αυτί, χωρίς άγκιστρο. Τρία διαφορετικά μεγέθη, για τέλεια εφαρμογή.
  • Βάρος: 10 γρ.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: