Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Υπάλληλος οδηγείται σε αυτοκτονία για ένα χαμένο iPhone


Νεαρός Κινέζος υπάλληλος, ύποπτος για την κλοπή ενός πρωτοτύπου του iPhone τέταρτης γενιάς, αυτοκτόνησε, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Ονομαζόταν Sun Sanyong και εργαζόταν στην Foxconn, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες με την οποία συνεργάζεται η Apple. Η ταϊβανέζικη εταιρεία είχε ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα μετά από καταγγελίες από συναδέλφους του, ότι ο 25χρονος ξυλοκοπήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας. Η Apple δηλώνει έκπληξη για τον θάνατο του νεαρού και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας. Ο Sun Danyong πήδηξε από ένα 12όροφο κτίριο την περασμένη εβδομάδα.

Εργαζόταν στην Foxconn στην πόλη Shenzhen και ήταν υπεύθυνος για την αποστολή 16 πρωτοτύπων iPhone στην Apple. Ένα από αυτά χάθηκε. Ο Sun ανέφερε την κλοπή και η εταιρεία ξεκίνησε έρευνα. Τρεις ημέρες αργότερα, αυτοκτόνησε.

foxconn.jpg

Οι πρώην συνάδελφοι του Sun δηλώνουν στον κινέζικο Τύπο ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε, έγινε έρευνα στο σπίτι του και τον κλείδωσαν μόνο του σε ένα δωμάτιο. Καταγγέλλουν επίσης ότι, περιέγραψε την εμπειρία του σε ένα διαδικτυακό δωμάτιο συζητήσεων ως την πλέον εξευτελιστική εμπειρία της ζωής του.

Η Foxconn απέλυσε τον επικεφαλής ασφαλείας, ενώ οι κατηγορίες εξετάζονται από τις τοπικές Αρχές. Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για κακομεταχείριση των υπαλλήλων της στο παρελθόν, τις οποίες αρνείται κατηγορηματικά -και η Apple αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς της τότε.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια: