Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Alaris30 - Εκτυπώστε τρισδιάστατα


Υπάρχουν συσκευές που φαίνονται πολύ περίεργες, πρωτότυπες και ίσως υπερβολικές ή "άχρηστες" για τον περισσότερο κόσμο σήμερα, αλλά που δείχνουν πως θα είναι το μέλλον και με λίγη φαντασία μπορούν να κάνουν πολλά! Το Alaris30 είναι μια από αυτές. Είναι ένας εκτυπωτής που αποτυπώνει ότι θέλετε σε 3 διαστάσεις!

Το μηχάνημα αυτό ξεπερνάει τον περιορισμό των δυο διαστασεων των συμβατικών εκτυπωτών και μας πάει ένα βήμα παρακάτω... ίσως ένα βήμα στο μέλλον. Αναλύει το τρισδιάστατο αντικείμενο που σχεδιάζουμε και έπειτα το "τυπώνει", μετατρέποντας ουσιαστικά την φαντασία μας σε πραγματικότητα. Τυπώνοντας στώσεις τη μια πάνω στην άλλη φροντίζει να αποδώσει με λεπτομέρεια το σχέδιο μας και να του δώσει σάρκα και οστά!

Αυτή τη στιγμή εκτυπώνει "πλαστικά αντικείμενα" αλλά αν δείτε λίγο πιο μελλοντικά, ίσως μπορέσετε να φανταστείτε έναν κόσμο που ο καθένας θα μπορεί να σχεδιάσει ότι θέλει στον υπολογιστή και αυτός να το δημιουργήσει! Βέβαια στην παρούσα φάση θα πρέπει να αρκεστούμε σε πλαστικές φιγούρες, άντε και σε καμιά πλαστική κούπα. Επίσης θα τολμήσω να αναφερθώ στην τιμή αυτού του εκτυπωτή που είναι περίπου 40.000$. Παρόλα αυτά αποτελεί ένα πολύ ωραίο εργαλείο που ίσως θα ενδιέφερε πολύ διαφημιστές, πολιτικούς μηχανικούς, σχεδιαστές και οτιδήποτε είδους επάγγελμα που θέλει να πουλήσει προϊόντα!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: