Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Palm Treo Pro


Άλλο ένα "κινητό" νέο. Το Palm Treo Pro είναι ένα αρκετά πρόσφατο μοντέλο που έρχεται με τη σειρά του να ταράξει τα νερά. Για πρώτη φορά οι χρήστες palm εχουν στα χέρια τους μια συσκευή με Windows mobile 6.1. Η συσκευή που έχει διαστάσεις όσο και ένα iPhone έχει πλήρες qwerty πληκτρολόγιο και οθόνη αφής με ανάλυση 320x320.

Η συσκευή έχρετε ξεκλείδωτη σχεδόν σε όλες τις χώρες, για περίπου 500€. Με πολλά χαρακτηρηστικά όπως wifi, agps, buetooth αλλά ακόμα και θήρα υπερύθρων αποτελεί ξια πολύ καλή και αρκετα στιβαρή λύση για όσους θέλουν ένα επαγγελματικό κινητό. Το πληκτρολόγιο είναι αρκετά άνετο και το συνηθίζει κανείς πολύ γρήγορα. Επίσης υπάρχουν και ευκολίες όπως ξεχωριστό κουμπί για το wifi.

Πάντως αν και με πρώτη ματιά φαίνεται όμορφο, έχω και ένα αρνητικό σχόλιο να προσθέσω. Ωραίο το γυαλιστερό πλαστικό περίβλημα... αλλά φαίνεται πως οι γρατζουνιές θα είναι πολλές μετά από κλασική χρήση. Ίσως γίνομαι υπερβολικός, αλλά μετά από 1 χρόνο σχεδόν με το HTC Touch και το ματ μαλακό πλαστικο του περίβλημα που δεν γρατζουνιέται με τίποτα (το κινητό δείχνει ακόμη σαν καινούριο και ας έχει περάσει ένας χρόνος) οφείλω να ομολογήσω πως είναι κάτι που το ελέγχο πριν αποφασίσω να καταλήξω σε κάποιο κινητό. Οφείλω να ομολογήσω πως το touch είναι το πρώτο κινητό που μετά από ένα χρόνο σθνεχούς χρήσης εξακολουθεί να μην έχει σημάδια φθοράς, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κινητά που είχα ποτέ. Το Palm Treo Pro δε φαίνεται για τέτοιο κινητό.

Τώρα θα μου πείτε πολύ έμεινες στα "πλαστικά"! Ωραία, συνεχίζω... Η οθόνη δεν είναι "βουλιαγμένη" μέσα στο κινητό, οπότε καθαρίζεται αρκετά εύκολα. Η φωτογραφική των 2 Mpixel βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες, αλλά δεν έχει φλας. Το ηχείο του βρίσκεται στο πλάι και αποδίδει μια χαρά ότι mp3 περάσετε στο κινητό. Επίσης μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται η δυνατότητα σύνδεσης όποιων ακουστηκών θέλει ο χρήστης μέσω της κλασικής θύρας 3,5mm. Επίσης στο θέμα των Windows, η Palm φρόντισε να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει πολλά "καλούδια" της HTC, οπότε οι χρήστες της δεύτερης θα βρουν το περιβάλλον αρκετά οικείο.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, το Palm Treo Pro είναι ένα σοβαρό κινητό, με πολλές λειτουργίες και ευκολίες, που έρχεται με πολλές αξιώσεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η Palm "ακμάζει" στην Αμερική. Είναι ένα κινητό που προσπαθεί να διευκολύνει τη ζωή τoυ χρήστη του και τα πάει αρκετά καλά σε αυτό.

Χαρακτηρηστικά
Size & Weight: 4.49" (L), 2.36" (W), 0.53" (D) Inches (114 x 60 x 13.5mm); 4.69 oz (133g)
Processor: 400MHz Qualcomm MSM7201
Operating System: Windows Mobile 6.1 Professional
Memory: 256MB (100MB user available), 128MB RAM program memory
Expansion: microSD/microSDHC up to 32 GB
Screen: 320x320 pixel; 65k-color; transflective back-lit touchscreen
Audio: mono rear speaker; 3.5mm stereo out; Bluetooth A2DP
Power: Replaceable Li-Ion Poly (1500 mAh)
Connectivity: Quad Band GSM Radio (Tri-Band 3G), Wi-Fi (802.11 b/g/x), IrDA, Bluetooth (v2.0 + EDR); A-GPS

Δεν υπάρχουν σχόλια: