Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Aspire One και προβλήματα με το Wifi


Ίσως κάποιοι από εσάς να έχετε αγοράσει το AAO και ίσως να βρίζετε την ώρα και τη στιγμή που το κάνατε γιατί στχνά σχετικά αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Wireless και την κάρτα της Atheros. Το πρόβλημα είναι πως σε τυχαίες φάσεις (1-2 φορές τη μέρα, αν το δουλεύετε πολλές ώρες) αν δεν κάνετε ποτέ επανεκκίνηση το AAΟ, απενεργοποιείται από μόνο του το wireless (άσχετο αν δείχνει πως δουλεύει) και για να το κάνετε να λειτουργήσει αναγκάζεστε να κάνετε reboot.

Όλα αυτά τα προβλήματα φαίνεται να ξεκινάνε λόγω των windows και κυρίως της διαχείρισης ενέργειας που κάνουν. Αυτό που φαίνεται να βοηθάει ή ακόμη και να λύνει το πρόβλημα είναι οι ενημερώσεις των windows. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, πρέπει να τις κάνετε μέσω explorer. Αν κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Ο υπολογιστής μου" και πάτε ιδιότητες, θα δείτε την καρτέλα με τις "Αυτόματες ενημερώσεις". Από εκεί επιλέγετε "Εγκατάσταση ενημερώσεων από την τοποθεσία Web του Windows Update" που βρίσκετε στο κάτω μέρος του παραθύρου. Θα ανοίξει ο Internet Explorer και εκεί θα πρέπει να κάνετε εγκατάσταση "Προσαρμοσμένη". Σε αυτό το βήμα, αφού περιμένετε λίγο, ίσως σας βγάλει να κάνετε εγκατάσταση το "Windows validation tool". Αυτό το δέχεστε και προχωράτε παρακάτω.

Θα βρεθείτε σε λίγο σε μια σελίδα που να σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε εγκατάσταση "Με βάση τον τύπο" στο αριστερό κομμάτι του παραθύρου. Ψάχνετε για "Υλικο, προαιρετικές". Εκεί θα βρείτε drivers για την κάρτα της Atheros. Μπορεί να δείχνει ίδια έκδοση με αυτή που έχετε, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει μια χαρά δουλειά. Σε εμένα εδώ και 14 ώρες ασταμάτητης λειτουργίας όλα δείχνουν μια χαρά. Αν υπάρχει κάποια άλλη λύση τότε μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για να ενημερώσετε.

Ελπίζω να συνεχίσει να δουλεύει απρόσκοπτα επ' αόριστο μετα την παραπάνω διαδικασία που αναφέρω και το ίδιο να ισχύσει για όλους μας. Για να μη βρίζουμε όλοι μαζί την Acer.

Δεν υπάρχουν σχόλια: