Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

HP Mini 1000


Η hp ξαναχτυπά! Ναι κυρίες και κύριοι. Είδε και απόειδε, ένιωσε την οικονομική κρίση και τις προσταγές των ημερών και η hp δίνει στο λαό ένα netbook στην τιμή των 399 δολλαρίων! Έτσι από το 2133 "πέσαμε" κατηγόρια στο Mini 1000. Μικρότερη ανάλυση οθόνης, περικοπές στο hardware και το νέο netbook πήρε σάρκα και οστά!

Η hp έδωσε ιδιαίτερη προσοχή (και πολύ καλά έκανε) στην αισθητική και την ποιότητα κατασκευής. Άλλωστε ένα μικρό notebook που μας ακολουθεί παντού και πάντα πρέπει να μας δίνει τουλάχιστο μια αίσθηση στηβαρότητας! Αυτό το έχει κάνει με το παραπάνω η hp με το mini 1000 που ζυγίζει λίγο πάνω από 1 κιλό και με την οθόνη των 10,2 ιντσών έχει το μεγαλύτερο και πιο άνετο πληκτρολόγιο που έχετε δει. Άλλωστε με το 2133 η εταιρεία είχε ξεχωρίσει στον τομέα της άνεσης στην πληκτρολόγηση εδώ και καιρό. Το πάχος του παρόντος μιχανήματος είναι ελάχιστα μεγαλύτερο του Asus S101 αλλά σίγουρα είναι σχεδόν ότι πιο λεπτό έχετε δει εκεί έξω! Ίσως πολλοί να "ξυνίσουν" στο γεγονός ότι τα πλήκτρα στο touchpad είναι πάλι αριστερά και δεξιά, αλλά εγώ λέω "δοκιμάστε τα για λίγο καιρό και μετά ελάτε να παραπονεθείτε!"

Για λειτουργικό η hp έβαλε μια έκδοση των ubuntu, αφού πρώτα της έβαλε χέρι! Πήρε λοιπόν το πολύ ωραίο Touchsmart interface που χρησιμοποιεί στα κινητά της και το προσάρμοσε για τις ανάγκες του mini 1000 στο Linux περιβάλλον. Έτσι έκανε ένα πανέμορφο λειτουργικό και αρκετά πρακτικό. Με επεξεργαστή VIA Nano (επιτέλους κάτι διαφορετικό του Intel Atom N270! αν και λίγο πιο αργό) αποτελεί βολική λύση! Αν κατάφερναν να ρίξουν λίγο ακόμη την τιμή θα τους άφηναν όλους πίσω.... (να δούμε πότε και αν θα το δούμε στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: