Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Augmented Reality online game και στην Ελλάδα! Η Sony Ericsson ξαναχτυπά!


Να μαστε και πάλι μετά από αρκετό διάστημα αποχής! Λίγο το καλοκαίρι... λίγο οι διακοπές... λίγο απ' όλα και λείψαμε για ένα διάστημα 2 εβδομάδων. Επιστροφή λοιπόν στην πραγματικότητα, με ένα σύστημα που... παραποιεί την πραγματικότητα. Τώρα θα μου πείτε τι λέει ο ποιητής;

Αν δεν έχετα ξαναδεί τον όρο Augmented Reality, αυτό που μπορώ με απλό τρόπο να αναφέρω είναι πως πρόκειται για μια τεχνολογία που αναγνωρίζει διάφορα σημεία στις εικόνες που βγάζετε, είτε με το κινητό σας είτε με οποιαδήποτε φωτογραφική και εμφανίζει διάφορα αντικείμενα μέσα σε αυτές. Πρόκειται δηλαδή για κάτι σαν "μονταζ" ή καλύτερα "κολάζ" να το πουμε, μόνο που έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε πραγματικό χρόνο!

Για τα υπόλοιπα, θα αφήσω απλά τα λόγια της ίδιας της εταιρείας να σας δώσουν καλύτερα να καταλάβετε τι εννοώ...

"Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009 – Τώρα οι πιο απίθανες καταστάσεις, εκτός από την οθόνη του W995, ζωντανεύουν και στα χέρια σας! Το πρωτοποριακό online παιχνίδι αποτελεί μοναδική εμπειρία που μπορούν όλοι να την απολαύσουν αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής, πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μια webcam. Στο ειδικό Microsite play.w995-se.info οι χαρακτήρες του τηλεοπτικού σποτ εμφανίζονται πάνω στο χέρι σας και παίρνουν ζωή από τις κινήσεις σας. Απλά τυπώνετε το σύμβολο Walkman ή το φωτογραφίζετε με το κινητό σας, διαλέγετε τον αγαπημένο σας ήρωα και τον απολαμβάνετε να χορεύει κυριολεκτικά στα χέρια σας σε μια άλλη πραγματικότητα μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τη Sony Ericsson στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία Rascal και στο πλαίσιο της καμπάνιας του W995 Walkman που αποτελεί την...κινητή σας διασκέδαση. Η χρήση προηγμένων και διαδραστικών τεχνολογιών, που, για άλλη μια φορά, επιλέγει η Sony Ericsson προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες αλληλεπίδρασης και ψυχαγωγίας στο κοινό και προσδίδει αμεσότητα και ενδιαφέρον στην επικοινωνία της μαζί του."

Δεν υπάρχουν σχόλια: