Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Ψηφίστε NTUA στον τελικό του Imagine Cup

ntua.jpg
Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι τελικοί του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup, που πραγματοποιούνται το διάστημα 3 με 7 Ιουλίου, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων». Περισσότεροι από 300.000 φοιτητές από 100 διαφορετικές χώρες που έχουν δηλώσει φέτος συμμετοχή, έχουν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις για την επίλυση ενός από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Στο διαγωνισμό, για πρώτη φορά φέτος, έχει συμπεριληφθεί μια νέα κατηγορία βραβείων, τα People’s Choice Awards, δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να αναδείξει την αγαπημένη του ομάδα.

Η ελληνική ομάδα NTUA συμμετέχει με το project Artificial Intelligence Doctor (Ai.D). Πρόκειται για μια εφαρμογή που υποστηρίζει την διάγνωση της ελονοσίας από απόσταση, χωρίς την παρουσία γιατρού. Προς το παρόν, την 1η Ιουλίου συγκεντρώνει 948 ψήφους του κοινού.

To Ai.D είναι ένα «ολοκληρωμένο περιβάλλον αυτοματοποιημένης διάγνωσης χωρίς την παρουσία γιατρού». Αξιοποιώντας οικονομικά τεχνολογικά μέσα, μια κονσόλα Wii, το ρομποτάκι της Lego και ένα φθηνό PC, το Ai.D μπορεί να αποστείλει άμεσα με SMS στο γιατρό τα στοιχεία του ασθενή προς διάγνωση. Η ταυτοποίηση του χρήστη από το σύστημα γίνεται με το δακτυλικό του αποτύπωμα, ακολουθεί η επεξεργασία του ιατρικού του ιστορικού, η συλλογή των ιατρικών δεδομένων (θερμοκρασία, αίμα) με οδηγίες στην γλώσσα του ασθενή (το σύστημα υποστηρίζει οκτώ γλώσσες) και τέλος, η αποστολή στον γιατρό μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα για τη διάκριση του Ai.D στον τελικό.
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια: