Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Απαγόρευση διαδικτυακών παιχνιδιών στην Κίνα

Η Κίνα απαγόρευσε την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που παρουσιάζουν ή διαφημίζουν διαδικτυακά παιχνίδια που ωραιοποιούν τη μαφία και τις συμμορίες, επισημαίνοντας ότι οι παραβάτες θα «τιμωρούνται αυστηρά», σύμφωνα με αναφορές στα μέσα της χώρας.

Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι αυτά τα παιχνίδια «προωθούν τη βία, τον τζόγο και τις απρεπείς πράξεις», σύμφωνα με αναφορά του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων. «Αυτά τα παιχνίδια ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κλέψουν, να εξαπατούν και να σκοτώνουν, ενώ εξυμνούν τη ζωή των γκάνγκστερ», αναφέρει η έκθεση του υπουργείου.

«Το υπουργείο διέταξε τα σώματα εφαρμογής του νόμου να εντείνουν τους ελέγχους και να τιμωρούν όσες ιστοσελίδες συνεχίζουν να παρουσιάζουν τέτοια παιχνίδια», προσθέτει η έκθεση, χωρίς ωστόσο να προβαίνει σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Η αγορά διαδικτυακών παιχνιδιών στην Κίνα αναμένεται να αναπτυχθεί 30-50% μέσα στο 2010, με προβλεπόμενα έσοδα περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η χώρα έχει περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες Ίντερνετ, τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια: