Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

6cell vs 3cell battery για Acer Aspire One


Μετά από αρκετή αναμονή, έσκασαν μούρη επιτέλους οι πρώτες μπαταρίες 6 κελιών και στο ebay. Το "μικρό" της Acer είχε ένα αρνητικό σχετικά με τους ανταγωνιστές του. Μικρή μπαταρία που του έδινε αυτονομία λίγο παραπάνω από 2 ώρες και 30 λεπτά. Αυτό αποτελούσε πρόβλημα για κάποιον που θα ήθελε το netbook του να τον συνοδεύσει κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης μέρας/ταξιδιού για αρκετές ώρες.

Πλεον η Acer φρόντισε και γι αυτό! Κυκλοφόρησε η μπαταρία 6 κελιών και 6600mAh, η οποία δίνει αυτονομία της τάξης 5 ωρών και 30 λεπτών! Αρκετά ικανοποιητικό για netbook. Το αρνητικό ίσως είναι το γεγονός ότι ήταν δύσκολο να χωρέσουν 6 κελιά στο ίδιο κουτί που μπαίναν 3 κελιά. Έτσι η διαστάσεις της μπαταρίας είναι μεγαλύτερες από ότι της αρχικής των 3 κελιών, κάνοντάς τη να προεξέχει από το πίσω μέρος του AAO. Βέβαια αυτό "ίσως" αποτελεί πρόβλημα γιατί η διαφορά μπορεί να φαίνεται όταν το pc είναι κλειστό, αλλά σε κατάσταση χρήσης με ανοιχτή την οθόνη δε φαίνεται σχεδόν καθόλου. Επίσης το γεγονός ότι η μπαταρία προεξέχει στο πίσω μέρος κάνει το netbook πιο σταθερό κατά τη χρήση πάνω στα πόδια του χρήστη, αφού η τάση του να πέσει προς τα πίσω μειώνεται αρκετά.

Όπως καταλαβαίνετε είμαι από αυτούς που το περίμεναν αυτό με ενθουσιασμό. Η μπαταρία υπάρχει διαθέσιμη και στην Ελλάδα από την Acer Hellas. Μόλις αποκτήσω μια τέτοια μπαταρία στα χέρια μου θα υπάρξει αναλυτικό post με τις εντυπώσεις μου

Δεν υπάρχουν σχόλια: