Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ο επίτροπος Βιομηχανίας Γκίντερ Φερχόϊγκεν μπερδεύεται από τους πολλούς φορτιστές
Δέκα μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων συμφώνησαν να αναπτύξουν κοινό φορτιστή που θα συνδέεται με όλα τα μοντέλα μέσω θύρας micro-USB, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το μνημόνιο στο οποίο κατέληξαν οι κατασκευαστές ικανοποίησε τις Βρυξέλλες, που είχαν απειλήσει ότι θα ρύθμιζαν το θέμα με ειδική νομοθεσία:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο κλάδος κατέληξε σε συμφωνία, πράγμα που θα διευκολύνει πολύ τη ζωή των καταναλωτών. Θα μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα παντού από τον νέο κοινό φορτιστή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα υπάρχουν λιγότερα ηλεκτρονικά σκουπίδια, αφού ο κόσμος δεν θα χρειάζεται πια να πετάει τους φορτιστές του όταν αγοράζει καινούργιο κινητό. Είμαι ικανοποιημένος επίσης από το γεγονός ότι η λύση αυτή βρέθηκε με βάση την αυτορρύθμιση. Συνεπώς, η Επιτροπή δεν θεωρεί απαραίτητη την εκπόνηση νομοθεσίας» δήλωσε Γκίντερ Φερχόιγκεν, αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Βιομηχανίας.

http://genextmobiles.com/wp-content/uploads/2009/02/usb_mobile_charger.jpg

Η πρώτη γενιά κινητών τηλεφώνων με κοινό φορτιστή αναμένεται να φτάσει στην αγορά της ΕΕ από το 2010 .

Οι εταιρίες που υπέγραψαν το Μνημόνιο Συμφωνίας είναι οι Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion, Samsung, Sony Ericsson και Texas Instruments.

Το Μνημόνιο, τέλος, αφήνει περιθώριο για αλλαγή της θύρας σύνδεσης του κοινού φορτιστή ανάλογα με την τεχνολογική πρόοδο στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: