Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Μυθιστόρημα, σε... κωλόχαρτο!!!


Ρε που καταντήσαμε! Θυμάστε ή μήπως ξέρετε τον Koji Suzuki; Όχι λέτε ε; Εεε, λοιπόν να σας φρεσκάρω τη μνήμη! Ο κύριος Koji Suzuki είναι ο συγγραφέας του The Ring. Ναι, ναι, εκείνου του γνωστού και καταπληκτικού θρίλερ που έχει γίνει και ταινία του Hollywood! Που είχε γίνει πιο μπροστα ταινία από γιαπωνέζους παραγωγούς με το όνομα Ringu!

Λοιπόν αυτός ο κύριος αποφάσισε να βγάλει το επόμενο μυθιστόρημα του με τίτλο Drop όχι σε μορφή βιβλίου, ούτε σε ηλεκτρονική μορφή αν βιαστίκατε να το βρείτε, αλλά σε χαρτί τουαλέτας! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Δεν ξέρω αν είναι δική του απόφαση ή της εταιρείας που κάνει το promotion του αλλά εμένα προσωπικά μου "κάθεται" κάπως!

Φανταστείτε να πάτε τουαλέτα γιατί σας έπιασε "κόψιμο" και απλά να χρησιμοποιήσετε 2-3 κεφάλαια του βιβλίου γιατί δεν αντέχατε! Πάει το μυθιστόρημα! Πρέπει να το αγοράσετε και πάλι. Φαντάζομαι πως το φαντάστικαν σαν απλά μια συντροφιά στην τουαλέτα, αλλά και το βιβλίο τη δουλειά του θα την έκανε εξίσου καλα και δε θα προκαλλούσε τα σχόλια που προκαλεί τώρα (πχ. "Το χω χε.....νο το βιβλίο αυτό")!

Μα τέτοια απαξίωση του βιβλίου, ούτε στα ελληνικά σχολεία!!!

Χάνουν την αίγλη τους τα netbooks;

Τους τελευταίους εννέα περίπου μήνες, τα netbooks είναι το φωτεινό σημείο της αγοράς υπολογιστών, αν και οι πωλήσεις τους παρουσιάζουν πτώση, ενώ το μέλλον τους χαρακτηρίζεται από πολλούς αβέβαιο. Το πλεονέκτημα τιμής απέναντι στα παραδοσιακά laptops έχει αρχίσει να χάνεται, ενώ σύντομα θα αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό ενός πολύ λεπτού φορητού υπολογιστή με μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας.

Τα netbooks εμφανίστηκαν 1το 2007 και έκτοτε σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της Gartner, συνιστώντας σήμερα το 20% της αγοράς φορητών υπολογιστών. Όπως αναλύει ο Τζον Σουότον, στέλεχος μάρκετινγκ της Asus, οι «τεχνολογικά αρχάριοι», εκείνοι που προμηθεύονται ένα netbook για να καλύψουν τις πρώτες τους τεχνολογικές ανάγκες, θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην αγορά, όπως και εκείνοι που αγοράζουν ένα netbook ως δεύτερη, περισσότερο φορητή συσκευή που παρέχει σύνδεση και βασικά εργαλεία όταν δεν βρίσκονται σπίτι.

Μια προσιτή επιλογή

«Τα netbooks έχουν μεταβάλλει το τοπίο για τα καλά», επισημαίνει ο Ίαν Φογκ, αναλυτής της Forrester. «Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει ανατρέψει την ιδέα ότι οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν μεγάλα ποσά για ένα φορητό υπολογιστή».

Εταιρείες όπως η Sony και η IBM έχουν κατασκευάσει notebooks μικρού βάρους και εύκολης μεταφοράς, τα οποία όμως κοστολογούνται στα 2.500 με 3.000 ευρώ, την ώρα που ένα τυπικό netbook κυμαίνεται στα 300 - 400 ευρώ. Επιπλέον, έχουν ιδιαίτερη απήχηση στις γυναίκες, λόγω του μικρού τους μεγέθους, αλλά και στα παιδιά, που έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα netbook από το σχολείο - η Dell κυκλοφόρησε ένα ειδικά διαμορφωμένο netbook, κατάλληλο για σχολική χρήση.

Παράλληλα, τα netbook έχουν αλλάξει τη λιανική αγορά των PC, αφού πολλές επιχειρήσεις πουλούν netbooks με usb modems για εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ οι πωλήσεις τους μέσω των καναλιών διάθεσης των εταιρειών τηλεπικοινωνιών ανοίγει αυτόματα μια καινούργια αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Gartner για το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις της Acer αυξήθηκαν 26,7% σε μια αγορά με τάσεις υποχώρησης, και πλέον η εταιρεία διαθέτει στην αγορά περίπου τον ίδιο αριθμό υπολογιστών με τη Dell. Η επιτυχία του Acer Aspire One προκαλεί τόση αισιοδοξία στην εταιρεία ώστε να προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κατέχει ηγετική θέση στην αγορά.

Σημάδια επιβράδυνσης

Ωστόσο, η αγορά των netbooks εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι ενώ οι πωλήσεις των netbooks ήταν αυξημένες κατά 556% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, ταυτόχρονα ήταν μειωμένες κατά 26% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2008. Το γεγονός μάλιστα ότι και οι πωλήσεις των notebooks μειώθηκαν κατά 24%, δείχνει ότι τα netbooks δεν κινούνται πλέον αντίθετα στη γενική τάση.

Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των προδιαγραφών, που έχει ωθήσει τις τιμές των netbooks προς τα πάνω. Το κλασικό netbook ήταν φθηνότερο από ένα notebook γιατί είχε οθόνη 7 ιντσών, επεξεργαστή Intel Atom και λειτουργούσε με Linux αντί για Vista. Τα σημερινά netbooks όμως, έχουν οθόνη 10 ή 12 ιντσών, σκληρούς δίσκους χωρητικότητας μέχρι 160 MB και λειτουργούν με Windows XP. Εξακολουθούν να είναι φθηνότερα από ένα netbook, η ψαλίδα ωστόσο έχει κλείσει σημαντικά.

Η αποτυχία του Linux στη Βρετανία προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, ειδικά από τη στιγμή που οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές της Ταϊβάν εξέφρασαν την υποστήριξη τους στο λειτουργικό, ενώ και οι Asus και Acer κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους netbooks με Linux. Η κατάσταση όμως άλλαξε άρδην όταν η Micorosoft κυκλοφόρησε μια έκδοση των XP, ειδικά προσαρμοσμένη στις περιορισμένες δυνατότητες των netbooks.

Η εξέλιξη αυτή δεν χρεώνεται μόνο ως αποτυχία του Linux, αλλά της γενικότερης ιδέας των netbooks. Οι μικροί φορητοί υπολογιστές δεν θα είχαν σκληρούς δίσκους και ισχυρούς επεξεργαστές, αφού θα χρησιμοποιούσαν εφαρμογές που βρίσκονται στον Ιστό. Ωστόσο, όπως φαινόταν, οι καταναλωτές προτιμούσαν το σύστημα που ήξεραν ήδη.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, όταν οι καταναλωτές αγοράζουν ένα νέο τηλέφωνο είναι συνήθως προετοιμασμένοι να μάθουν και ένα καινούργιο λογισμικό. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με έναν υπολογιστή, όπου τα Windows θεωρούνται η «βολική» λύση.


Συγχώνευση δύο αγορών;

Η διαφορά ανάμεσα στα netbooks και τα laptops αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας μιας νέας πλατφόρμας που έχουν ετοιμάσει η Intel και οι κατασκευαστές υπολογιστών, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Acer θα είναι πιθανότατα η πρώτη στην αγορά με τη νέα πλατφόρμα, στη σειρά υπολογιστών Timeline, ενώ η Asus θα ανακοινώσει τα νέα της συστήματα στη φετινή έκθεση Computex στην Ταϊβάν, στις αρχές Ιουνίου.

Αποτέλεσμα της δημιουργίας αυτής της ενδιάμεσης ουσιαστικά κατηγορίας, είναι η πιθανή απορρόφηση των netbooks στην κατηγορία των notebook. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι κατά πόσο οι καταναλωτές θα πληρώνουν για αυτό που φαίνεται να θέλουν, ένα ελαφρύ, κομψό notebook με λογικών διαστάσεων οθόνη και μακρά διάρκεια μπαταρίας, ή αν η τιμή θα είναι ο προσδιοριστικός παράγοντας αγοραστικής συμπεριφοράς.

[via]

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Trypticon USB Mouse - Η επέλαση των Transformers συνεχίζεται!


Σαν να μην έφτανε το Ravage που ήρθε να ταράξει τα νερά και να επαναφέρει τα transformers, μεταμορφώνοντάς τα από απλά παιχνίδια σε "χρήσιμα" αντικείμενα που έχουν στόχο το παιχνίδι, εμφανίζεται και το Trypticon να συνεχίσει την όλη ιστορία.

Πρόκειται για ένα ποντίκι, που μεταμορφώνεται κι αυτό σε Trypticon όπως είναι και η ονομασία του. Εντάξει, μιλάμε για ένα απλό ποντίκι των 800dpi με 3 απλά κουμπιά, χωρίς πολλά πολλά έξτρα... αλλά θα κάνει το 10χρονο γιο σας να ξετρελαθεί από τη χαρά του αν αποφασίσετε να ξοδέψετε τα 60$ που κοστίζει για να του το κάνετε δώρο!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

COOLERMASTER RP-600 - Καλό αλλά...


Πιάσανε οι ζέστες και επειδή ο σταθερός μου έχει αποκτήσει πολλά extra πάνω που επιβαρύνανε πολύ το 400άρι τροφοδοτικό που είχε το καημένο το pc, είπα να αλλάξω και να βάλω κάτι πιο σίγουρο, γιατί το παλιό είχε αρχίσει να ακούγεται πως δυσκολεύεται.

Κατέληξα στο COOLERMASTER RP-600. Είναι 600άρι, χωρίς αποσπώμενα καλώδια, με πολλές δυνατότητες και θεωρητικά χαμηλό θόρηβο. Παρέλαβα το τροφοδοτικό πριν 3 μέρες και έκανα αμέσως την αλλαγή και ενώ όλα λειτουργούν άψογα, κάτι με "χαλάει". Αν και το τροφοδοτικό αντέχει πολύ περισσότερα βάρη από αυτά που του έχω φορτώσει, αν και ο ανεμιστήρας του είναι 12cm και θεωρητικά δε θα έπρεπε να κάνει πολύ φασαρία, εγώ εξακολουθώ να νομίζω πως ακούγεται εντονότερα από το προηγούμενο noname τροφοδοτικό που είχα. Βρίσκομαι σε γραφείο στο σπίτι μου και περνάω ατελειώτες ώρες μπροστά στο pc λόγω δουλειάς και σπουδών, που κάνει αναπόφευκτο το να ακούω και να προσέχω τον ηχο του υπολογιστή που είναι ακριβώς δίπλα μου!

Τελικά μια είναι η λύση, αλλά να δούμε πότε θα την αντέχουμε οικονομικά... υδρόψηξη!

Tiny Wireless Keyboard II - Αν είχε και κάτι για χειρισμό του ποντικιού, θα ήταν το τέλειο media-center keyboard!


Πριν καιρό είχα παρουσιάσει το Super Tiny Keyboard και ακόμη παλιότερα το Logitech Dinovo Mini. Και τα 2 είναι πολύ μικρά ασύρματα πληκτρολόγια με διαφορετικά χαρακτηρηστικά και τιμές. Από το Dinovo Mini τγων 100+ € στο Tiny keyboard των 20€, η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη, αλλά και το γεγονός ότι το Dinovo Mini είναι φοτιζόμενο και με ενσωμματωμένο trackpad, κάνει τα δύο πληκτρολόγια να βρίσκονται σε διαφορετικές κατηγορίες.

Το Tiny Keyboard όμως εξελίχθηκε, και πλέον βγήκε η έκδοση II, στην οποία εξακολουθούμε να έχουμε ένα μικρό πληκτρολόγιο, που όμως είναι πλέον φωτιζώμενο. Δουλεύει με συχνότητα, πιάνει σε απόσταση μέχρι 10 μέτρα, χρειάζεται 2 μπαταρίες ΑΑΑ και είναι ανθεκτικό σε πτώσεις και υγρά. Παρόλα αυτά όμως, πάλι του λείπει ο τρόπος χειρισμού του ποντικιού! Εξακολουθεί να είναι ένα πολύ μικρό και βολικο για το "σαλόνι" πληκτρολόγιο, που όμως δε μπορεί από μόνο του να κάνει όλη τη δουλειά που χρειάζεται.

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Πείτε μου ότι δε θα θέλατε ένα τέτοιο stand για το φορητό σας!


Νομίζω τα λόγια είναι περιττά γι αυτό το stαnd! Βολικό, ελαφρύ και πρακτικότατο (έχει χόρο ακόμη και για το Mouse)! Η ιδανική παρέα για τον φορητό σας, όταν είστε σπίτι!!!

Δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο νομίζω! Μπορείτε να το βρείτε εδω.

Καλά, αν δίνανε και την κυρία της φωτογραφίας μαζί... ο αρσενικός πληθυσμός θα "έτρεχε" να το πάρει...

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Palm Pre

Το νέο Palm Pre, ένα από τα πιο αναμενόμενα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, θα ξεκινήσει να διατίθεται στις ΗΠΑ στις 6 Ιουνίου, αποκλειστικά για τους συνδρομητές του δικτύου της Sprint.

Η συσκευή θα κοστίζει 199 δολάρια, ενώ θα προϋποθέτει διετές συμβόλαιο με την εταιρεία. Η Palm θεωρεί ότι η συσκευή θα είναι διαθέσιμη παντού στη χώρα τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Το Pre, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας τον περασμένο Ιανουάριο, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, κυρίως εξαιτίας της προϊστορίας της Palm στην κατασκευή αξιόπιστων συσκευών δεδομένων. Εντυπωσιακό είναι και το λειτουργικό του σύστημα, με σαφή προσανατολισμό συμβατότητας με διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίας, σελίδες κοινωνικές δικτύωσης και e-mail.

Επιπλέον, το κινητό μπορεί να διαχειριστεί πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα χωρίς επιβάρυνση στις επιδόσεις και την ταχύτητα του, αντίθετα με άλλα κινητά της αγοράς. Διαθέτει οθόνη αφής, ενώ κάτω από την οθόνη βρίσκεται η πρωτοποριακή «περιοχή χειρονομίας» της συσκευής.

Το Pre έρχεται να προστεθεί στη λίστα των έξυπνων κινητών και θεωρείται ήδη έντονος ανταγωνιστής του iPhone, του BlavkBerry αλλά και των κινητών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Android της Google.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

486 δισ. gigabytes ο όγκος του Internet

Η εταιρεία ερευνών International Data Corporation [IDC] επιχείρησε να καταμετρήσει τον όγκο των δεδομένων που συνιστούν αυτή τη στιγμή το Internet σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μελέτης, το Διαδίκτυο αποτελείται από δεδομένα όγκου 486 δισεκατομμυρίων gigabytes. Το νούμερο αυτό γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από ένα χρόνο το Internet βρισκόταν στα 161 δισ. gigabytes.

Για να δώσει μια καλύτερη εικόνα ως προς το μέγεθος των δεδομένων, η εφημερίδα The Guardian έκανε την εξής παρομοίωση. Αν τα 486 δισ. gigabytes έπαιρναν τη μορφή βιβλίων και τα βιβλία αυτά έμπαιναν το ένα πάνω στο άλλο, θα δημιουργούσαν έναν στύλο με ύψος δέκα φορές την απόσταση ανάμεσα στη Γη και τον Πλούτωνα.

Η IDC εκτιμά ότι ο όγκος του Internet θα διπλασιαστεί στους επόμενους 18 μήνες. Αυτό οφείλεται στη διαρκώς αυξανόμενη δραστηριότητα των απλών χρηστών του Διαδικτύου. Υπολογίζεται ότι το 70% του όγκου αποτελείται από υλικό που ανεβάζουν οι χρήστες μέσω κινητών τηλεφώνων, email και φωτογραφίες, μεταξύ άλλων. Τέλος, σύμφωνα με την IDC, το κόστος της υποδομής του Internet [computers, δίκτυα, αποθηκευτικοί χώροι] ανέρχεται στα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αλγόριθμο αποχώρησης στελεχών δημιούργησε η Google

Η Google, ανήσυχη από τις πρόσφατες αποχωρήσεις ανώτατων στελεχών της, έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμό που επιχειρεί να εντοπίσει τους εργαζομένους που προτίθενται να παραιτηθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το άρθρο αναφέρει ότι η γνωστή εταιρεία στράφηκε σε μαθηματικούς τύπους για την αντιμετώπιση του ζητήματος, λόγω της ανησυχίας της ότι οι αποχωρήσεις απειλούν μακροπρόθεσμα τη δυνατότητα της να παραμείνει ανταγωνιστική. Η εφημερίδα εξηγεί ότι η Google μελέτησε δεδομένα από αναφορές εργαζομένων, ιστορικό προαγωγών και μισθού, προσπαθώντας να εντοπίσει ποιοι από τους 20.000 εργαζομένους της έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αποχωρήσουν.

Ο Λάζλο Μποκ, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, εξήγησε ότι ο αλγόριθμος βοηθά την Google «να μάθει αν κάποιος προτίθεται να εγκαταλείψει την εταιρεία, πριν ακόμη το σκεφτεί ο ίδιος». Η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του αλγορίθμου, που ακόμη βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, ωστόσο είχε εντοπίσει εργαζομένους που αισθανόταν ότι η εταιρεία δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές τους, μια από τις βασικότερες αιτίες αποχώρησης.

Ο Έντουαρντ Λόλερ, διευθυντής του Κέντρου Αποτελεσματικών Οργανισμών στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, επεσήμανε ότι η Google βρίσκεται ξεκάθαρα μπροστά από πολλές εταιρείες, εκτελώντας μια πιο ποσοτική προσέγγιση στις αποφάσεις του προσωπικού.

Η εφημερίδα παραθέτει απόψεις πρώην και νυν εργαζομένων στην εταιρεία, στις οποίες αναφέρουν ότι η Google χάνει ικανά στελέχη επειδή δεν αισθάνονται ότι προσφέρουν σημαντικά καθώς η εταιρεία ωριμάζει.

Πρόσφατες αναχωρήσεις από την Google περιλαμβάνουν τον Τιμ Άρμστρονγκ, αντιπρόεδρο, που έφυγε τον Μάρτιο για να μεταφερθεί στην AOL, τον διευθυντή του διαφημιστικού Ντέιβιντ Ρόζενμπλατ και τον πρόεδρο για τις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού και Λατινικής Αμερικής, Σίνγκ Κάσιντι.

[via]

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Νέα υπηρεσία αγοράς βιβλίων online


Με την ελπίδα να καταφέρει για τα γραπτά κείμενα ότι το iTunes για τη μουσική, η υπηρεσία φιλοξενίας κειμένων στο Ίντερνετ, Scribd, ανοίγει το διαδικτυακό της κατάστημα, παρέχοντας ένα ακόμη κανάλι διάθεσης για συγγραφείς και εκδότες.

Το εμπορικό κανάλι του Scirbd ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Δευτέρα και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η διετής υπηρεσία χρεώνει για το υλικό που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα. Όπως αναφέρει η εταιρεία, το Scribd έχει συγκεντρώσει έργα 35 δισεκατομμυρίων λέξεων σε σύνολο, μέσα από ένα μίγμα βιβλίων, εργασιών, παρουσιάσεων PowerPoing, νομικών και άλλων κειμένων.

Μέχρι σήμερα η πρόσβαση στο Scribd ήταν δωρεάν, αν και πριν από δύο περίπου μήνες η εταιρείας έδωσε την άδεια στους εκδότες να ανεβάζουν τα βιβλία τους με link σε σελίδα αγοράς κάποιου άλλου site. Πλέον, η εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο, θα λαμβάνει 20% από κάθε πώληση που πραγματοποιείται στο δικό της online κατάστημα, απονέμοντας το υπόλοιπο 80% στους δημιουργούς ή κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων του προϊόντος.

Πρόκειται για στρατηγική παρόμοια με αυτή που προσφέρουν άλλες υπηρεσίες, αν και το Scribd φαίνεται να παρέχει μερικές καινοτόμες λύσεις, όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Gartner, Άλεν Γουάινερ. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Scribd είναι ότι κάθε κείμενο που παρέχει μπορεί να διαβαστεί από πολλά διαφορετικά format, από υπολογιστές μέχρι κινητά τηλέφωνα. «Η επιτυχία του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό εκδοτών και συγγραφέων που θα συνεργαστούν μαζί του».

Καθώς η υπηρεσία μεγάλωνε σε όγκο, το Scribd εξελίχθηκε σε πειρατικό μαγνήτη, καθώς πολλοί δημοσίευαν αντίγραφα βιβλίων και άλλο υλικό χωρίς σχετικά δικαιώματα. Ο διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας, Τριπ Άντλερ, επισημαίνει ότι τα κείμενα χωρίς δικαιώματα αφαιρούνται αμέσως μόλις γίνει αναφορά του προβλήματος. Επιπλέον, το νέο κατάστημα θα διαθέτει εργαλεία ελέγχου αδειών χρήσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους συγγραφείς να ορίζουν τον αριθμό συσκευών που θα μπορούν να αποθηκεύσουν τα βιβλία ή άλλο υλικό που αγοράζεται από το Scribd.

Η O'Reilly Media, εκδοτικός οίκος που ειδικεύεται σε τεχνολογικά θέματα, έχει ήδη συνάψει συνεργασία με το Scribd. Η υπηρεσία, δίνει τη δυνατότητα στους συγγραφείς ένα εναλλακτικό κανάλι διάθεσης του βιβλίου τους παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, αυξάνοντας τα περιθώρια κέρδους. Οι λάτρεις των βιβλίων από την άλλη, μπορούν να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές, που ανταγωνίζονται ακόμη και παραδοσιακά online βιβλιοπωλεία, όπως το Amazon.

Ένας από τους τρεις συγγραφείς που έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία με το Scribd, ο Κέμπλ Σκοτ, βρίσκει παραπάνω από επικερδή τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ο Κέμπλ, θα παίρνει 1,6 δολάρια για κάθε αντίγραφο του βιβλίου του, που θα διατίθεται έναντι δύο δολαρίων. Η συμφωνία είναι σαφώς πιο συμφέρουσα σε σχέση με τη συμφωνία που είχε συνάψει για το πρώτο του βιβλίο, που ήταν 1,13 δολάρια για κάθε αντίτυπο, που κοστολογούνταν στα 15 δολάρια στα ράφια.

Η ελάχιστη τιμή για κάθε προϊόν ήταν ένα δολάριο, χωρίς περιορισμό για τη μέγιστη. Μάλιστα, μία μελέτη για την επιχειρηματικότητα στην Κίνα κοστολογείται στα 5.000 δολάρια. Εκτός από ολόκληρα έργα, το Scribd θα πουλάει και μεμονωμένα κεφάλαια βιβλίων, όπως το iTunes δίνει τη δυνατότητα για αγορά μεμονωμένων τραγουδιών από το άλμπουμ ενός τραγουδιστή ή συγκροτήματος. Το Lonely Planet, που εκδίδει ταξιδιωτικούς οδηγούς, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Scribd για να πουλάει κεφάλαια συγκεκριμένων πόλεων, σε καταναλωτές που δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον οδηγό μιας χώρας. «Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε τον γραπτό λόγο», καταλήγει ο Άντλερ.

Phosphor Watches - Το e-ink και η έμπνευση...


Έχετε δειάφορα ρολόγια χειρός φαντάζομαι αλλά σαν αυτά που θα δείτε στις φωτογραφίες εδώ και στο site της phosphorwatches δε πιστεύω να τα είχατε φανταστεί! Ρολόγια που βασίζουν τη λειτουργία τους σε e-ink που κάνει τρομερή εικονομία στη μπαταρία (χρειάζεται ενέργεια μόνο όποτε αλλάζει η εικόνα στην επιφάνεια που είναι καλυμμένη με e-ink).

Φανταστείτε πως θα ήταν να μπορείται να δαλέξετε εσείς το σχήμα, τον τρόπο, το χρώμα (άσπρο ή μαύρο) του καντράν του ρολογιού σας, ανάλογα με τη διάθεσή σας. Απλά και όμορφα, με το πάτημα ενός κουμπιού! Να που η στιγμή για κάτι τέτοιο έφτασε, και η phosphorwatches έρχεται να μας εκλήξει με τα ρολόγια της που κοστίζουν όλα 185$ και μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Χαρακτηρηστικά και προδιαγραφές μπορείτε να τα βρείτε στο site της εταιρείας καθώς και να παραγγείλετε ακόμη και ανταλλακτικά (κάτι που άλλες εταιρείες δε κάνουν πάντα).

The Clock Clock... Ρολόι από... ρολόγια!


Ένα πρωτότυπο σχέδιο για ορολόι που χρησιμοποιεί 24 αναλογικά ρολόγια για να δείξει με "ψηφιακό" τρόπο την ώρα. Νομίζω η φωτογραφία και το βίντεο που ακολουθούν τα λένε όλα!

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Anti Slip USB Hub Mobile Phone Holder


Έχουμε δει διάφορα mobile phone holder κατά καιρούς και τα περισσότερα είναι "άσχημα", απαιτούν και τα 2 χέρια για να τοποθετήσει κανείς το κινητό και ξανά 2 χέρια για να το βγάλει από το holder. Βέβαια υπάρχουν και άλλα τα οποία είναι πιο εύχρηστα.

Εδώ βλέπετε ένα holder γραφείου που φιλοδοξεί να γίνει η μόνιμη βάση του κινητού σας πάνω στο γραφείο σας. Το Anti Slip USB Hub Mobile Phone Holder είναι ένα ακόμη holder που όμως είναι στυλάτο, δεν "πιάνει" το κινητό σας, αλλά μάλλον δε το αφίνει να γλυστρίσει, είναι πρατκικό, έχει 4 usb θήρες, δέχεται όλα τα κινητά της αγοράς και βγαίνει και σε 4 χρώματα!

Κοστίζει μόλις 15.99$ και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Χαρακτηρηστικά:
  • USB 2.0, support USB 1.1
  • 4 USB Port Hubs
  • 1 USB Power Port
  • Anti-Slip Pad
  • High-Speed, max 480Mbps
  • Plug & Play
  • Mobile charge using PC USB power or DC 5V 800mA power
  • Support Windows 98SE/ME/2000/XP/VISTA, Mac OS and Linux
  • Dimension (Anti-Slip Area): 12 cm x 5.4 cm
  • Dimension (Prorduct): 10 cm x 6.1 cm x 10.4 cm
  • Product Weight (with Cable): 124g
  • Product Weight (without Cable): 99g
  • USB Flash drive, μεταμορφώνεται σε... Ravage!


    Τα Transformers έφτασαν και μπορεί να μην είναι αυτό που ακριβώς περιμένατε, αλλά για gadgets είναι όμορφα θα έλεγα. Μπορεί να μεγάλωσα γι αυτά, αλλά ακόμη τα βρίσκω πολύ συμπαθητικά! Έχουμε λοιπόν εδώ ένα usb flash drive που μπορεί να μεταμορφωθεί! Παίρνει τη μορφή του Ravage και παρόλο που θεωρητικά είναι με τους "κακούς", εμένα μου αρέσει!

    Έρχεται σε μέγεθος 2GB και είναι λίγο τσιμπημένο στην τιμή, αφού φτάνει τα 43$, αλλά η πρωτοτυπία πάντα κοστίζει. Παραδόξως δε θα κυκλοφορήσει μέχρι το Σεπτέμβριο, αφού δηλαδή έχει παιχτεί η ταινία στους κινηματογράφους!

    Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν!

    Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

    Μετατροπή ενός wireless router σε pc!


    Ακούγεται κουλό, αλλά είναι πραγματικότητα! Κάποιος στο engadget είπε να κάνει πειράματα με το DisplayLink driver source code για Linux και με λίγη προσπάθεια κατάφερε να μετατρέψει ένα απλό wireless router σε pc! Πήρε λοιπόν μια Sansung U70 usb οθόνη, ένα ASUS WL-500g Premium και με μεράκι κατάφερε να μετατρέψει το router του σε pc! Αφού ο driver δίνει τη δυνατότητα να ενώσει οποιαδήποτε οθόνη usb σε κάποια συσκευή με επεξεργαστή, όπως είναι φυσικό, κάθε συσκευή με θύρα usb και ένα επεξεργαστή (ότι και να είναι αυτός) μπορεί να μετατραπεί σε υπολογιστή με linux! Μπορεί να είναι λίγος βέβαια ο 300MHz επεξεργαστής του ASUS WL-500g, αλλά ποιος θα το φανταζόταν τι δυνατότητες ήταν κρυμμένες εκεί μέσα!

    Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

    Casio EX-FS10 - 1000 Fps στο χέρι σας!


    Το νέο μοντέλο της CASIO EXILIM EX-FS10 BLUE προστέθηκε στη σειρά EXILIM και ήρθε για να σας εντυπωσιάσει με τον λεπτό και πολυτελέστατο σχεδιασμό της. Διαθέτει 9.1 megapixels, 3x οπτικό zoom και οθόνη TFT LCD (wide & bright) μεγάλης ευκρίνειας 2,5''.Πρωτοποριακά χαρακτηριστικά είναι και υψηλή ποιότητα βιντεοσκόπησης καθως και δυνατότητα εγγραφής βίντεο μέ την επιλογή YouTube Capture Mode ήρθαν για να σας συναρπάσουν. Με αυτή τη λειτουργία μπορείτε να αποθηκεύετε βίντεο στο ιδανικό μέγεθος και ποιότητα, και να τα καταχωρείτε στο YouTube, τη διεθνώς γνωστή ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο με το ειδικό λογισμικό "You Tube Uploader" της CASIO.

    Αυτά είναι τα λόγια του e-Shop για την Casio EX-FS10. Αυτό που δεν αναφέρει πουθενά όμως είναι πως παρά το γεγονός ότι έχει μόνο 9,1 MP αισθητήρα, μόνο 3x οπτικό ζοομ, δεν έχει σταθεροποιητή εικόνας, δεν τραβάει βίντεο σωστά όπως άλλες και το κόστος της παρόλα αυτά είναι 308€, η φωτογραφική αυτή εξακολουθεί να είναι μοναδική στο είδος της. Το Burst mode που έχει είναι ικανό σε ανάλυση 720p να καταγράψει 1000fps στατικών φωτογραφιών! Ναι καλα διαβάσατε... 1000fps! Είναι λεπτή και στιβαρή και προσφέρει κάτι που καμία άλλη απλή κάμερα του εμπορίου δε μπορεί!

    Τεχνικά χαρακτηρηστικά:
  • Ενεργά pixels: 9.10 εκατομμύρια.
  • Αισθητήρας εικόνας: 1/2.3-inchhigh-speed CMOS.
  • Φόρμα εγγραφής: 9,1 εκατομμύρια, Still Images: JPEG (Exif Version2.2, DCF 1.0 standard, DPOF compliant), Movies: AVI format, Motion JPEG, IMA-ADPCM (monaural).
  • Μέσα αποθήκευσης: SDHC Memory Card,SD Memory Card
  • Ταχύτητα λειτουργίας: 30 fps, 15 fps, 10 fps, 5 fps, 3 fps (maximum imagesize: 2816 x 2112 pixels).
  • Οπτικό zoom: 3X.
  • Ψηφιακό zoom: 4X (12Xin σε συνδιασμό με το οπτικό zoom).
  • Τύπος εστίασης: αυτόματος έλεγχος αντίθεσης.
  • Focus Modes: Auto Focus, MacroMode, Pan Focus, Infinity Mode, Manual Focus.
  • Εύρος εστίασης:Auto Focus: περίπου 15.75� εώς το άπειρο (W),Macro: περίπου 3.9� to 19.7� (W), Manual Focus: περίπου 3.9� εώς το άπειρο (W).
  • τύπος διαφράγματος: CMOS ηλεκτρονικό διάφραγμα, μηχανικό διάφραγμα.
  • ταχύτητα διαφράγματος:Auto: 1 to 1/1250 second (high-speed continuous shutter: up to 1/40000 second), Night Scene (BESTSHOT): 4 to 1/1250 second.
  • Ισσοροπία λευκού:Auto WB, Daylight,Overcast, Shade, Day White FL,Daylight FL, Tungsten, Manual WB.
  • Ευαισθησία: Auto, ISO100,ISO200, ISO400, ISO800, ISO1600.
  • Self-timer: 10 seconds, 2seconds, Triple Self-timer.
  • Λειτουργίες φλάς: Auto, Flash Off,Flash On, Red Eye Reduction.
  • Οθόνη:2.5-inch TFT colorLCD (Super Clear LCD),230,400 dots (960 x240).
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά: ημερομηνία και ώρα (Recorded with imagedata),On-image Time StampFunction, ώρα του κόσμου σε 162 πόλεις σε 32 time zones.
  • Είσοδοι έξοδοι: USB/AV port.
  • Μικρόφωνο: μονοφωνικό.
  • Ηχείο: μονοφωνικό.
  • Χρώμα:μπλέ.
  • Απαιτήσεις ισχύος: επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου (NP-60) x 1.
  • Διαστάσεις: 3.8� (W) x 3.2� (H) x .64� (D).
  • Βάρος: 119 γραμμάρια.
  • Παρελκόμενα αξεσουάρ: επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, φορτιστής, καλώδιο AC, καλώδιο USB, καλώδιο AV, CD-ROM.
  • Εγγύηση: 1 χρόνος.
  • Τρίτη 19 Μαΐου 2009

    iUnikia GYY - Πετάξτε τις μπαταρίες!


    Πως θα σας φαινόταν η ιδέα ενός netbook που δε θα χρειαζόταν φόρτιση γιατί θα ήταν τροφοδοτούμενο με ηλιακή ενέργεια; Εμένα προσωπικά με ενθουσιάζει, οπότε ήταν αναπόφευκτο να αναφερθώ στο iUnikia GYY!!! Ναι καλά διαβάσατε... ο πρώτος υπολογιστής που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια έχει φτάσει.

    Η οικολογική αυτή λύση υπολογιστή έχει έναν 400 MHZ επεξεργαστή, 128MB RAM νακι 64GB SSD σκληρό. Ίσως να σας φαίνονται λίγα, όμως μπροστά στο γεγονός ότι κανένα άλλο pc στον κόσμο δε φορτίζει την μπαταρία του με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, όλα τα υπόλοιπα μπορούν να παραλυφθούν! Σκεφτείτε τον συνδυασμό εξοχικό, βουνό ή παραλία, μακριά από το σπίτι, 3G κάρτα και ατελείωτες ώρες μουσικής και web-surfing αφού η μπαταρία απλά δε θα τελειώνει!!!

    Αν κάνει πως έρχεται Ελλάδα, θα τρέξω να πάρω ένα για μόλις 200$. Θεωρητικά την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη. Άντε να δούμε, θεωρούμαστε και εμείς Ευρώπη ή....

    To Amazon Πληρώνει τους Μπλόγκερ


    Εκτός από τους εκδότες εφημερίδων, το Amazon καλεί και τους απανταχού μπλόγκερ να στέλνουν τα post τους στην πρωτότυπη συσκευή ανάγνωσης Kindle DX και μάλιστα με το αζημίωτο -30% επί των μηνιαίων συνδρομών που φτάνουν τα 2 δολάρια.

    Το Amazon εγκαινίασε στις 13 Μάη την υπηρεσία kindle publishing for blogs που πληρώνει τους μπλόγκερ -από όλο τον κόσμο- για συνδρομές στις αναρτήσεις τους.

    Tο kindle έχει έναν πειραματικό Web browser που επιτρέπει στον χρήστη να σερφάρει στο Ίντερνετ, και ως εκ τούτου να επισκεφτεί και μπλογκ. Ωστόσο, οι συνδρομητές λαμβάνουν αυτόματα και ασύρματα τις νέες αναρτήσεις των μπλογκ που τους ενδιαφέρουν. Οι συνδρομές κοστίζουν έως και 2 δολάρια.

    Συγκριτικά οι μηνιαίες συνδρομές σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας κοστίζουν από 10 έως και 14 δολάρια. Εντυπωσιακό είναι ότι οι συνδρομές σε περιοδικά κοστίζουν συχνά λιγότερο από την συνδρομή στα μπλογκ, όπως το Time ή τo Newsweek αντί 1,5 δολαρίου.

    Το Amazon αποδίδει στους μπλόγκερ μόλις το 30% της συνδρομής, δηλαδή 0,60 δολάρια για τα ακριβότερα μπλογκ (τη στιγμή που η Apple για παράδειγμα αποδίδει το 70% στους developer που διαθέτουν τις εφαρμογές τους για το iPhone μέσω του διαδικτυακού της καταστήματος).

    Βέβαια, το εισόδημα των μπλόγκερ από την πώληση συνδρομών μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά υψηλό, αν σκεφτεί κανείς ότι ανά χίλιες συνδρομές το ετήσιο εισόδημα του μπλόγκερ φτάνει τα 7.200 δολάρια.

    Ανάμεσα στα μπλογκ για το Internet και την Τεχνολογία που ήδη πωλούν συνδρομές στο kindle store είναι το Gizmodo, Slashdot, Ars Technica, TechCrunch, Lifehacker, O'Reilly Radar και άλλα.

    Σάββατο 16 Μαΐου 2009

    Retro Mini NES System - Για τους νοσταλγούς των 8-bit


    Οι μικροί θα το διαβάσετε και θα γελάσετε... Οι μεγαλύτεροι θα νοσταλγήσετε! Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχατε ποτέ στα χέρια σας κάποιο NES αλλα για όσους από εσάς η παραπάνω φωτογραφία με την "τεράστια" (για τα σημερινά δεδομένα) κάρτα σας θυμίζει κάτι, τότε η φοριτή παιχνιδομηχανή που βλέπετε λογικά σας αρέσει!

    Έχουμε λοιπόν εδώ μια μεταφορά του NES σε "handheld συσκευασία" πλέον που δέχεται εκείνες τις παλιές μεγάλες κάρτες της κλασικής παιχνιδομηχανής! Παίρνει 4 μπαταρίες ΑΑ και αντέχει για 8 ώρες παιχνιδιού. Οθόνη 2.4 ιντσών και TV-out για να απολαμβάνεται τα παιχνίδια και στην τηλεόραση (όπως παλιά). Φέρτε τα 8-bit πίσω βρίσκοντας την παιχνιδομηχανή εδώ για 49$ μόλις!

    Diesel DZ9044 - Που 'ναι η ώρα; οέο!


    Στις μέρες μας που οι άντρες άρχισαν να φοράνε κοσμήματα και που η περιποίηση για τον άντρα γίνεται αναγκαία, το "must" κόσμημα εξακολουθεί να είναι ένα... το ορολόι χειρός, ήταν μέχρι πρόσφατα το μοναδικό ανδρικό κόσμημα, και όπως είναι λογικό παραμένει! Η Diesel έρχεται να προσφέσει στη συλλογή της το DZ9044 που έρχεται με τη σειρά του να κάνει τη διαφορά.

    Αν το φορέσετε, τότε θα πρέπι συχνά απαντήσετε στην ερώτηση "Μα που βλέπεις την ώρα εδώ;". Όπως βλέπετε στην επάνω επιφάνεια του ρολογιού δεν υπάρχει απολύτως τίποτα! Για να δείτε την ώρα θα πρέπει να το γυρίσετε στο πλάι όπου υπάρχουν 2 ρολόγια! Εντυπωσιακό, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πόσο πρακτικό είναι. Μπορείτε να το βρείτε εδώ για 365$

    Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

    Ρίξαμε πόρτα στη Google και το Street View σαν χώρα!

    Η Αρχή αναμένει συμπληρωματικά στοιχεία από την εταιρεία Google και την ιστοσελίδα kapou.gr σχετικά με την υπηρεσία.

    Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρεται στη δυνατότητα που έχουν οι χρήστες του Διαδικτύου να προβαίνουν σε τρισδιάστατη περιήγηση στους δρόμους επιλεγμένων μεγάλων πόλεων (Street View) μέσω της υπηρεσίας Google Maps της Google και της ιστοσελίδας «www.kapou.gr».

    Η Αρχή απαγόρευσε προσωρινά τη λειτουργία του Street View μέχρι η Google και η Kapou να προσκομίσουν στην Αρχή συμπληρωματικά στοιχεία.

    Ειδικότερα, η Αρχή στην ανακοίνωσή της, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Η εταιρεία Google με έδρα τις Η.Π.Α. υπέβαλε γνωστοποίηση στην Αρχή για την υπηρεσία της Street View. Η υπηρεσία προσφέρεται ήδη στις Η.Π.Α. και επεκτείνεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση οι φωτογραφίες, στις οποίες εντοπίζονται ευδιάκριτα πρόσωπα ή και πινακίδες αυτοκινήτων, θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και τα εν λόγω σημεία θα καλύπτονται με θόλωση. Μόνο κατόπιν θόλωσης θα προσφερθεί η υπηρεσία στο κοινό μέσω του Διαδικτύου. Επιπλέον, τα υποκείμενα των δεδομένων και τρίτοι διατηρούν το δικαίωμα αντίρρησης εάν εντοπίσουν εικόνα μη επαρκώς θολωμένη ή εάν δεν επιθυμούν τη δημοσίευση της εικόνας της οικίας τους.

    Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ήδη απασχολήσει τις ευρωπαϊκές Αρχές Προστασίας Δεδομένων και, επίσης, συζητήθηκε στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας του Άρθρου 29 της Οδηγίας 95/46/ΕΚ.

    Η Αρχή εξέτασε τη γνωστοποίηση και αφού έλαβε υπόψη και τις απόψεις της Ομάδας Εργασίας του Άρθρου 29 της Οδηγίας 95/46/ΕΚ έκρινε ότι είναι αρμόδια να αποφανθεί επί της ανωτέρω γνωστοποίησης αφού η συγκεκριμένη υπηρεσία επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιείται με μέσα που βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια. Περαιτέρω η Αρχή επιφυλάχθηκε να κρίνει τη νομιμότητα της επεξεργασίας μετά την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και μέχρι τότε δεν επέτρεψε την έναρξη εργασιών συλλογής εικόνων».

    [via]

    Floppy Disk Clock - Απλά τα σπάει!


    Δε θα πω πολλά... απλά δείτε τι μπορεί να κάνει κανείς με μια δισκέττα 5,25 ιντσών (οι παλιοί ίσως τις θυμάστε, εκείνες τις μαλακές δισκέττες με τη μέγιστη χωριτκότητα 1,2MB!) και ένα μηχανισμό ρολογιού!
    Μπορείτε να το βρείτε σε 2 χρώματα (λευκό και μαύρο) εδώ.