Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Νέο BIOS update για το Aspire One - Πως να το αναβαθμίσετε


Πριν λίγες μέρες βγήκε η έκδοση .3305 του bios για το ΑΑ1. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ για οποιαδήποτα έκδοση του μικρού σας "φίλου". Όμως πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται να κάνουν αναβάθμιση του bios. Σήμερα θα δώσουμε μερικές συμβουλές για το πως μπορείτε να κάνετε την αναβάθμιση σε όσο το δυνατόν λιγότερα βήματα και με λιγότερο κόπο.

Ώραια, το πρώτο πρόβλημα είναι πως να κάνετε εκκίνηση το ΑΑ1 χωρίς κάποια δισκέττα ή CD. Είναι αρκετά απλό. Θα χρειαστείτε ένα Usb stick στο οποιό θα εγκαταστήσετε το Unetbootin. Αυτό θα αναλάβει να κάνει bootable το usb stick σας. Υπάρχει διαθέσιμο και για Windows και για Linux. Πριν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε και συνδεδεμένη την μπαταρία και να έχετε το ΑΑ1 στο ρεύμα.

Στο linux πατήστε Alt+F2 για να ανοίξει το τερματικό παράθυρο, τσεκάρετε το Run και πατήστε Run. Ίσως σας κάνει κάποια παράπονα για κάποια πακέτα που λείπου, απλά αγνοήστε τα.
sudo yum install syslinux mtools
wget -O unetbootin http://downloads.sourceforge.net/unetbootin/unetbootin-linux-265
chmod 755 unetbootin
sudo ./unetbootin &

Αν έχετε Windows τότε μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Απλά εκτελέστε το.

Φροντίστε να έχετε επιλέξει τα πάντα όπως φαίνονται στις εικόνες παρακάτω (στα windows διαλέξτε για drive το γράμμα του usb που θέλετε να χρησιμοποιήσετε).
Linux

Windows

Μετά φροντίστε να αποσυμπιέσετε το .zip αρχείο του bios στο root directory του usb flash drive σας (root directory σημαίνει στον κεντρικό φάκελο του usb). Κάντε επανεκκίνηση του ΑΑ1 και πατήστε επανηλλημένα το F12 μέχρι να σας βγει η επιλογή εκκίνησης. Επιλέξτε με τα βελάκια το usb flash drive που έχετε συνδεδεμένο. Όταν σας βγει η λίστα παρακάτω επιλέξτε την 5η επιλογή. Έπειτα πληκτρολογήστε
c:
3305.bat

Περιμένετε μέχρι να τελειώσει. Αυτό ήταν τελειώσατε. Αν τυχόν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα (αν και δε νομίζω γιατί το έχω δοκιμάσει σε πολλά "μηχανάκια") τότε δείτε και αυτό το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: