Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Z-Pen


Είστε στο γραφείο ή το σχολείο και θέλετε να σημειώσετε κάτι γρήγορα απλά με ένα στηλό σε ένα χαρτί (στα όρθια) και να το πάρετε μαζι σας για να το θυμηθείτε μετά. Φεύγετε από εκείνο το μέρος, πηγαίνετε σπίτι και... που είναι το χαρτί; ποιο απ' όλα αυτά τα χαρτιά που κουβαλάτε μαζί σας ήταν αυτό που ψάχνετε; Εδώ έρχετε το Z-Pen να σας βοηθήσει.

Πρόκειται για ένα στυλο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον παλιό, καλό, κλασικό τρόπο ενός στυλό για να γράψει κανείς σε χαρτί, αλλά ταυτόχρονα η συσκευή αυτή αναλαμβάνει να αποθηκεύσει τις κινήσεις σας και το τι γράφετε. Όταν λοιπόν επιστρέψετε πίσω στο σπίτι η τεχνολογία αναλαμβάνει δράση. Το απλό στυλό σας μετατράπεικε πλέον σε αποθηκευτικό μέσο που έχει καταγράψει ότι έχετε γράψει. Συνδέοντας το στυλό με το pc μπορείτε να πάρετε ότι έχετε γράψει και με τη χρήση ενός προγράμματος OCR (αναγνώρισης γραφής) και να το μετατρέψετε σε κείμενο για τον υπολογιστή.

Η σύνδεση με το pc, αλλά και η φόρτισή του γίνεται μέσω usb και μπορεί να αποθηκεύσει μερικές χιλιάδες σελίδες στην ενός Gigabyte μνήμη του. Η μπαταρία του μπορεί να κρατήσει μέχρι 75 ώρες ενώ ο δέκτης του μέχρι 20. Η ανάλυσή του κυμαίνεται από 300 έως 900 dpi και μπορεί να μετατρέψει σε κείμενο 16 διαφορετικές γλώσσες στις οποίες δυστυχώς δε συμπεριλαμβάνεται η Ελληνική. Μπορείτε όμως να πάρετε ένα OCR άλλης εταιρείας και να κάνετε μια χαρά τη δουλειά σας.

Το στυλό αυτό μπορείτε να το βρείτε εδώ για περίπου 130€

Δεν υπάρχουν σχόλια: