Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Ergodex DX1 - φτιάξτε το πληκτρολόγιό σας


Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση έρχεται από την Ergodex. Μέχρι σήμερα τα πληκτρολόγια ήταν πολύ συγκεκριμένα και πολύ "ομοιόμορφα". QWERTY διάταξη και αν σας βολεύει λένε σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές πληκτρολογίων. Η παρούσα πρόταση έρχετε να αλλάξει λίγο τα δεδομένα αυτά, δύνοντας τη δυνατότητα να φτιάξετε τη δική σας διάταξη πληκτρολογίου.

Θα μου πείτε καλά... που να χρειαστούμε κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι εύκολη. Αν είστε εργαζόμενος και η δουλειά σας απαιτεί πολλές συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο και πολλούς συνδυασμούς πλήκτρων που σας δυσκολεύουν, τότε αυτό το πληκτρολόγιο θα σας λύσει τα χέρια. Επίσης αν παίζεται παιχνίδια που απαιτούν πολλά κουμπιά και με το κλασικό πληκτρολόγιο αναγκάζεστε να σηκώνετε το χέρι από το πληκτρολόγιο με αποτέλεσμα να χάνετε και να ξαναψάχνετε τα πλήκτρα, θα λατρέψετε το DX1.

Πρόκειται για μια βάση πάνω στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν με οποιαδήποτε διάταξη βολεύει το χρήστη μέχρι 25 πλήρως προγραμματισζόμενα κουμπιά. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να μεγιστοποιείσει την απόδοσή του είτε στη δουλειά είτε στο παιχνίδι. Ο προγραμματισμός του μπορεί να γίνει από πολύ πολύπλοκος μέχρι πολύ απλός. Εκτός από την εφαρμογή για τον προγραμματισμό των μακροεντολών, έχει τη δυνατότητα καταγραφής τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Πατάτε το rec στο πληκτρολόγιο... κάνετε κλικ στο κουμπί ή στα κουμπιά που θέλετε να χρησιμοποιεί κάποιο πλήκτρο του DX1 και έπειτα κάνετε κλικ στο πλήκτρο αυτό του DX1 ξαναπατώντας rec. Τόσο απλά! Ετοιμάζετε λοιπόν τα προφίλ που θέλετε για κάθε εφαρμογή, τοποθετείτε τα πλήκτρα όπου θέλετε πάνω στη μαγνητική επιφάνεια του DX1 και είστε έτοιμοι.

Στην αρχή μπορεί να φανεί περίεργο. Αν το χρησιμοποιήσετε λίγο όμως δε θα μπορείτε να επιστρέψετε πίσω! Το να παίζει κανείς Battlefield και να έχει όλα τα πλήκτρα που χρειάζεται γύρω από το χέρι του όπως ακριβώς τον βολεύει, είναι μεγάλη υπόθεση! Μπορείτε να το βρείτε εδώ για 170$ ή 125€. Ακριβό αλλά τα αξίζει τα λεφτά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: