Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Όταν η Peugeot μιλάει σοβαρά! Hymotion3 - Υβριδικό Scooter!


Ίσως να μην είμαι φανατικός οπαδός των αυτοκινήτων της Peugeot, αλλά αυτό το Scooter πρέπει να το υποστηρίξω και να συμφωνήσω πως είναι μια πολύ καλή ιδέα. Πρόκειται για μια νέα πρόταση της Peugeot με στόχο να κερδίσει τους οικολόγους και να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των φιλικών προς το περιβάλλον μηχανοκίνητων οχημάτων. Συνδυάζει την τεχνολογία των C1, MP3 και Prius για να δημιουργήσει ότι πιο εξελιγμένο τεχνολογικά έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Ο κλοβός ασφαλείας της BMW C1 ανέβασε τον πήχη της ασφάλειας σε πολύ μεγάλα ύψη. Το Piaggio MP3 πρόσθεσε 2 εμπρόσθιους τροχούς που το κάνανε απίστευτα σταθερό και πρακτικό. Το υβριδικό Toyota Prius κατέβασε τους ρίπους και την κατανάλωση σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Το νέο Peugeot Hymotion3 παίρνει όλα τα παραπάνω μαζί, τους δίνει μια μικρή τροποποίηση και τα βελτιώνει! Το αποτέλεσμα... ένα πρωτοπορειακό concept scooter που θα ξεχνάτε να του βάζετε βανζίνη, θα σας προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες και που δε θα χρειάζεται να κατεβάσετε τα πόδια σας για να το στηρίξετε όταν δεν κινείστε! Εντυπωσιακό θα έλεγα!

Οι 2 ηλεκτροκινητήρες είναι υπεύθυνοι για την κίνηση των μπροστά τροχών, ενώ ο βενζινοκινητήρας για την πίσω. Σε χαμηλές ταχύτητες αναλαμβάνουν μόνοι τους οι ηλεκτρικοί κινητήρες, ενώ όταν η ταχύτητα ανέβει τότε παίρνει μπρος ο πίσω βενζινοκηνητήρας. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα κίνησης του Peugeot Hymotion3 αναλαμβάνει να σταθεροποιεί το Scooter δίνοντας αν χρειαστέι ισχύ και στους μπροστα και στον πίσω τροχό για απόλυτη σταθερότητα στις στροφές.

125 κυβικά εκατοστά και 20 άλογα! Συνδυάστε τα και με 9 άλογα στους μπροστά τροχούς από τους ηλεκτροκινητήρες! 29 άλογα σε μόλις 125 κ.ε. εκτός συναγωνισμού από οτιδήποτε σε αυτά τα κυβικά. Ακόμα βέβαια είναι μια απλή ιδέα της Peugeo, αλλά μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες scooter στον κόσμο. Περιμένουμε με ανηπομονησία το μέλλον λοιπόν. Τέτοιες ιδέες δίνουν χαρά και ελπίδα για ένα ομορφότερο μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: