Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

HIGH CAPACITY SOLAR CHARGER BATTERY


Το Σαββατοκύριακο πέρασε... οι Scorpions δώσανε ρέστε στην Ξάνθη... το διήμερο στη Θάσο ήταν άψογο... και επέστρεψα και εγώ με ένα gadget από το e-shop.gr που με συνόδευσε με επιτυχία στην παραλία. Μιλάω για έναν ηλιακό φορτιστή μπαταριών, μικροσυσκευών, κινητών και φορητών υπολογιστών. Πρόκειται για μια πολύ καλή συσκευή, με πολλούς αντάπτωρες για να μπορεί να συνδεθεί σχεδόν σε ότι συσκευή κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο εμπόριο. Έρχεται επίσης με τη δική της τσάντα μεταφοράς, στην οποία ένα netbook των 8,9-10 ιντσών κάθεται άψογα, εχει ακόμα και ένα ηχείο που με υπέρηχους φροντίζει να διώξει τα κουνούπια μακριά σας.

Από τεχνικής άποψης, ο φορτιστής αυτός διαθέτει μια μπαταρία 20000 mAH (74W/h), χειροκίνητη ρύθμιση τάσεως (16V, 18V ή 22V), 2 εξόδους (USB: 5V/ 500mA, Voltage Port: Επιλέξιμη 16V, 18V ή 22V), ενώ μπορεί να φορτίσει άνετα και περισσότερες συσκευές μέσω της usb αν συνδέσετε στην έξοδο ένα usb port. Με αυτό, και χωρίς καθόλου ρεύμα, κατάφερα να φορίσω 3 φορές το aspire one μου και άλλη μια το HTC touch hd που με συνόδευαν, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, είχα όλο το βράδυ ένα φωτάκι usb συνδεδεμένο επάνω του και παρόλα αυτά μου έμεινε και 50% μπαταρία, η οπόια τη δεύτερη μέρα φόρτισε πλήρως μέσα σε 5 ωρίτσες περίπου!

Το μόνο που χρειάζεστε λοιπόν είναι άπλετο ήλιο και δε θα ξεμείνετε από μπαταρία! Μόνο σχετικά αρνητικό είναι η "τσιμπιμένη" τιμή που ανέρχεται στα 169€. Αλλά τι να κάνουμε, αν αγαπάτε τη φύση, πηγαίνεται για ψάρεμα και δε σας φτάνει η μπαταρία του φορητού σας, κάνετε παραθερισμό σε κάμπινγκ χωρίς ρεύμα κτλ. τότε αυτό το gadget θα σας αρέσει.

Σύμφωνα με το e-shop τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω:
  • Χωρητικότητα: 20000 mAH (74W/h).
  • Output: USB: 5V/ 500mA, Voltage Port: Επιλέξιμη 16V, 18V ή 22V.
  • Input: U18V/ 2000mA max.
  • Τύπος Ηλιακού Συσσωρευτή: Polycrystalline.
  • Xρόνος Φόρτισης: Περίπου 3 ώρες με AC, 8 με 10 ώρες με ηλιακή φόρτιση.
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Χειροκίνητη Ρύθμιση Τάσεως (16V, 18V ή 22V), Περίεχονται Wall AC Adapter και Car Cigarette Power Adapter, 11 Laptop Adapters που λειτουργούν με την πλειοψηφία των κατασκευαστών (ASUS, HP, Samsung, ACer/T1, Dell, IBM, NEC, Toshiba, Sony), 13 Αdapters για κινητά που λειτουργούν με την πλειοψηφία των κατασκευαστών (Motorola, LG, Nokia, Samsung, Siemens, Sony Ericcson, Apple).
  • Διαστάσεις: 205 x 282 x 18 mm (L x W x D).
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: