Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Watermill - Και όμως οι ιδέες για οικολογικά προϊόντα δε στερεύουν!


Αν νομίζατε ότι έχετε δει πολλά οικολογικά καλούδια και πως δύσκολα θα βρισκόταν κάτι που να σας ενθουσιάσει, τότε περιμένετε να δείτε αυτό! Πρόκειται για μια συσκευούλα που εκμεταλευέται τον αέρα για να παράγει πόσιμο νερό. Ναι καλά διαβάσατε. Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη συσκευούσα που εκμεταλεύεται την υγρασία του αέρα για να παράγει μέχρι και 12 λίτρα πόσιμου νερού τη μέρα.

Ο πλανήτης μας έχει πολύ μεγάλες ποσότητες νερού που όμως είναι μη εκμεταλλέυσιμες από τον άνθρωπο. Είναι δεδομένο πως σε μια δεδομένη στιγμή ο πλανήτης μας διαθέτει 326 εκατομμύρια κυβικά μίλια νερού. Από αυτά, το 97% είναι αλμυρά και μόνο το 3% είναι γλυκό νερό. Από το 3%, 99,3% είναι κλειδωμένο σε πάγο στους πόλους. Το νερό αποτελεί και θα αποτελέσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό σοβαρή αιτία πολέμου.

Μάλλον αυτά είχαν στο μυαλο τους οι κατασκευαστές του προϊόντος αυτού και κατασκευάσαν Watermill. Το εγκαταστείτε έξω από το σπίτι σας (σα να ήταν εξετερική μονάδα air-condition) και αυτό φροντίζει να μετατρέψει το 10-40% της υγρασίας του αέρα σε νερό. Καταναλώνει μικρή ποσότητα ρεύματος γι αυτό. Στο μέλλον η εταιρεία δεσμεύεται να εκμεταλευτεί την ηλιακή ή την αιολική ενέργεια για την τροφοδοσία του watermill ώστε να το κάνει πραγματικά οικολογικό προϊόν!

Δε ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον. Το online μαγαζί της εταιρείας θα βρίσκετε σύντομα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: